حجت‌الاسلام وحید پورگفت: اگر چشیدن غذا و انجام خدمات دندانپزشکی موجب رسیدن غذا و مواد دندانپزشکی به حلق نشود، روزه صحیح است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  ازقم؛ حجت‌الاسلام حسین وحید پور کارشناس دینی در آیین بیان احکام شرعی حرم مطهر بانوی کریمه اهل‌بیت به بررسی موارد مرسوم و مورد سؤال مکلفان در صحت روزه پرداخت و عنوان کرد: اهدای خون و حجامت اگر باعث ضعف روزه‌دار نشود از منظر شریعت مقدس مانعی برای روزه نخواهد داشت.

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) انجام آزمایش خون و سونوگرافی را نیز از موارد مجاز برای روزه‌دار برشمرد و گفت: اگر غذا از معده روزه‌دار به حلق برگردد برای آن دو حالت متصور است؛ اول آنکه این موضوع غیرعمدی باشد در چنین حالتی اگر غذای برگشته شده از دهان تخلیه و دهان شستشو شود، مبطل روزه نخواهد بود.

وی افزود: اگر کسی عمداً استفراغ کند و یا غذا را از معده خود به حلق برگرداند روزه او باطل خواهد بود حتی اگر آن را مجدد فرو ندهد.

حجت‌الاسلام وحید پور با تأکید بر تدارک روزه در سحر ماه مبارک رمضان بیان کرد: اگر روزه‌دار بخواهد در طول روز مسواک بزند، درصورتی‌که مراقب باشد ماده خمیردندان به حلق نرسد روزه او صحیح است.

کارشناس معارفی آستان مقدس حضرت معصومه (س) بابیان اینکه استفاده از شیاف جامد برای روزه مانعی ندارد،عنوان کرد: استفاده از قطره‌های چشم، گوش و بینی (که هر سه به حلق راه دارند) اگر به حلق نرسد و روزه‌دار مراقبت کند که از حلق فرو نرود، مبطل روزه نخواهد بود.

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه (س)در ادامه به بیان یکی از احکام روزه‌داران مشغول به حرفه آشپزی پرداخت و گفت: چشیدن غذا به هر دلیلی اگر با مراقبت باشد که به حلق نرسد مانعی برای روزه ایجاد نخواهد کرد و روزه صحیح است.

حجت‌الاسلام وحید پور در پایان با اشاره به احکام روزه برای امور دندانپزشکی تصریح کرد: کشیدن، پر کردن و سایر امور مربوط به دندان‌پزشکی درصورتی‌که از ورود آب، خون و مواد مورداستفاده در دندانپزشکی به حلق جلوگیری شود، اشکالی ندارد.

انتهای پیام/ح

احکام آشپزی و دندانپزشکی در ماه رمضان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار