یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در سلامت پوست و رفع تندخویی و عصبانیت موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شربت گل بنفشه (بنفشه+ختمی+اسطوخودوس+عسل) حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، آهن، پروتئین، کلسیم، روی (زینک)، فسفر، فیبر، پکتین، موسیلاژ، آنتوسیانین، فلاونوئید‌ها و ... است.

برای بررسی خواص شربت گل بنفشه و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهمترین خواص شربت گل بنفشه

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت گل بنفشه گفت: این شربت موجب رفع سرماخوردگی، سرفه، آسم، برونشیت، گرفتگی و خشکی گلو و خارج شدن خلط از ریه‌ها می‌شود.

عظمایی بیان کرد: پاکسازی معده، کبد، کلیه، مجاری ادرار و ریه‌ها از دیگر خواص این شربت است، همچنین مصرف شربت گل بنفشه باعث رفع التهاب معده، رفع ورم طحال و خارج شدن صفرا و یرقان (زردی) از بدن می‌شود.

وی گفت: این شربت برای افراد مبتلا به سندروم پای بی قرار و خانم‌هایی که سندروم پیش از قاعدگی (PMS) دارند بسیار مفید است.


بیشتر بخوانیدسندرم پای بی قرار را با این مواد مغذی آرام کنید


این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شربت گل بنفشه به علت داشتن ویتامین‌های A، E، C، آنتوسیانین و فلاونوئید‌ها خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماری‌ها مخصوصا سرطان‌ها می‌شود.

وی گفت: این شربت به علت دارا بودن کلسیم، منیزیم، فسفر موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می‌کند.

عظمایی اظهار کرد: یکی از خواص مهم این شربت طراوت و جوان سازی پوست و مو، همچنین رفع خارش و اگزما‌ی پوستی است.

وی بیان کرد: شربت گل بنفشه به علت داشتن فیبر بالا، باعث عملکرد بهتر روده ها، هضم غذا و رفع یبوست شده و به علت دارا بودن خاصیت ضدالتهابی موجب رفع رماتیسم می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص این شربت می‌توان به نشاط آور بودن، پیشگیری از استرس، اضطراب و افسردگی، رفع سردرد‌های میگرنی، آرام بخش قلب و اعصاب و کنترل قند، فشار و چربی خون اشاره کرد.


بیشتر بخوانیددرمان سریع سردرد در عرض 30 ثانیه بدون دارو+دستورالعمل


عظمایی گفت: شربت گل بنفشه خاصیت آنتی بیوتیکی داشته، لذا برای رفع عفونت معده، زنان و ریه بسیار مفید بوده و در افراد مبتلا به بیماری بواسیر یا تندخو و عصبی تاثیر بسزایی دارد.

وی بیان کرد: خواب آور، نیروبخش، رفع تب و لرز، رفع ورم لوزه ها، رفع برفک دهان، تقویت سیستم قلب و عروق، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، رفع سینوزیت و رفع ورم داخلی گوش تنها بخشی از خواص بی شمار و بی نظیر این شربت است.

منع مصرف شربت گل بنفشه

عظمایی اظهار کرد: مصرف شربت گل بنفشه برای زنان باردار ممنوع است.

مواد لازم شربت گل بنفشه (۲ لیتر)

گیاه خشک گل بنفشه ۶۰ گرم
گیاه خشک گل ختمی ۲۵ گرم
گیاه خشک اسطوخودوس ۳۰ گرم
آب معدنی ۲ لیتر

طرز تهیه شربت گل بنفشه

گیاهان خشک را نیم کوب کرده و داخل ۲ لیتر آب معدنی می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم ۴ تا ۵ ساعت بماند.
سپس در حرارت ملایم ۵ تا ۱۰ دقیقه می‌جوشانیم.
هنگامی که حرارت متعادل شد و به ۵۰ درجه سانتی گراد رسید آن را صاف کرده و عسل را اضافه می‌کنیم.
شربت را داخل ظرف شیشه‌ای می‌ریزیم.

طرز تهیه یک لیوان شربت گل بنفشه

-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه می‌کنیم.

شربت آماده میل کردن است.

نکته: برای استفاده از این شربت در فصل گرم سال ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان ریخته و آب سرد اضافه می‌کنیم. در صورت دلخواه می‌توان چند قطره آب لیمو ترش هم به شربت اضافه کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار