جهانگیری با اشاره نقش دانشگاهیان در حل مشکلات کشور، چالش های موجود را در مقابل اراده نخبگان ناچیز دانست.

چالش‌ها در مقابل اراده نخبگان کشور ناچیز هستندبه گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (دوشنبه) در مراسم تجلیل از برگزیدگان بیست و هفتمین جشنواره دانشجوی نمونه بیان کرد: امروز زمان عافیت طلبی، مسئولیت گریزی و گله گذاری از یکدیگر نیست بلکه زمان همدلی، وحدت و سینه سپر کردن در برابر مشکلات به منظور برداشتن موانع از پیش روی مردم است.

وی با بیان اینکه هر سخن و تصمیمی بر مبنای اولویت‌های شخصی و فردی سخن و تصمیم ناصحیحی است، افزود: نمی‌توان در هنگام نیاز مردم و کشور لباس عافیت برتن کرد و از عافیت طلبی سخن به میان آورد؛ زیرا در مقطع حساس کنونی چشم امید ملت و جامعه به شما سرمایه‌های اصلی ایران است.

وی با اشاره به انتظار دولت از دانشگاهیان و صاحبنظران و نخبگان برای کمک به موضوع معیشت مردم اظهار کرد: با شروع تحریم برای تامین کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم ۱۴ میلیارد دلار تخصیص داده شد تا این کالا‌ها با دلار ۴۲۰۰ تومان به وفور در جامعه توزیع شود؛ اجرای چنین سیاستی آن هم پس از سال‌ها که از تجربه سهمیه بندی می‌گذشت و برخی اخلال‌ها برای جلوگیری از تحقق آن با کاستی‌هایی روبرو شد. امروز  از شما می‌خواهیم که در موضوع افزایش یارانه نقدی، اجرای سیاست‌های دوران جنگ و توزیع کالابرگ و یا تداوم روند فعلی با اصلاح برخی نواقص مشورت دهید.

چگونگی پرورش دانشجویان شاخص نظام مدیریت دانشگاه

معاون اول رئیس جمهور یکی از مهمترین شاخص‌های نظام مدیریت دانشگاه را چگونگی پرورش دانشجویان عنوان و اظهار کرد: پرورش خلاقیت، مهارت و توانایی دانشجویان در دانشگاه‌ها باید به گونه‌ای باشد تا پس از فارغ التحصیلی آمادگی مواجهه با مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی چه در داخل و چه در عرصه بین المللی داشته باشند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه دانشگاه فقط محل آموزش نیست بلکه محلی برای کسب مهارت، درس زندگی، رشد خلاقیت و نوآوری و تربیت شهروندانی مسئول، انگیزه‌مند و توانمند است، تصریح کرد: دانشگاه عرصه تمرین جامعه پذیری، مدارا و گفتگو است و بار سنگینی بر دوش کسانی است که از دانشگاه فارغ التحصیل می‌شوند تا بتوانند وظایف و انتظاراتی که در جامعه از آنان وجود دارد را بر عهده بگیرند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: از دانشگاهی که چنین برون داد و محصولی دارد، انتظار می‌رود که توسعه علمی و نهایتاً توسعه پایدار و همه جانبه را در کشور رقم بزند و با علم اندوزی در جامعه تولید ثروت ملی کند. ثروتی که از این منظر به دست می‌آید می‌تواند در خدمت رشد و توسعه کشور، رفاه مردم و امنیت جامعه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه امروز در شرایط و مقطع خاصی قرار داریم، گفت: قدرت تدبیر، استقامت، فکر و تصمیم گیری انسان‌های بزرگ در شرایط فشار و سختی باید افزایش پیدا کند تا زمینه برون رفت از مشکلات و شرایط پیش روی کشور فراهم شود.

جهانگیری با اشاره به جهت گیری و رویکرد دولت تدبیر و امید در ارتباط صمیمانه با نخبگان و دانشگاهیان بیان کرد: این دولت از ابتدا از حمایت نخبگان و دانشگاهیان برخوردار بود و تلاش کرد تا با اتکا به این پشتوانه بتواند تنگنا‌های کشور را برطرف کند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های گسترده مادی و معنوی کشور گفت: دستاورد‌های بسیار خوبی در کشور حاصل شده است، اما گاهی سیاه نمایی‌ها به قدری زیاد می‌شود که مسئولان تصور می‌کنند نباید دستاورد‌ها را بازگو کنند.

وی ادامه داد: کار‌ها و اقدامات بسیار خوبی در زیرساخت‌ها و بخش‌های مختلف نفت، گاز، راه آهن و راه در بدترین شرایط تحریم انجام شده است به طوری که طرح‌های بزرگی در میادین پارس جنوبی در بخش پتروشیمی و پالایشگاهی به انجام رسیده و با اتکا به توانایی دانشمندان و متخصصین کشور، امروز بزرگترین کارخانه‌ها از ابتدا تا انتها توسط نیرو‌های داخلی احداث می‌شود.

جهانگیری دستاورد‌های کشور در بخش‌های بایو تکنولوژی، نانو تکنولوژی و هوافضا در پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌های کشور را افتخار آمیز توصیف و اظهار کرد: دانشگاه و دانشگاهیان امروز باید به حل چالش‌های کشور کمک کنند چرا که چالش‌ها در مقابل اراده نخبگان کشور ناچیز هستند و حتماً قادر خواهیم بود راهکار‌هایی برای برون رفت از شرایط پیش رو پیدا کنیم.

آمریکا در مرحله جدید تحریم‌ها از نظر سیاسی تنها مانده است

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تحریم آمریکا علیه ملت ایران و تصمیم جدی این کشور برای آسیب و فشار بر مردم کشور گفت: در کتاب «هنر تحریم» تصریح شده که در تحریم باید کاری کنیم تا مردم ایران تحت فشار باشند و این یعنی که هدف آمریکا فشار بر ملت ایران است و اینکه در صحبت‌های خود می‌گویند مسائل انسانی، دارو و غذا شامل تحریم نیست سخنانی کذب و دروغ است.

وی اضافه کرد: البته آمریکا در مرحله جدید تحریم‌ها از نظر سیاسی تنها مانده است و در مجامع و کشور‌های مختلف نظیر شورای امنیت سازمان ملل، دادگاه لاهه، اجلاس ورشو و اجلاس مونیخ تلاش کرد تا جامعه بین الملل را علیه ملت ایران با خود همراه کند، اما در همه این نشست‌ها با پاسخ منفی کشور‌های مختلف روبرو شد و امروز تمرکز و فشار اصلی خود را بر شرکت‌های تجاری و اقتصادی معطوف کرده تا آن‌ها را با تهدید از همکاری با ایران باز دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه انتخاب دانشجویان نمونه سنت پسندیده‌ای است که هم در حوزه سیاست گذاری و هم در حوزه اجرا و هم از لحاظ جهت دهی به زندگی و فعالیت دانشجویی اثرگذار است اظهار امیدواری کرد؛ این برنامه خوب همچنان استمرار داشته باشد و زمینه‌ای برای رقابت صحیح علمی میان دانشجویان فراهم شده و دانشجویان نیز فرصتی برای بروز و ظهور استعداد‌های خود داشته باشند.

جهانگیری همچنین به خانواده‌های دانشجویان نمونه به دلیل  انتخاب فرزندانشان تبریک گفت و افزود: خانواده‌های این عزیزان زحمات زیادی را برای پرورش فرزندان خود متحمل شده اند که باید از آنان قدردانی شود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین از وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی، علوم، تحقیقات و فناوری و مسئولان اجرایی این جشنواره هم قدردانی کرد و گفت: این عزیزان کار فشرده و سنگینی بر دوش دارند و برای رشد علمی و رفاه دانشجویان تلاش می‌کنند تا همه دانشجویان احساس کنند که روند انتخاب بدون تبعیض و در چارچوب قانون انجام می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای این مراسم هم با تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، اظهار داشت: امیدوارم با برنامه ریزی و سیاستگذاری مناسب، فضایی فراهم شود که بتوان از ظرفیت و توانمندی زنان کشور در موقعیت‌های مختلف استفاده کرد.

در این مراسم با حضور معاون اول رئیس جمهور از دانشجویان نمونه با اهدای تندیس و لوح تقدیر قدردانی شدهمچین وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم در سخنانی دیدگاه‌های خود درباره دانشجویان نمونه و فراهم کردن شرایط برای ارتقای علمی کشور را بیان کردند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار