به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پیرحسین کولیوند در نشست اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با وزیر و برخی معاونین و مدیران وزارت بهداشت که به میزبانی وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: از اول مهر آموزشهای بسیار خوبی به دانش آموزان در مورد مخاطرات چهارشنبه آخر سال توسط پرسنل اورژانس ارائه شد و آمادگی پایگاههای اورژانس، همکاری معاونتهای درمان و بهداشت وزارت بهداشت، آمادگی همه مراکز درمانی، توزیع مصدومین در مراکز درمانی در کنار همکاری رسانه ملی توانست به کاهش ۶۵ درصدی مصدومین چهارشنبه آخر سال کمک کند.
وی با اشاره به آغاز طرح سلامت نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ماه ۹۷، گفت: دکتر نمکی، وزیر بهداشت، ۲۵ اسفند ماه دستورالعمل را با توجه به هشدارهای سازمان هواشناسی و احتمال بروز حوادث جوی به دانشگاهها ابلاغ کرد. سازمان اورژانس کشور نیز در ایام تعطیلات نوروز با ۳۶۰۶ پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی ثابت و سیار، ۴۲ پایگاه اورژانس هوایی، ۳۳۰ دستگاه موتورلانس و ۶۰۰ ایستگاه سلامت در فاصله ۳۰ کیلومتری شهرها، کار خود را آغاز کرد.
رئیس سازمان اورژانس کشور درخصوص خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در طرح سلامت نوروزی گفت: در این طرح شاهد رشد ۲۶ درصدی ماموریتهای اورژانس پیش بیمارستانی، کاهش ۹ درصد ماموریتهای ترافیکی، اعزام ۱۲۴ هزار بیمار و مصدوم به مراکز درمانی، درمان در محل ۱۵۰ هزار نفر، مراجعه ۶۰ هزار نفر به ایستگاههای سلامت نوروزی، رشد ۹۰ درصدی اعزام مصدومین توسط اورژانس هوایی، اعزام ۷۳۹ بیمار قلبی در طرح ۲۴۷ و همچنین اعزام ۴۹۲ بیمار عارضه مغزی در طرح ۷۲۴ بودیم.
کولیوند تعداد ماموریتهای اورژانس پیش بیمارستانی در طرح سلامت نوروزی سال جاری را ۲۹۶ هزار ماموریت عنوان کرد و افزود: تعداد ماموریتهای اورژانس در نوروز امسال نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد افزایش یافت و در طرح سلامت نوروزی امسال شاهد کاهش ۷ درصدی موارد فوتی در ماموریتهای ترافیکی نسبت به سال گذشته و افزایش ۱۲ درصدی مراجعات به ایستگاههای سلامت نوروزی نسبت به سال گذشته بودیم.
وی اضافه کرد: در طرح سلامت نوروزی امسال حدود ۲۴۰۰ نفر از مصدومان و بیماران توسط اورژانس هوایی به مراکز درمانی منتقل شدند که یک خدمت بسیار ارزشمند است.
رئیس سازمان اورژانس کشور از مراجعه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به اورژانس مراکز درمانی در طول اجرای طرح سلامت نوروزی سال ۹۸ خبر داد و گفت: در اسفند ماه دستورالعملی از سوی وزارت بهداشت به تمام بیمارستانهای دولتی، خیریه، خصوصی، نظامی و تامین اجتماعی ابلاغ شد که بخشهای ویژه این مراکز در طول ایام تعطیلات نوروز باید فعال بوده و درمانگاهها و داروخانههای شبانه روزی نیز در طول ایام نوروز فعالیت داشته باشند.
کولیوند افزود: در طرح سلامت نوروزی امسال، ۱۲۹ هزار مورد عمل جراحی در مراکز درمانی انجام شد که حدود ۵۶ هزار مورد اعمال جراحی اورژانسی و ۷۳ هزار مورد اعمال جراحی الکتیو (غیر اورژانسی) بوده است و انجام این تعداد اعمال جراحی الکتیو در مراکز درمانی، به معنی حضور پزشکان متخصص در بیمارستانها بوده است.
وی به مقایسه خدمات اورژانس بیمارستانی در طرح سلامت نوروزی ۹۷ و ۹۸ پرداخت و افزود: تعداد کل مراجعین به اورژانس مراکز درمانی ۱۰ درصد، تعداد بیماران سرپایی اورژانس ۹ درصد، تعداد بیماران بستری اورژانس ۲۰ درصد، تعداد اعمال جراحی اورژانسی انجام شده ۱۲ درصد و تعداد اعمال جراحی الکتیو انجام شده ۵۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
رئیس سازمان اورژانس کشور درخصوص عملکرد بهداشت محیط در طرح سلامت نوروزی ۹۸ اظهار داشت: بهداشت محیط با ۳۰۰۰ تیم بازرسی در سطح کشور، ۷۷۳ هزار مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی مراکز، مدارس اسکان و رستورانهای بین راهی داشت و علیرغم افزایش سختگیریها نسبت به سال گذشته، اما میزان معدوم سازی مواد غذایی فاسد و غیر قابل مصرف و تعداد مراکز متخلف کاهش یافته بود.
کولیوند ضمن تقدیر از همکاری مناسب سازمان انتقال خون برای تامین خون مورد نیاز مراکز درمانی و اورژانس، گفت: خوشبختانه در طرح سلامت نوروزی ۹۸ نسبت به ۹۷ حدود ۳.۴ درصد رشد اهدای خون در کشور داشتیم و خون به میزان لازم در آمبولانس ها، اتوبوس آمبولانسها و بالگردهای اورژانس وجود داشت و دیگر هیچ مصدومی به علت خون ریزی در طول انتقال به مراکز درمانی جان خود را از دست نمیدهد.
وی با اشاره به هشدارهای سازمان هواشناسی از یک هفته قبل از پایان سال به دستگاههای اجرایی مبنی بر احتمال آبگرفتگی در برخی استانهای کشور، یادآوری کرد: وزیر بهداشت به تمامی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور دستورالعمل اعلام آماده باش را در ۲۵ اسفند ماه ابلاغ کرد و رضایت مردم از وزارت بهداشت در این مدت، نشانه عملکرد مناسب این وزارتخانه است.
رئیس سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: مراکز هدایت و عملیات بحران و مراکز پایش مراقبتهای درمان وزارت بهداشت از قبل از پایان سال برای حوادث و سوانح در ایام تعطیلات نوروزی در حالت آماده باش قرار داشتند و با استفاده از این ۲ مرکز، بیماران و امکانات اورژانس به خوبی توزیع شدند.
کولیوند با اشاره به ایمن سازی مراکز بهداشتی و درمانی و پایگاههای اورژانس برای مقابله با سوانح جوی، گفت: تیمهای ویژه عملیاتی اورژانس بر اساس نیاز مراکز هدایت و عملیات بحران به مناطق آسیب دیده اعزام شدند.
وی انتقال بیش از ۵۰۰ مادر باردار به مناطق امن، اعزام بیماری دیالیزی به سایر مراکز درمانی در استانهای سیل زده، تهیه داروی بیماران خاص و توزیع رایگان، انجام ویزیت رایگان بیماران و افراد آسیب دیده در اردوگاههای اسکان اضطراری، حضور تیمهای بهداشت محیط و سلامت روان در اردوگاههای اسکان اضطراری، مراجعه بیش از ۶۵۰ هزار نفر به مراکز درمانی، درمانگاه و بیمارستانهای صحرایی و بستری شدن ۱۲۰ هزار نفر در مراکز درمانی استانهای سیل زده را از مهمترین اقدامات وزارت بهداشت عنوان کرد.
رئیس سازمان اورژانس کشور تاکید کرد: در مناطق سیل زده کشور ۱۰۷۶ نفر مصدوم شدند که ۸۲۲ نفر به صورت زمینی به مراکز درمانی منتقل شده و ۲۵۴ نفر به صورت سرپایی درمان شدند و تا کنون ۳۰ نفر از مصدومان هنوز در بیمارستانها هستند و ۷۷ نفر نیز بر اثر سیل در کشور جان خود را از دست داده اند.
انتهای پیام/