به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شربت بسپاسه (بسپاسه+گل سرخ+تخم گشنیز+زنجبیل+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، فسفر، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک و ... است.
برای بررسی خواص شربت بسپاسه و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت بسپاسه گفت: این شربت دارای خواص فراوان و بیشماری است؛ یکی از مهمترین خواص آن رفع غلظت خون و تصفیه آن است، لذا یک نوشیدنی مناسب و مفید برای افراد مبتلا به غلظت خون به شمار میرود.
وی افزود: افزایش اسپرم و تقویت قوای جنسی، تقویت رحم، تقویت بینایی، تقویت طحال و تقویت معده از دیگر خواص این شربت خوشمزه و بینظیر است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این شربت یک نوشیدنی مفید و عالی برای افرادی است که از تکرر یا بی اختیاری ادرار رنج میبرند و با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند.
بیشتر بخوانید: تسکین کمر درد با نوشیدنی موثر
عظمایی بیان کرد: شربت بسپاسه دارای تاثیری چشمگیر و فوق العاده در آرامش قلب و اعصاب است و استرس، اضطراب و افسردگی را درمان میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: یکی از مهمترین خواص این شربت تقویت سیستم قلبی عروقی است؛ همچنین از سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص این نوشیدنی فوقالعاده میتوان به رفع بوی بد دهان و خوشبو شدن آن، رفع مشکلات گوارشی ناشی از سردی معده، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف شربت بسپاسه تاثیری چشمگیر و عالی در رفع دردهای روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) و مفاصل (آرتریت) دارد.
وی گفت: از دیگر خواص این شربت بینظیر میتوان به تقویت اعضای رئیسه بدن یعنی قلب، مغز و کبد اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: نوشیدنی خوشرنگ برای رفع خارش و اگزمای پوستی/ با مصرف این شربت خوش اخلاق شوید
عظمایی اظهار کرد: شربت بسپاسه گرما بخش بدن است و برای افرادی که طبع سرد دارند بسیار مفید و اثربخش است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف این شربت تاثیر چشمگیری در بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه دارد، همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند.
عظمایی گفت: مصرف شربت بسپاسه برای زنان باردار ممنوع است؛ همچنین افرادی که از داروی رقیق کننده خون از جمله آسپرین وارفارین استفاده میکنند، نباید از این شربت همزمان با داروی شیمیایی استفاده کنند و بین مصرف دارو و شربت ۳-۲ ساعت فاصله قرار دهند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از این شربت میتوان ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
-آب معدنی ۲ لیتر
-گیاه بسپاسه ۵۰
-گل سرخ ۲۰ گرم
-تخم گشنیز ۳۰ گرم
-زنجبیل ۲۰ گرم
-عسل نیم کیلو
-برای تهیه این شربت ابتدا گیاه بسپاسه، گل سرخ، تخم گشنیز و زنجبیل را نیمکوب میکنیم.
-مواد را داخل آب معدنی میریزیم و اجازه میدهیم ۶-۵ ساعت بماند.
-سپس به مدت ۵ دقیقه در حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتیگراد شد، آن را صاف کرده و عسل را اضافه میکنیم.
-شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید، سپس در ظرف شیشهای میریزیم.
-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۵-۴ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده میکنیم.
انتهای پیام/