کورش رکنی رئیس نجوم و اکتشافات فضایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بارش شهابی اتا دلوی (Eta Aquariid) صبح ۱۶ اردیبهشت ماه به اوج فعالیت خود میرسد؛ شهابهای این بارش ناشی از ذرات غبار برجای مانده از دنباله دار ۱P/Halley است.
رکنی ادامه داد: هنگامیکه زمین از میان جریان این ذرات عبور میکند، جو سیاره ما ذرات غبار را سوزانده و ردی از نور (شهاب) ایجاد میشود، کانون این بارش در صورت فلکی دلو واقع شده است.
رئیس نجوم و اکتشافات فضایی بیان کرد: اوج فعالیت این بارش در بامداد ۱۶ اردیبهشت ماه ساعت ۸:۵۳:۲۰ رخ میدهد، اما به دلیل روشنایی روز، امکان رصد آن در این زمان وجود ندارد؛ بنابراین شما میتوانید در ساعت ۵:۳۳:۲۰ که کانون این بارش در افق شرق به ارتفاع مناسبی رسیده است به تماشای شهابهای آن بنشینید. در زمان بیشینه فعالیت، تحت شرایط ایده آل رصدی تعداد ۷۰ شهاب در هر ساعت قابل رویت است.
از دید ناظر زمینی تصور میشود که یک بارش شهابی همیشه از یک نقطه خاص در آسمان شکل میگیرد که به آن کانون بارش گفته میشود؛ کانون این بارش در صورت فلکی دلو واقع شده است و بارشهای شهابی براساس نزدیکی کانون بارش به یک صورت فلکی، نامگذاری میشوند. بارشهای شهابی به مدت چندین هفته فعال هستند.
انتهای پیام/