رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: شناخت کافی از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دو طرف در طول چند ماه گذشته حاصل شده و اکنون زمان همکاری‌های مشترک اقتصادی استان با اندونزی فرا رسیده است.

تعامل فعالان اقتصادی استان کرمان با اندونزی قوی تر می شودبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، سیدمهدی طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در نشست هیات تجاری اندونزی با جمعی از فعالان اقتصادی استان گفت: زمینه‌های ارتباط تجاری و فرهنگی خوبی بین کرمان و اندونزی وجود دارد و باید همکاری‌های کمی و کیفی با اجرای برنامه‌های قابل اندازه‌گیری برای رسیدن به اهداف مدنظر صورت گیرد.

وی دلیل پیشرفت کشور اندونزی را وجود نیرو‌های توانمند و علاقمندی مانند سفیر این کشور در ایران عنوان کرد وافزود: توجه وی به کرمان و علاقمندی به موضوعات مشترک دو طرف، می‌تواند بنای تجاری مستحکمی را بنا کند.

طبیب زاده اظهارداشت : در فاصله دیدار اول تا سوم با سفیر اندونزی در کرمان یکسری روابط تجاری برقرار شده که درهمین رابطه هیات اندونزیایی از یکی از کارخانجات روغن خوراکی در سیرجان بازدید کردند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان بیان کرد: امیدواریم مبادلات تجاری بین کرمان و اندونزی به طور مستقیم برقرار و با کوتاه شدن دست واسطه ها، زمان و هزینه کمتری تحمیل شود و در نخستین گام بتوانیم در ماه مبارک رمضان آینده، خرمای کرمان را بر سر سفره‌های مردم اندونزی شاهد باشیم.

وی در ادامه به شباهت‌های فرهنگی بین کرمان و شهر بنگکولو اندونزی اشاره و گفت: پیوند فرهنگی در آئین‌های مشابه بین دو طرف به خوبی احساس می‌شود و ایرانی‌ها به خوبی از اندونزی یاد می‌کنند.

سفیر اندونزی در ایران نیز در این نشست گفت: برای آشنایی با کرمان برنامه ریزی‌های لازم را در بازدید‌های مختلف انجام داده‌ایم و به نقاط مشترک برای برقراری رابطه تجاری بین کرمان و اندونزی دست یافته‌ایم.

اوکتاوینو علیمودین با اشاره به اینکه در حال حاضر تبادل اقتصادی دو کشور به ۷۰۰ میلیون دلار رسیده که می‌تواند تا پایان نوروز امسال به ۸۰۰ میلیون دلار برسد ادامه داد: کارخانه لاستیک بارز کرمان، کائوچو مورد نیاز برای تولیدات خود را به طور مستقیم از اندونزی وارد می‌کند و همچنین در سیرجان نیز کارخانه تولید روغن سرخ کردنی وجود دارد که می‌توانیم مواد اولیه مورد نیاز آن را از اندونزی به کرمان و ایران وارد کنیم.

علیمودین، افزود: همچنین امیدواریم پیوند خواهرخواندگی بین شهر‌های ایران و اندونزی را راه‌اندازی کنیم تا همکاری‌های دو طرف کامل شود.

وی گفت: به جز محصولات کشاورزی و مسائل شهری، علاقمندی در بین مدیران و تجار برای آشنایی با سیستم آبیاری مزارع و باغات با قنات‌های استان کرمان وجود دارد تا بتوانند با استفاده از این تجربه زمینه‌های همکاری مشترک را تعریف کنند.

علیمودین، از برگزاری نشست مشورتی بین ایران و اندونزی در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: در این نشست تمامی نکات مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سفیر اندونزی در ایران با اشاره به اینکه باید دو وزارتخانه مربوطه در ایران اقدامات لازم برای صادرات خرما به اندونزی را انجام دهند، بیان کرد: از سوی دیگر بسته بندی خرما باید به گونه‌ای باشد تا زمان رسیدن محموله صادراتی به اندونزی، خرما فاسد نشود.

وی افزود: حل مشکلات در زمینه مبادلات مالی و بانکی نیز یکی از مواردی است که باید برای آن تلاش کرد که در صورت حل این مسئله علاوه بر فعالیت‌ها در حوزه کائوچو و روغن پالم، در زمینه قهوه و محصولات کشاورزی نیز بخش خصوصی اندونزی به ایران سفر و امکان برقراری روابط تجاری را بررسی می‌کنند.

انتهای پیام/ح

تجارت کرمان با اندونزی درمذاکره

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.