رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به پیشرفت ایران در زمینه جراحی‌های کم تهاجمی یا لیزری در منطقه، گفت: ۹۰ درصد جراحی‌ها در کشور بصورت کم تهاجمی انجام می‌شود.

 علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  روز چهارشنبه در نوزدهمین کنگره بین المللی جراحی‌های کم تهاجمی، گفت: در حال حاضر بسیاری از اعمال جراحی مانند شکم، سرطان‌ها، چاقی و ... در کشور بصورت کم تهاجمی انجام می‌شود به همین دلیل دوره نقاهت بیمار کوتاه‌تر شده و سریعتر بهبود می‌یابد.

جراحی کم تهاجمی (MIS) یک تکنیک جراحی است که به پزشکان اجازه می‌دهد تا روش‌های پیچیده را از طریق برش‌های کوچک، اغلب با استفاده از ابزار‌ها و دوربین‌های تخصصی انجام دهند. هدف از این رویکرد کاهش ضربه به بدن، کاهش درد و تسریع زمان بهبودی در مقایسه با جراحی باز سنتی است.

وی با اشاره به افزایش مهارت و برنامه ریزی‌های جدید برای ادغام سازی فناوری‌های نوین در درمان بیماری‌ها اظهارداشت: ما بیش از هر زمان دیگری در جراحی‌های کم تهاجمی به فناوری‌های پیشرفته نیاز داریم، امروز ۹۰ درصد جراحی‌های روده و ... بصورت کم تهاجمی انجام می‌شود.

ناصر ملک پور دبیر نوزدهمین کنگره بین‌المللی جراحی و تکنیک‌های کم‌تهاجمی نیز گفت: تمامی جراحی‌هایی که زمانی به روش باز انجام می‌شد امروزه با روش لاپاراسکوپی و تکنیک‌های کم تهاجمی قابل انجام است و مزیت این روش‌ها درد کمتر، اقامت بیمارستانی کمتر و برگشت زودتر بیمار به روال زندگی عادی خواهد بود.

وی اظهار داشت: در این روش نیز مانند تمام روش‌های نوین، نیاز به آموزش کامل و آزمایش برای جلوگیری از بروز عوارض وجود دارد، چراکه ممکن است این روش‌ها با خطراتی همراه باشند.

ملک پور تصریح کرد: برخی از اعمال جراحی برای برداشتن کیسه صفرا از حدود ۱۰ سال قبل به صورت غالب به روش لاپاراسکوپی انجام می‌شود که نشان از افزایش آگاهی مردم و تجربه جراحان دارد.

وی ادامه داد: این کنگره سه روزه با ۱۵ امتیاز بازآموزی برای گروه‌های هدف برگزار می‌شود. همچنین در این کنگره دانش و تجربیات اساتید برجسته و متخصصین کشور نیز به اشتراک گذاشته خواهد شد.

به گفته ملک پور، شرکت‌کنندگان در این کنگره با جدیدترین امکانات جراحی سینا نیز آشنا می‌شوند و گواهینامه معتبر شرکت در دوره‌های آن را دریافت می‌کنند.

برمک قلی زاده دبیر اجرایی کنگره جراحی‌های کم تهاجمی نیز گفت: امروزه جراحی‌ها از روش سنتی خارج شده و بصورت کم تهاجمی انجام می‌شود و لازم نیست بصورت باز انجام دهیم و باعث می‌شود دوره بعد از عمل بیماران سریع‌تر بهبود یابد.

وی با بیان اینکه امروزه جراحی لاپاراسکوپی پیشرفته شده و به سمت جراحی با ربات رفته است، افزود: به یمن دانش و کار مهندسان ایرانی، بیشتر جراحی‌های شکمی بیشتر از ربات استفاده می‌شود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار