تاجبخش گفت: تهیه سامانه‌ای جامع برای پایش و پیش‌بینی وضع هوا در حوزه نرم‌افزاری از مهمترین نیاز‌های فعلی سازمان به شمار می رود.

تهیه سامانه جامع برای پیش بینی وضع آب و هوا مهم ترین نیاز فعلی سازمانبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سحر تاجبخش مسلمان، رئیس سازمان هواشناسی کل کشور  از اعلام آمادگی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای تأمین تجهیزات و خدمات مورد نیاز سازمان هواشناسی در حوزه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری خبر داد و گفت: طبق توافقات انجام شده سازمان هواشناسی در ابتدا اعلام نیاز کرده و معاونت، نهاد‌ها و شرکت‌های سازنده را معرفی خواهد کرد.

وی افزود: براساس مذاکرات انجام گرفته نسخه اول تولیدات از سوی معاونت حمایت و تأمین منابع شده و در صورت بررسی و صحت استاندارد‌های محصولات طبق استاندارد‌های هواشناسی، سازمان آن‌ها را برای تجاری‌سازی از شرکت خرید خواهد کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه سخنان خود عمده نیاز سازمان را در حوزه سخت‌افزار، ایستگاه‌های خودکار اعلام کرد و افزود: در این راستا تأمین سیستم‌های رادار (لیدار و سودار) نیز برای پایش‌یاب سنجنده گرد و خاک  مورد نیاز سازمان بوده که در دستور کار قرار خواهد گرفت.

این مقام مسئول ادامه داد: تهیه سامانه‌ای جامع برای پایش و پیش‌بینی وضع هوا در حوزه نرم‌افزاری از مهمترین نیاز‌های فعلی سازمان به شمار می‌رود که به معاونت اعلام خواهد شد.


بیشتر بخوانید: باران امروز در ۷ استان شدت می گیرد/احتمال آبگرفتگی معابر برای ۹ استان از فردا


رئیس سازمان هواشناسی کل کشور درخصوص ساخت نمونه داخلی تجهیزات بیان کرد: هم اکنون تصمیم داریم هماهنگی‌هایی را برای ساخت تجهیزاتی که هم‌اکنون از نمونه خارجی آن استفاده کرده و می‌خواهیم داخلی‌سازی کنیم انجام داده و به نتایج مثبتی برسیم.

وی در ادامه در زمینه تولید رادار و رادیوسوند با اشاره به اینکه فعالیت‌هایی برای تولید این تجهیزات صورت گرفته است، گفت: اخیراً برای تولید رادیوسوند که برای ایستگاه جو بالا به آن نیاز داریم، توسط شرکت‌های دانش‌بنیان کار‌هایی انجام شده و در مراحل آخر است. همچنین پژوهشگاه فضایی هم در زمینه ساخت رادیوسوند فعال است که طبق آخرین خبرها، تا آخر بهار آماده و تحویل می‌دهند. کارآزمایشی آن هم چند بار انجام شده است.

تاج‌بخش ادامه داد: در حوزه رادار از سه سال پیش در مورد رادار‌های نسل جدید با پژوهشگاه فضایی اقداماتی را شروع کرده‌ایم. تقریباً در این زمینه تا ۵۰ درصد رشد داشتیم و پیش‌بینی می‌کنیم که این روند ادامه داشته باشد و بتوانیم تا سال آینده به نتیجه مطلوب برسیم. همچنین در مورد بویه‌های هواشناسی برای اندازه‌گیری داده‌های دریایی با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان اقداماتی شروع شده است، اما هنوز به مرحله تولید بویه نرسیده‌ایم.

وی با تاکید بر تلاش سازمان هواشناسی برای خودکارسازی ایستگاه‌های هواشناسی  تصریح کرد: هنوز هیچ شرکتی ایستگاه خودکار کامل را به ما پیشنهاد نداده است که توان تولید چنین سنجنده‌هایی را داشته باشند. در مورد پایش گرد وغبار در غرب و شرق کشور اقداماتی انجام شده است، ولی باید این تجهیزات توسعه پیدا کند. همچنین توسعه سامانه‌های سنجش گاز‌های آلاینده شهری جز ضروریات سازمان هواشناسی است. سامانه پیش‌بینی سیل می‌تواند توسعه بیشتری پیدا کند.

انتهای پیام/

هیچ شرکتی در زمینه خودکارسازی ایستگاه های هواشناسی پیشنهاد ارائه نداده است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار