برای بررسی خواص شربت گل بنفشه و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت گل بنفشه گفت: این شربت موجب رفع سرماخوردگی، سرفه، آسم، برونشیت، گرفتگی و خشکی گلو و خارج شدن خلط از ریهها میشود.
عظمایی بیان کرد: پاکسازی معده، کبد، کلیه، مجاری ادرار و ریهها از دیگر خواص این شربت است، همچنین مصرف شربت گل بنفشه باعث رفع التهاب معده، رفع ورم طحال و خارج شدن صفرا و یرقان (زردی) از بدن میشود.
وی گفت: این شربت برای افراد مبتلا به سندروم پای بی قرار و خانمهایی که سندروم پیش از قاعدگی (PMS) دارند بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: سندرم پای بی قرار را با این مواد مغذی آرام کنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شربت گل بنفشه به علت داشتن ویتامینهای A، E، C، آنتوسیانین و فلاونوئیدها خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها میشود.
وی گفت: این شربت به علت دارا بودن کلسیم، منیزیم، فسفر موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند.
عظمایی اظهار کرد: یکی از خواص مهم این شربت طراوت و جوان سازی پوست و مو، همچنین رفع خارش و اگزمای پوستی است.
وی بیان کرد: شربت گل بنفشه به علت داشتن فیبر بالا، باعث عملکرد بهتر روده ها، هضم غذا و رفع یبوست شده و به علت دارا بودن خاصیت ضدالتهابی موجب رفع رماتیسم میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص این شربت میتوان به نشاط آور بودن، پیشگیری از استرس، اضطراب و افسردگی، رفع سردردهای میگرنی، آرام بخش قلب و اعصاب و کنترل قند، فشار و چربی خون اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: درمان سریع سردرد در عرض 30 ثانیه بدون دارو+دستورالعمل
عظمایی گفت: شربت گل بنفشه خاصیت آنتی بیوتیکی داشته، لذا برای رفع عفونت معده، زنان و ریه بسیار مفید بوده و در افراد مبتلا به بیماری بواسیر یا تندخو و عصبی تاثیر بسزایی دارد.
وی بیان کرد: خواب آور، نیروبخش، رفع تب و لرز، رفع ورم لوزه ها، رفع برفک دهان، تقویت سیستم قلب و عروق، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، رفع سینوزیت و رفع ورم داخلی گوش تنها بخشی از خواص بی شمار و بی نظیر این شربت است.
عظمایی اظهار کرد: مصرف شربت گل بنفشه برای زنان باردار ممنوع است.
گیاه خشک گل بنفشه ۶۰ گرم
گیاه خشک گل ختمی ۲۵ گرم
گیاه خشک اسطوخودوس ۳۰ گرم
آب معدنی ۲ لیتر
گیاهان خشک را نیم کوب کرده و داخل ۲ لیتر آب معدنی میریزیم و اجازه میدهیم ۴ تا ۵ ساعت بماند.
سپس در حرارت ملایم ۵ تا ۱۰ دقیقه میجوشانیم.
هنگامی که حرارت متعادل شد و به ۵۰ درجه سانتی گراد رسید آن را صاف کرده و عسل را اضافه میکنیم.
شربت را داخل ظرف شیشهای میریزیم.
-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
شربت آماده میل کردن است.
نکته: برای استفاده از این شربت در فصل گرم سال ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان ریخته و آب سرد اضافه میکنیم. در صورت دلخواه میتوان چند قطره آب لیمو ترش هم به شربت اضافه کرد.
انتهای پیام/