به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سیدرضا فاطمی امین در آئین تکریم و معارفه تولیت جدید آستان قدس رضوی که با حضور جمعی از مقامات کشوری و لشکری در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، به ارائه گزارش کوتاهی از عملکرد آستان قدس رضوی طی سه سال اخیر پرداخت و اظهار داشت: منشور هفتگانه حکم مقام معظم رهبری عرصههای جدیدی به روی آستان قدس رضوی گشود و در همین راستا فعالیتهای گستردهای در حوزه خدمت به زائران، مجاوران و به ویژه محرومان، فعالیتهای اقتصادی و فرهنگی انجام شد.
وی با اشاره به اقدامات آستان قدس در راستای تسهیل امر زیارت، تصریح کرد: در این راستا زائرشهر و زائر سرای رضوی با ظرفیت اسکان روزانه بیش از ۱۲ هزار زائر احداث شد، همچنین طی سه سال اخیر شرایط تشرف بیش از یک میلیون زائر زیارت اولی به حرم مطهر رضوی فراهم شد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه میزان پذیرایی از زائران در مهمانسرای حضرت حدود ۲ و نیم برابر افزایش یافته است، افزود: فعالیتهای فرهنگی در حرم مطهر برای زائران ایرانی و غیرایرانی به صورت چشمگیری افزایش داشته و همچنین اقدامات گستردهای در راستای توسعه صحنها و رواقها انجام شده است.
وی افزود: در حوزه محرومیتزدایی ۲۴۷ پروژه زیرساختی در دهستانهای محروم اجرایی شد، ۹۸ هزار نفر از محرومان کشور از خدمات پزشکی رایگان آستان قدس بهرهمند شدند و همچنین در حوادث طبیعی همچون زلزله و سیل آستان قدس رضوی به کمک هموطنان حادثه دیده شتافته است.
فاطمی امین احداث پردیسهای امام رضا (ع)، توانا، مجتمع دانشجویی، باغ اردوگاه خاتون، راه اندازی شبکه ماهوارهای امام رضا (ع)، توسعه دانشگاه علوم اسلامی رضوی، افتتاح مرکز مشاوره رضوی و اعزام مبلغان دینی به بسیاری از کشورهای اسلامی را از جمله اقدامات آستان قدس طی سه سال اخیر برشمرد.
وی اضافه کرد: در توسعه محصولات دانش بنیان اقدامات اساسی انجام شده بهطوریکه به زودی آستان قدس رضوی توانایی تأمین ۱۰۰ درصدی نیاز کامل داروی هموفیلی کشور را دارد؛ در سال ۹۴ تعداد شرکتهای زیان ده آستان قدس ۱۴ عدد بوده در حالی که امروز تنها یک شرکت زیاده وجود دارد و سود شرکتهای آستان قدس نسبت به سال ۹۴، پنج برابر شده است.
فاطمی امین با اشاره به طرح توسعه خدمت، خادم و مخدوم، تاکید کرد: این طرح ظرفیت بسیار بزرگی برای گرهگشایی از مشکلات محرومان است، در قالب این طرح تمام ارادتمندان به امام رضا (ع) میتوانند از طریق خدمت به مستمندان خادم این آستان نورانی باشند.
حجتالاسلاموالمسلمین محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در ادامه مراسم تکریم و معارفه تولیت آستان قدس رضوی که در تالار ولایت حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد، اظهار کرد: مرحوم آیتالله واعظ طبسی تولیت فقید آستان قدس رضوی شخصیتی والامقام و از همرزمان بزرگ مقام معظم رهبری در استان خراسان بودند که بارها از نزدیک وصف ایشان را از رهبر انقلاب شنیده ام.
وی افزود: تولیت فقید آستان قدس رضوی در دوران پیش از انقلاب اسلامی هیچگاه از مبارزه دست نکشید و بعد از عهدهدار شدن تولیت این آستان مقدس تمام سعی و کوشش خود را به کار گرفت که زمینه آسایش زائران را فراهم کند.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به زیرساختهای فراهمشده در حرم مطهر رضوی در دوران تولیت مرحوم واعظ طبسی تصریح کرد: اگر خدمات ایشان در توسعه حرم مطهر و صحنها نبود، شاید امروز امکان پاسخگویی به جمعیت ۳۰ میلیون نفری زائران این آستان مقدس وجود نداشت.
وی بابیان اینکه حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی در مدت کوتاه تولیت آستان قدس رضوی خدمات واقعاً ارزندهای داشت، ادامه داد: ایشان به مقام معظم رهبری میگفتند که در مدت سه سال خدمت خود، حتی یک ریال از حق تولیت خود استفاده نکردهاند، بااینکه حق تولیت حق شرعی و قانونی تولیت است و آقای رئیسی میتوانست از حق خود استفاده کند، اما چنین کاری را انجام ندادند.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدی گلپایگانی ادامه داد: مردمی بودن، ساده زیستی، تلاش و کوشش ازجمله ویژگیهای شخصیتی حجتالاسلام رئیسی به شمار میرود، ایشان بسیار مردمی است و همواره تلاش میکرد که در حد توان رضایت مقام معظم رهبری را جلب کند.
وی از توسعه فعالیتهای فرهنگی آستان قدس رضوی بهعنوان یکی از بزرگترین خدمات حجتالاسلام رئیسی در دوران تولیت این آستان مقدس یادکرد و گفت: در دوره مدیریت ایشان، طرح مبادله فرهنگی بین ادیان آسمانی با محوریت مناظرات امام رضا (ع) با بزرگان سایر ادیان کلید زده شد که توفیقات ارزشمندی داشت.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری بیان کرد: حجتالاسلام رئیسی چند مرتبه به بنده گفتند که دل کندن از این آستان برای ایشان خیلی مشکل بود و حق هم داشتند چراکه همه جای آستان قدس رضوی نور و روشنی و متصل به آسمان است.
وی ادامه داد: آستان قدس رضوی پارهای از بهشت است لذا کسانی که در این آستان مقدس خدمت میکنند، باید قدر بدانند. بسیاری از افراد آرزو دارند که یک روز برای زیارت به حرم مطهر رضوی شرف یاب شوند.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدی گلپایگانی بابیان اینکه مشهد یک شهر معمولی مانند دیگر شهرهای کشور نیست بلکه مشهد یک شهر بینالمللی به شمار میرود، افزود: اداره کردن ۳۰ میلیون زائر با ملیتها و مذاهب مختلف کار آسانی نیست چراکه باید وسایل آسایش این تعداد زائر فراهم شود و آقای رئیسی همین کارها را دوست داشتند، اما مقام معظم رهبری به ایشان تأکید کردند که اگر شما در مسؤولیت جدید خود گره از کار یک مسلمان بگشایید، ثواب بیشتری خواهد داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه تولیت جدید آستان قدس رضوی فرزند مشهد است، اظهار داشت: همانطور که در حکم صادرشده از سوی رهبر معظم انقلاب آمده است، در طول ۳۰ سال گذشته جز سادگی، ابتکار، صداقت و پاکی و پایکار بودن از آقای مروی ندیدهایم.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری گفت: حجتالاسلاموالمسلمین مروی پیش از انتصاب بهعنوان تولیت جدید آستان قدس رضوی مسئولیت سنگینی در دفتر مقام معظم رهبری داشتند و نمیدانم خلأ نبودن ایشان را باید چگونه پرکنیم. اکنون قرار است مسؤولیت گذشته ایشان به ۴ نفر واگذار شود، اما آقای مروی یکتنه کارها را پیش میبرد.
وی تأکید کرد: مقام معظم رهبری در ۳۰ سال گذشته جز امانتداری، پاکی و تقوا چیز دیگری از ایشان ندیدند و به همین دلیل مسئولیت سنگین آستان قدس رضوی را بر عهده ایشان قراردادند.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدی گلپایگانی ادامه داد: امیدواریم آقای مروی در مسئولیت جدید خود بتواند کارهای بنیادی و اساسی که آقای رئیسی پایهگذاری کردند را ادامه داده و توسعه دهد. هرچه بتوان به زائران، مجاوران و نیازمندان و درماندگان بیشتر خدمت کرد، موجبات رضایت حضرت رضا (ع) بیشتر فراهم خواهد شد.
وی گفت: آقای علمالهدی امروز خودشان را از سفر عتبات عالیات به مشهد رساندند تا در این مراسم حضور یابند. ایشان شخصیتی والامقام و بلندگوی حزبالله در استان هستند که زندگی ساده و بیپیرایهای دارند.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به خدمات فرهنگی انجامگرفته در حاشیه شهر مشهد بیان کرد: در سفر اخیر رهبر معظم انقلاب به مشهد، گزارشی از اقدامات انجامگرفته برای حاشیه شهر به محضر ایشان ارائه شد که خوشحالی معظم له را شاهد بودیم.
آیت الله سید احمد علمالهدی نیز عصر امروز در ادامه آئین تکریم و معارفه تولیت آستان قدس رضوی که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به تحولات عظیم آستان قدس رضوی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، عنوان کرد: انقلاب اسلامی در نتیجه ایثارگری، جانبازی و جانفشانی ملت متدین ایران اسلامی به پیروزی رسید، این انقلاب از اولین اقداماتش دگرگونی و اصلاح در آستان قدس رضوی بود.
نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی حضور حجت الاسلام والمسلمین مروی در سمت تولیت آستان قدس رضوی امیدبخش توسعه و فراگیری هرچه بیشتر برکات آستان قدس رضوی دانست.
امام جمعه مشهد مقدس با بیان اینکه آیت الله واعظ طبسی به عنوان اولین تولیت آستان قدس رضوی در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات مبارک و گامهای بلندی را در این بارگاه نورانی برداشتند، تصریح کرد: بسیاری از موقوفات آستان قدس که پیش از انقلاب تصرف شده بودند به این آستان نورانی بازگردانده شد و آن مرحوم همچنین اقدامات خوبی را در توسعه فعالیتهای فرهنگی، اقتصادی و توسعه صحنها و رواقهای این آستان نورانی انجام دادند.
وی در ادامه با اشاره تحولات رخ داده در آستان قدس رضوی در دوران تولیت حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: در دوران تولیت ایشان مبتنی بر منشور هفتگانه مقام معظم رهبری گامهای مبارکی مطابق با سیره رضوی برداشته شد، نهضت عظیمی مطابق با رأفت، علم و حکمت امام علی بن موسی الرضا (ع) در عرصههای علمی، فرهنگی و خدمت به محرومان در این آستان شکل گرفت.
آیت الله علمالهدی با بیان اینکه امروز حریم مقدس رضوی تمام کشور را فراگرفته است، به طرح توسعه مفهوم خادم، خدمت و مخدوم اشاره و عنوان کرد: با تأسیس دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی در مراکز استانهای کشور، خادمیاری رضوی توسعه یافت و برکات خدمت به امام رضا (ع) تمام کشور را فرا گرفت.
نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی افزود: طی سه سال گذشته مسئله محرومیتزدایی که در منشور رهبر معظم انقلاب به آن تأکید شده بود، مورد توجه ویژه قرار گرفت و عرصه خدمت به نیازمندان از مشهد مقدس و استانهای خراسان عبور کرد و کشور را تحت شعاع قرار داد.
وی در ادامه ضمن آروزی توفیق برای حجت الاسلام والمسلمین مروی در سمت تولیت آستان قدس رضوی گفت: ایشان مسئولیتهای مهمی را طی ۳۰ سال اخیر در دفتر مقام معظم رهبری در ارتباط با طلاب، روحانیون و بیوت مراجع اعظام تقلید بر عهده داشتهاند و کارنامه درخشانی در عرصههای مختلف مسئولیت از خود بجای گذاشتهاند، امیدواریم با حضور ایشان شاهد توسعه و فراگیری بیش از پیش اقدامات و برکات آستان قدس رضوی باشیم.
وی همچنین انتخاب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی به سمت ریاست قوه قضاییه را سرآغازی مبارک برای گام دوم انقلاب اسلامی دانست.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی عصر امروز در ادامه این مراسم با اشاره به اقدامات و تغییر رویکردهای آستان قدس رضوی طی سه سال اخیر، با بیان اینکه منشور هفتگانه آستان قدس رضوی سند بالادستی این نهاد برای تمام اقدامات بوده است، ابراز کرد: تمام راهبردهای آستان قدس طی سه سال اخیر مبتنی بر منشور مقام معظم رهبری بوده است، در راستا عمل به این منشور آنچه ساختار در این آستان نورانی بود تقویت و ساختارهای مورد نیاز نیز تشکیل شده است.
وی ابراز کرد: از جمله برای کمک به محرومان بنیاد کرامت رضوی و معاونت امداد مستضعفین تشکیل شد، برای پیگیری و پایش اقدامات معاون امور راهبردی، برای انسجام بخشی به فعالیتهای فرهنگی، سازمان فرهنگی تشیکل شد و همچنین معاونت علمی و مرکز امور بین الملل نیز در راستای تحقق این منشور تشکیل شد.
وی با اشاره به تشکیل دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استانهای سراسر کشور، ابراز کرد: ساختار دفاتر استانی آستان قدس، ساختارهایی غیر حجیم و چابک است، در هر استان تنها سه نفر در این دفاتر مرتبط با آستان قدس هستند و بقیه امور با استفاده از ظرفیت خادمیاران رضوی انجام میشود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در آستان قدس راستای محرومیتزدایی و کمک به نیازمندان، عنوان کرد: موضوع محرومیت زدایی در آستان قدس با سایر نهادهای امداد رسان کشور متفاوت است، رویکرد آستان قدس در این زمینه استفاده از ظرفیت خادمیاران رضوی و اساس کار توانمندسازی محرومان و مستضعفان است.
وی تصریح کرد: هماکنون بیش از 200 هزار خادمیار رضوی در سراسر کشور آماده خدمت به محرومان به نام امام رضا(ع) هستند و امروز با تشکیل 2 هزار کانون خادمیاری در کشور، میلیونها خدمت به نام امام الرئوف(ع) بدون کوچکترین منتی به نیازمندان ارائه میشود.
وی با اشاره به حضور بنیاد کرامت رضوی در حوادث طبیعی در کنار مردم، ابراز کرد: این بیناد در امدادرسانی با کنش سریع چه در زلزله کرمانشاه و چه در سیل استان گلستان از ابتدایی ترین لحظات وقوع حادثه در کنار مردم بوده اند.
وی با اشاره به تغییر رویکردهای آستان قدس رضوی در حوزههای علمی و اقتصادی طی سه سال اخیر، تصریح کرد: سمت و سو اقدامات دانشگاههای علوم اسلامی رضوی و امام رضا(ع) به سوی کادر سازی برای نظام مقدس اسلامی و جهان اسلام تغییر کرده است.
وی افزود: رویکرد آستان قدس رضوی در حوزه اقتصادی انجام فعالیتها در راستای گره گشایی از مشکلات مردم و رفع نیازهای استراتژیک کشور بوده است، در همین راستا ظرفیت کارخانجات تولید داروی آستان قدس 2 برابر شده است بطوریکه امروز این آستاان 45 درصد داروی مورد نیاز بیماران هموفیلی را تأمین میکند و به زودی 100 درصد این نیاز را برآورده خواهد کرد.
وی گفت: این تغییر رویکردها هزینههای اجتماعی را به سرمایه اجتماعی تبدیل کرده است و نتیجه آن افزایش افزایش نذورات و موقوفات این نهاد مقدس طی سه سال اخیر بوده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای ساماندهی اقتصادی آستان قدس ابراز کرد: تعداد شرکتهای زیان ده آستان قدس از 14 شرکت به یک شرکت رسیده که آن شرکت هم طی چندماه آینده به سودهی خواهد رسید و در سال 98، 99 و 1400 پیش بینی میشود بخش عمدهای از هزینههای آستان قدس در بخش اقتصادی تامین خواهد شد.
وی افزود: بیمارستان رضوی اردیبهشتماه 95 از آستان قدس کمک دریافت میکرد اما امروز خودکفا شده و در حال راهاندازی 11 اتاق عملی است و با توجه به امکانات فراهم شده ظرفیت تبدیل شدن آستان قدس به قطب علمی کشوور فراهم است.
وی گفت: از با خام فروشی مخالف بودیم، طی سه سال اخیر 70 درصد املاک آستان قدس کمتر از زمانهای قبل فروخته شده و سعی کردیم سرمایههای آستان قدس را حفظ کنیم.
وی ابراز کرد: دولت الکترونیک امروز امری بسیار مهم است، در گذشته 45 در آستان قدس بوده و 91 سامانه نیز طی سه سال اخیر ایجاد شده، از سامانه غذای حضرتی گرفته تا پاسخگویی به سوالات شرعی.
وی گفت: در توسعه حرم مطهر 20 درصد مسیر تشرف زائران فراهم تر شده است، تمام اقدامات آستان قدس بر اساس کارهای علمی و مطالعات کارشناسی عمیقی بوده است و بنده اعتقاد راسخ به کار کارشناسی دارم.
وی با تأکید بر اینکه آنچه انجام شده با آنچه در شأن این آستان مقدس است فاصله زیادی دارد، آرزوی موفقیت و توفیق برای حجت الاسلام والمسلمین مروی در این سمت کرد و گفت: آنچه خدمت در این مدت انجام شده، بدون تردید از لطف و کرم امام علی بن موسی الرضا(ع) و آنچه کاستی بوده مربوط به بنده است.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: مسأله زائر و زیارت محور فعالیت های آستان قدس رضوی است.
حجت الاسلام و المسلمین مروی در ادامه این مراسم اظهار کرد: افتخار خادمی آستان قدس رضوی را از عنایات خاصه صاحب این مضجع شریف می دانم که در همه لحظات زندگی از خوان لطف و کرم آن حضرت بهرمند بوده ام.
وی افزود: یاد شهیدان سرافراز و بزرگوار را گرامی می دارم که عطر ولایت را در جامعه پراکندند و شمیم ولایت را در جهان پخش کردند. از اعتماد و بزرگواری رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی هم بسیار سپاسگزارم.
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: اعتماد و بزرگواری رهبر معظم انقلاب نسبت به این حقیر از سال ها قبل آغاز شده بود و با عنایت و توجه خاص معظم له، توفیق خدمت گزاری در دفتر رهبر معظم انقلاب حدود 30 سال نصیب بنده شد.
وی با بیان اینکه اعتماد پدرانه رهبر معظم انقلاب نسبت به این حقیر با اعتمادی دیگر قرین شد، اظهار کرد: خدمت در آستان قدس رضوی مسئولیتی سخت و سنگین اما شیرین است که امیدوارم با لطف حضرت رضا(ع) از این امتحان، سربلند بیرون بیایم و بتوانم تحقق بخش منویات رهبر معظم انقلاب باشم.
حجت الاسلام و المسلمین مروی بیان کرد: از خدمات و تلاش های خالصانه همه خادمان آستان قدس رضوی به ویژه تولیت فقید مرحوم آیت الله واعظ طبسی تشکر می کنم که آثار ماندگار و نمونه ای از مدیریت قوی اسلامی برجای گذاشته و کارآمدی نظام اسلامی را در توسعه حرم مطهر رضوی نمایان کردند.
وی ادامه داد: از دوست و برادر بزرگوار و ارجمندم آیت الله رئیسی تشکر می کنم که در این دوره سه ساله مسئولیت، خدمات ارزنده و رویکردهای مثبتی را در آستان قدس رضوی تحقق بخشید و همین بس که این اقدامات مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه جوهره خدمت رضوی را در احیای امر اهل بیت(ع) می دانم، گفت: تلاش خواهیم کرد که راه های موفق پیموده شده در دوره های گذشته را پیگیری کنیم و در جهت توسعه فعالیت ها در ادامه راه گام برداریم.
وی افزود: حقیقت موجود در بیانات ائمه اطهار(ع) به منزله گوهر درخشنده ای است که اگر آن را به دست آوریم و به دیگران تقدیم کنیم، خود مابقی راه را خواهند رفت البته ارتباط با این معارف نورانی جز با دل های پاک میسر نخواهد شد چرا که بیانات ائمه در واقع تفسیر وحی است.
حجت الاسلام و المسلمین مروی با بیان اینکه محور فعالیت ما در آستان قدس رضوی مسأله زائر و زیارت است، ادامه داد: بر اساس این نگرش که جوهره خدمت رضوی، احیای امر اهل بیت(ع) است، مفهوم خدمت و زیارت معنا و مفهومی جدید و جایگاه مهمتری پیدا می کند.
وی گفت: تشرف سالانه میلیون ها انسان دل باخته به این مضجع نورانی فرصتی برای جلای دل ها، غبارزدایی و رفع کدورت از دل و قلب انسان و فرصتی مناسب برای تربیت انسانی مومن و متخلق و جامعه ای متعالی و بافضیلت است.
تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: همه دستگاه های مدیریتی، فرهنگی، اقتصادی و علمی آستان قدس رضوی باید در جهت تحقق چشم انداز ترسیم شده برنامه ریزی کنند و تربیت زائر و بالابردن معرفت دینی محور تمامی فعالیت ها باشد.
وی ادامه داد: ما هم وظیفه داریم که برای زائران تسهیلات فراهم کنیم تا در مدت اقامت خود به راحتی بتوانند به زیارت بپردازند و هم در جهت رشد معرفتی و تربیت دینی آن ها گام برداریم.
حجت الاسلام و المسلمین مروی با بیان اینکه شاخص کارآیی، پیشرفت و موفقیت هر واحد سازمانی در آستان قدس رضوی میزان تحقق این هدف متعالی است، گفت: بنا بر تاکید رهبر انقلاب، در مسیر سیاست زائرمحوری علاوه بر استفاده از خدمات سنتی و متعارف، از رسانه های نوین و به ویژه فضای مجازی بهره بیشتری خواهیم برد.
وی گفت: در مسأله زائر و زیارت، فقط به ظرفیت دستگاه های آستان قدس رضوی بسنده نمی کنیم؛ چرا که معتقدیم دوران کارهای جزیره ای تمام شده است و برای انجام اقدامات بهتر و استمرار ارتباط زائر با مضجع شریف حضرت رضا(ع)، باید از همه ظرفیت ها و امکانات استانی، ملی و مردمی استفاده شود.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: بخش مهمی از نقشه راه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم متمرکز بر حوزه های گسترش اخلاق و معنویت است و در این زمینه آستان قدس می تواند نقش پررنگ و اثرگذاری داشته باشد.
وی با بیان اینکه امام رضا(ع) امام گفت و گو و آزاداندیشی بودند، افزود: این بعد زندگی حضرت نباید منحصر به دوران حیات ظاهری ایشان باشد و باید از این ظرفیت عظیم در جهت بالندگی و گفت و گو میان فرق و مذاهب مختلف و جهان اسلام بهره برداری کرد.
حجت الاسلام و المسلمین مروی با بیان اینکه ساکنان مشهد مقدس دارای دو شان مهم در مسئله زائر و زیارت هستند، تأکید کرد: مجاوران حضرت رضا (ع) علاوه بر اینکه شان میزبانی زائران را برعهده دارند، در زمینه تقویت فرهنگ زیارت نیز از جایگاه مهمی برخوردارند.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه به مدیریت انقلابی، این نوع مدیریت را مشتمل بر دواصل علمی و جهادی بودن دانست و افزود: در حد توان در آستان قدس رضوی تلاش می کنیم که به این مطالبه رهبری جامه عمل پوشانده و از اقدامات شتاب زده و غیرعلمی پرهیز کنیم.
وی با تاکید بر اینکه خاستگاه انقلاب اسلامی را مشهد مقدس می دانیم، گفت: انقلاب و شعائر انقلاب همواره مورد توجه ما خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین مروی افزود: ما وجود بابرکت امام راحل عظیم الشان، انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری را هدیه حضرت رضا (ع) می دانیم و بر همین اساس در این آستان نورانی در هیچ اقدامی، از نگاه، اندیشه و عمل انقلابی غفلت نخواهیم کرد.
وی تاکید کرد: در این مسیر باید از ظرفیت جوانان متدین، انقلابی و متخصص و نیز عقل جمعی استفاده شود که در این راستا نیز گام های جدی برداشته خواهد شد.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه در خراسان رضوی ظرفیت های علمی و فرهنگی بسیار ارزشمندی هم چون علما و اساتید فاضل، حوزه علمیه غنی و پرافتخار و دانشگاه های برجسته علمی وجود دارد، گفت: باید از این ظرفیت عظیم در خدمت به آستان قدس رضوی بهره برداری کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین مروی محرومیت زدایی و رفع آسیب های اجتماعی را از دیگر نکات مورد توجه در فعالیت آستان قدس رضوی برشمرد و گفت: بنابر تاکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه خدمت رسانی به محرومین و مستضعفین، اقدامات آغاز شده در این حوزه را ادامه می دهیم و به تقویت منابع پایدار خواهیم پرداخت.
وی با تاکید بر شفافیت مالی و انضباط اداری در بخش های مختلف آستان قدس رضوی ادامه داد: با توجه به جایگاه این آستان مقدس شایسته است شفافیت، انضباط و تعهد را بیش از دیگر دستگاه ها مدنظر داشته باشیم.
تولیت آستان قدس رضوی هم چنین به بند سوم منشور ابلاغی مقام معظم رهبری اشاره و عنوان کرد: هر چه بتوانیم به نهادهای دولتی به ویژه در شرایط اضطراری هم چون بلایای طبیعی کمک خواهیم کرد.
وی افزود: در ارتباط پیوسته و صمیمی با نماینده معظم ولی فقیه در استان و هم چنین در تعامل فعال با مقامات شهری، استانی و ملی، زمینه خدمت هر چه بهتر برای زائران و تحقق منشور ابلاغی را فراهم خواهیم کرد.
تولیت آستان قدس رضوی در پایان از همه اساتید، فضلا و کارشناسان خواست؛ نقدها، دیدگاه ها و پیشنهادات راهگشای خود در راستای تحقق وظایف آستان قدس رضوی را ارائه کنند.
انتهای پیام/پ