به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز پارلمان با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان خصوصی سازی موافقت کردند.
بیشتر بخوانید: مجلس با تحقیق و تفحص از سازمان خصوصیسازی موافقت کرد
در جریان بررسی این موضوع سیدجواد حسینی کیا نماینده مردم سنقر به عنوان نماینده متقاضی این تحقیق و تفحص، گفت: واحدی با ارزش ۱۸۰۰ میلیارد تومان به جای دیون واگذار میشود و دولت به جای اینکه برای پرداخت دیون خود پول پرداخت کند یک واحد را واگذار میکند؛ چند سال این واحد در اختیار بخش خصوصی بوده، اما سازمان خصوصی سازی مصوبات قبلی را لغو میکند، زمانی که فروش قبلی لغو میشود به این معناست که فروش قبلی غیرقانونی بوده است، اگر اینگونه بوده تصرفات چند ساله چگونه قابل توجیه است.
وی افزود: اگر این واحد به قیمت بالاتر فروخته میشد، قابل توجیه بود، اما متأسفانه این واحد ۱۸۰۰ میلیارد تومانی با قیمت ۱۸۰ میلیارد تومان یعنی ۱۰ درصد قیمت واگذار شده و از این ۱۰ درصد قیمت تنها ۱۰ درصد به صورت نقدی دریافت شده که حتی فرد برای پرداخت این ۱۰ درصد از بانک وام دریافت کرده است.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن تصریح کرد: در حال حاضر هر واحد خصوصی به دنبال تعدیل نیرو بوده که مجلس در این راستا بارها به وزیر امور اقتصادی و دارایی و معاون رئیس جمهور عنوان کرده که خصوصیسازیها دچار مشکل شده است.
حسینی کیا تاکید کرد: میگویند برخی آقازادهها پشت صحنه این خصوصی سازی هستند، دولت باید بگوید چه کسی پشت صحنه این خصوصی سازیها است که معاون اول رئیس جمهور نیز نمیتواند مانع آن شود و رئیس جمهور باید عنوان کند که آیا خود پشت صحنه بوده یا فرد دیگری پشت صحنه است؛ چرا هیچکسی جرأت عزل رئیس سازمان خصوصی سازی را با این همه تخلف ندارد؟ با این شرایط تحریم، سیلوها به مزایده گذاشته شده است در حالی که یک سیلو تنها چند هزار متر زمین تجاری دارد و به ۲۳ میلیارد به مزایده گذاشته شده است، آیا دولت محتاج ۲۳ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: اگر به رسالت خصوصی سازی به درستی عمل نشود فردا در برابر مردم مسئول هستیم، امیدوارم نمایندگان به این تحقیق و تفحص رأی دهند تا مشخص شود در سازمان خصوصیسازی چه میگذرد.
همچنین سیدعلی ادیانی نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار هم به عنوان نماینده متقاضی این تحقیق و تفحص، گفت: استفاده از ابزار نظارتی تحقیق و تفحص میتواند جایگاه مجلس را ارتقاء دهد و هم اکنون در مواجهه با موضوع تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان خصوصیسازی نیازمند توجه به این مهم هستیم.
وی افزود: چگونگی احراز صلاحیت و اهلیت خریداران از جمله مهمترین محورهای این تحقیق و تفحص است، زیرا بعضاً افرادی که صلاحیت لازم را نداشتهاند، صاحب داراییهای واگذار شده شدهاند.
ادیانی بیان کرد: علت تفاوت قیمت واگذاریها با قیمت عرفی و کارشناسی و چگونگی نظارت و صیانت از حقالسهم سازمان خصوصیسازی و دولت در شرکتهای واگذار شده از دیگر محورهای این تحقیق و تفحص است؛ به عنوان مثال شرکت کارخانجات نساجی مازندران واگذار شد و سازمان خصوصیسازی ۲۷ درصد در آن سهم داشت، اما مشاهده میشود که این مجموعه رها شده است.
نماینده مردم قائم شهر تصریح کرد: نحوه اعمال حاکمیت شرکتی توسط سازمان در شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت و نقش و جایگاه پیوستهای سیاسی، امنیتی و اجتماعی در واگذاریها و همچنین میزان انطباق شرکتهای واگذار شده با قوانین موضوعه از دیگر محورهای این تحقیق و تفحص است، زیرا شاهد اعمال سلیقه به جای اجرای قانون هستیم.
انتهای پیام/