به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: موضوعی که توسط وزیر محترم بهداشت مطرح شده است، در گذشته به نوعی وجود داشته و کارشناسان در سالهای اخیر بارها به این موضوع اشاره داشته اند که پزشکان قبل از ورود به دورههای تخصصی و یا فوق تخصصی، در نظام ارائه خدمت به عنوان پزشک عمومی یا متخصص فعالیت داشته باشند و با شبکه ارائه خدمت به عنوان یک پزشک آشنایی کافی داشته باشند.
وی تصریح کرد: متاسفانه گاهی فردی در دورههای تخصصی و فوق تخصصی مشاهده میشود که کمترین آشنایی با نظام ارائه خدمات ندارد و این موضوع از جمله اشکالاتی است که میتواند نتیجه ورود مستقیم به دورههای بالاتر باشد، به همین دلیل این موضوع در برنامههای وزیر بهداشت مورد توجه قرار گرفته و موضوع ورود به دورههای تخصصی یا ورود مستقیم از دورههای تخصصی به دورههای فوق تخصصی، مستلزم سابقه کاری مشخص در حوزه قبلی باشد، قاعدتا وقتی پزشک عمومی یا متخصصی تربیت میشود برای ارائه خدمات در آن حوزه تربیت شده، اگرچه این افراد نیم نگاهی برای ادامه تحصیل دارند لکن ورود به دورههای بالاتر بدون سابقه کار در حوزه قبلی مورد ایراد بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت قرار گرفته است.
جهانپور گفت: موضوع محدودیت برای ادامه تحصیل مستقیم از دوره پزشکی عمومی به تخصص و فوق تخصص که مد نظر وزیر محترم بهداشت نیز قرار گرفته، هنوز مصوبه جدیدی ندارد، موضوع در حال پیگیری است و وزیر بهداشت موضوع را طبیعتا به کمیسیونهای مربوطه ارجاع خواهند داد و چگونگی و ساز و کارهای آن در کمیسیونهای مربوطه از جمله شورای آموزشی وزارت بهداشت بررسی و تصویب خواهد شد و پس از تصویب، ابلاغ میشود.
وی ادامه داد: ورود به دوره تخصصی از پزشک عمومی به صورت مستقیم که مورد ایراد است، ممکن است برای مدت سه سال برای اغلب دانشجویان به غیر از موارد محدودی که به عنوان دانشجویان برتر قلمداد میشوند، محدود شود. این محدودیت مسبوق به سابقه بوده و هیچ ارتباطی به تعهد خدمت یا طرح نیروی انسانی و خدمت در مناطق خاصی ندارد.
سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت تصریح کرد: پزشک فارغالتحصیل چه طرح نیروی انسانی داشته یا نداشته باشد یا حتی در زمانی که طرح به نوعی برداشته شود و افراد هم فاقد تعهد خدمت خاصی باشند، موضوع آشنایی و کار و تجربه در حوزه نظام ارائه خدمت به عنوان یک پزشک مستقل، پیش نیاز چی برای ادامه تحصیل پزشکان در مقاطع بالاتر قلمداد خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع تابع مصوبات بعدی است و به هر نحو پس از تصویب در شورای آموزشی وزارت بهداشت و تایید وزیر بهداشت اجرایی خواهد شد، گفت: تاکید میکنم این موضوع ارتباطی با طرح نیروی انسانی یا افزایش مدت طرح نیروی انسانی یا خدمت در مناطق خاصی ندارد و ایجاد تعهد خدمت جدید نمیکند، بلکه این موضوع صرفا پیش نیاز برای آشنایی با نظام و شبکه ارائه خدمت به شمار میرود.
جهانپور درباره سهمیه دانشجویان برتر تصریح کرد: در سالهای گذشته بعضا یک، سه، پنج درصد و در برخی مقاطع، ده درصد مطرح بوده، این درصد پذیرش دانشجویان برتر نیز منوط به بررسی بعدی و مصوبات شوراهای مربوطه است، تا امروز اتفاقی رخ نداده و این موضوع صرفا اعلام موضع و رویکرد و اعلام آغاز بررسی کارشناسی است، نه مصوبه و ارتباطی با افزایش یا ایجاد تعهد خدمتی جدید ندارد و یکی از اموری است که مورد نیاز است و به هر حال قسمت اعظم افراد وقتی برای یک دوره خاص آموزش میبینند، قاعدتا یک مدت حداقلی آن خدمات را نیز باید ارائه کنند.
سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت ادامه داد: از سیاستهای مد نظر وزیر بهداشت این است که افرادی که وارد شبکه ارائه خدمت میشوند و سوابقی در این خصوص دارند، سوابق آنها به عنوان سابقه مفید در قبولی در آزمونهای تخصصی و فوق تخصصی تاثیر گذارد، این سیاست نیز تشویقی خواهد بود که ساز و کار آن بعدا مشخص خواهد شد.
وی گفت: بحثهایی که تحت عنوان فرار نخبگان شده هیچ ارتباطی با این موضوع نداشته و اگر فرد بخواهد به هر کشوری وارد شود و در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهد، به مراتب زمان بیشتری از این حداقلها صرف کند تا در آنجا به عنوان رزیدنت وارد دورههای تخصصی شود.
جهانپور افزود: در نتیجه این ایراد بلاموضوع است، ضمن اینکه درباره نخبگان و دانشجویان برتر نیز درصد مشخصی از امتیاز ورود مستقیم استفاده خواهند کرد.
انتهای پیام/