به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر علی نظری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: رتینوپاتی، بیماری عروق شبکیه در نوزادان نارس است و میتواند منجر به اختلالات بینایی از جمله نقایص جزئی قابل اصلاح تا جدا شدن شبکیه و کوری شود.
وی ادامه داد: رتینوپاتی یا آسیب شبکیه در نوزادان نارس، یکی از اختلالات مربوط به چشم است که بر اثر عدم تکامل طبیعی عروق خونی شبکیه و در شرایطی که اکسیژن کافی به شبکیه نمیرسد، اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه این بیماری در گذشته ناشی از استفاده از مقادیر زیاد اکسیژن در دستگاههایی بود که نوزادان نارس در آنها نگهداری میشدند، خاطرنشان کرد: امروزه با پیشرفت در روشهای نگهداری از نوزادان نارس، بروز این بیماری کمتر شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: عواملی که نوزاد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلاء به رتینوپاتی قرار میدهد، کم بودن وزن هنگام تولد (کمتر از ۱.۵ کیلوگرم) و زایمان زودرس (هفته ۲۶ تا ۲۸) است.
نظری افزود: در کودکان نارس رشد و تکامل عروق خونی شبکیه دچار اشکال بوده و عروق خونی غیر طبیعی شروع به رشد میکنند. مشکل رشد عروق غیر طبیعی که به آن نئوواسکولاریزاسیون نیز میگویند این است که اکسیژن کافی به شبکیه نمیرسد.
وی با بیان اینکه تا پیش از این نوزادان جهت انجام آزمایش به شهرهای بزرگتر اعزام میشدند، تصریح کرد: با پیگیریهای صورت گرفته از سوی دانشگاه و معاونت درمان، اینک امکان این معاینه و تست در خراسان شمالی در بیمارستان بنت الهدی بجنورد فراهم شده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/