محمدتقی نجفی فوق تخصص بیماریهای کلیوی و معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره عفونت ادراری اظهار کرد: شیوع عفونت ادراری در زنان حداقل ۱۰ برابر بیشتر از مردان است.
وی افزود: در ادرار یک سری مواد ضدعفونی کننده وجود دارد و مثانه سریع عفونت را پاک میکند؛ بنابراین نگه داشتن ادرار برای عفونت بسیار مضر است و اگر ادرار مدت زمان زیادی در مثانه بماند، جداره مثانه کارایی خود را تا حدی از دست میدهد؛ از طرفی شستشوی مجاری ادراری به درستی انجام نمیشود و عفونت رخ میکند.
نجفی بیان کرد: برای پیشگیری از عفونت ادراری راهکارهایی ساده وجود دارد؛ یکی از این روشها نوشیدن آب فراوان است.
این فوق تخصص بیماریهای کلیوی گفت: همچنین داشتن فعالیت جنسی سالم و رعایت بهداشت فردی ۲ راهکار مفید دیگر برای پیشگیری از عفونت ادراری است.
بیشتر بخوانید: نگاهی به علائم عفونت کلیه و اصلی ترین عامل آن عفونت مثانه
وی اظهار کرد: علائم عفونت ادراری ۲ فاکتور اصلی دارد؛ سوزش و تکرر ادرار ۲ عاملی است که موجب ابتلا به عفونت تحتانی (مثانه) در افراد میشود.
نجفی گفت: برخی از زنان به عفونت مکرر مبتلا میشوند؛ این عارضه چند علت دارد و درمان آن سخت اما امکانپذیر است. در این حالت مهمترین توصیهای که به این افراد میشود نوشیدن آب فراوان و داشتن فعالیت جنسی سالم است.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اگر عفونت رفع نشده و ۲ بار در سال تکرار شد پزشک برای بیمار آنتیبیوتیک به صورت ۱/۴ دوز تجویز میکند که مدت زمان مصرف آن متناسب با میزان عفونت و تشخیص پزشک تعیین میشود.
وی بیان کرد: عفونت ادراری در زنان آسانتر و زودتر تشخیص داده میشود؛ اگر زنان ۱۶ تا ۵۵ سال که از نظر فعالیت جنسی فعال هستند دچار تکرر ادرار شوند میتوان بدون انجام آزمایش این عفونت را تشخیص داد.
نجفی اظهار کرد: عفونت ادراری در مردان شیوع بسیار کمی دارد؛ تنها در صورتی که فرد مبتلا به سنگ کلیه، دیابت، HIV+ یا دارای سیستم ایمنی ضعیف باشد، احتمال عفونت ادراری وجود دارد که با انجام سونوگرافی میتوان آن را تشخیص داد و درمان کرد.
این فوق تخصص بیماریهای کلیوی بیان کرد: عفونت در زنان باردار عوارض بدی برای بدن دارد، درمان آن متفاوت است و نمیتوان از درمان عمومی مشابه سایر بیماران استفاده کرد. تجویز دارو در زنان باردار محدودیتهایی متعدد دارد و نمیتوان هر دارویی را برای آنها تجویز کرد، زیرا برای جنین مضر است.
بیشتر بخوانید: علت ايجاد عفونت دستگاه ادراري چيست؟
وی گفت: برای درمان عفونت ادراری پزشک باید تمام جوانب و علائمی که بیمار با آن درگیر است را در نظر بگیرد تا بتواند به راحتی نوع عفونت و راه درمان آن را تشخیص دهد؛ به طور مثال اگر بیمار دچار تب، تهوع یا پهلودرد باشد نشان دهنده عفونت فوقانی است.
انتهای پیام/