به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تفاهمنامه توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی برون شهری بین وزارت راه و شهرسازی، سازمان مدیریت برنامه و بودجه و بخش خصوصی حمل و نقل ریلی امروز با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه به امضا رسید.
بر اساس این تفاهمنامه تولید ۴۰ دستگاه لوکوموتیو، ۶۵۰ دستگاه واگن باری، ۲۴ دستگاه ریل باس، ۳۰ دستگاه واگن مسافری و بازسازی کامل ۲۳۰ دستگاه واگن مسافری انجام میشود.
در این مراسم محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای پایدارسازی اشتغال و توسعه تولید داخل در کشور ارادههای بسیار زیادی وجود دارد، گفت: باید از این ظرفیتها در حوزه حمل و نقل بیشتر استفاده شود.
وی گفت: بر اساس خطوط توسعه ظرفیت زیرساخت را توسعه دادیم و توانستیم چهارمین استان بزرگ کشور را به شبکه ریلی متصل کنیم و در آینده نزدیک استان آذربایجان شرقی به عنوان پنجمین استان به شبکه ریلی وصل میشود.
اسلامی با اشاره به افزایش تقاضای سفر ریلی گفت: امروز پاسخگوی مسافران باری و مسافری نیستیم و این موضوع باید در اولویت دولت قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: هم اکنون جابهجاییهای بار از ۵۰ میلیون تن گذشته و همچنان با تقاضای اتصال بار مواجه هستیم، بنابراین نباید تقاضاهای مردم بدون هیچ بهانهای نادیده گرفته شود.
وی بیان کرد: با امضای این تفاهم نامه ظرفیت ریلی کشور ۲۰ درصد افزایش مییابد.
اسلامی به سفرهای نوروزی اشاره کرد و گفت: راه آهن برای ایام نوروز ۲۳۵ قطار آماده کرده که ۲ میلیون و ۱۰ هزار نفر را جابهجا خواهد کرد و نسبت به سه سال گذشته و ظرفیت حمل و نقل ریلی ۱۵ درصد افزایش یافته است.
در ادامه این برنامه حمید پورمحمدی، معاون سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه تولید ۴۰ دستگاه لوکوموتیو، ۲۴ دستگاه ریل باس، ۳۰ دستگاه واگن مسافری، ۶۵۰ دستگاه واگن باری و بازسازی ۲۳۰ دستگاه واگن مسافری در دستور کار قرار گرفته است.
پورمحمدی بیان کرد: با امضای این تفاهم نامه ۴ هزار و ۸۴۱ فرصت شغلی ایجاد میشود.
معاون سازمان برنامه و بودجه درباره منابع مالی این تفاهمنامه گفت: ۱.۹۴۰ میلیارد تومان منابع تأمین میشود که ۲۰ درصد آن آورده متقاضیان، ۱۸۰ میلیارد تومان آن از نظام بانکی و ۴۷۳ میلیارد تومان از سوی دولت تأمین میشود.
انتهای پیام/