به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت استرالیایی Naturo روشی جدید و بدون استفاده از گرما برای فرآوری شیر ابداع کرده است. این روش در مقایسه با شیوه پاستوریزه کردن شیر، پاتوژنهای بیشتری را از بین میبرد و سبب میشود عمر شیر در یخچال به ۹۰ روز برسد.
در فرایند پاستوریزه کردن شیر، این مایع طی روندی آرام به مدت ۲۰ دقیقه تا دمای ۶۰ درجه سانتیگراد گرم میشود. این فرایند بیشتر آلایندههای موجود در شیر را از بین میبرد و عمر نگهداری محصول را به چند هفته میرساند.
در دهه ۱۹۶۰ میلادی روشهای جدید تری برای فرآوری شیر مانند UHT (فرآوری با گرمای بسیار زیاد) ابداع شد. از سوی دیگر شیری که با این روش فرآوری میشد با کمک روشهای بسته بندی استریل قابلیت ماندگاری ۹ ماه خارج از یخچال را داشت. البته به گفته کارشناسان طعم این شیر با نوع تازه آن متفاوت بود. از سوی دیگر روشهای پاستوریزه کردن قدرتمند ساختار پروتئینی محصول و مواد مغذی آن را تغییر میدهد.
اما به نظر میرسد روش این شرکت استرالیایی بسیار جالب باشد. این شرکت ادعا میکند فرایند مذکور سبب میشود سطح ویتامینها و آنزیمهایی در شیر افزایش یابد که در فرایند پاستوریزه کردن از بین میروند.
هنوز شیوه دقیق فرایند این شرکت مشخص نیست. اما «جف هستینگز» مدیر ارشد اجرایی آن میگوید: در این فرایند از فناوریهای موجود در کنار یکدیگر استفاده شدهاند.
اما هنوز مشخص نیست دقیقاً از چه فناوریهایی در آن استفاده شده است. کارشناسان تخمین میزنند احتمالاً یکی از این فناوریها ماشینی باشد که این شرکت قبلاً ابداع کرده است. این ماشین با استفاده از فشار هوا اجازه نمیداد قطعههای بریده شده میوه آوکادو قهوهای شوند و هرگونه پاتوژن تولید شده در فرایند بریدن میوه را حذف میکرد.
منبع: مهر
انتهای پیام/