به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شربت برگ زیتون (برگ زیتون+چای ترش+چای سبز+دارچین+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، آهن، اسیدفولیک، قند ساکاروز، گلوکز و فراکتوز، کلسیم، پروتئین، الئوروپین، اوژنول، مس، فسفر، فنول، فیتوکمیکالها، اسیدلینولئیک و ... است.
برای بررسی خواص شربت برگ زیتون و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت برگ زیتون گفت: این شربت میزان ترشح انسولین از پانکراس را افزایش میدهد و باعث کاهش قندخون میشود؛ لذا برای افراد دیابتی بسیار مفید و اثربخش است.
وی افزود: ویتامین D، کلسیم و منیزیم موجود در شربت برگ زیتون، موجب استحکام استخوان و دندان میشود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: تسکین کمر درد با نوشیدنی موثر
عظمایی بیان کرد: درمان تبخال، کاهش کلسترول بدخون (LDL)، آرامبخش قلب و اعصاب، کاهش چربی خون و رفع کبدچرب از دیگر خواص این شربت فوقالعاده است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت خاصیت آنتی بیوتیکی، ضد التهابی و ضد ویروسی دارد؛ لذا برای افراد مبتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماران ریوی بسیار مفید و اثربخش است.
وی اظهار کرد: مصرف شربت برگ زیتون موجب افزایش سوخت وساز بدن، کاهش وزن و تناسب اندام میشود؛ لذا افرادی که قصد کاهش وزن و لاغری دارند میتوانند از این شربت خوشمزه و مفید استفاده کنند.
عظمایی بیان کرد: شربت برگ زیتون به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها از جمله سرطانها محافظت میکند.
این محقق پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت فشارخون را کاهش میدهد و موجب گشادی عروق و ممانعت از تجمع پلاکتها میشود، در نتیجه سلامت قلب و عروق را تضمین میکند.
بیشتر بخوانید: نوشیدنی مفید برای لاغری شکم/ با مصرف این شربت خوابی آرام را تجربه کنید
وی اظهار کرد: درمان دردهای روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) و دردهای مفصلی (آرتریت) خاصیت دیگر این شربت بینظیر است.
عظمایی گفت: از دیگر خواص این شربت میتوان به تاثیر چشمگیر آن در تصفیه خون، رفع غلظت خون و دفع اسیداوریک اشاره کرد.
وی بیان کرد: از این شربت میتوان ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
-برگ زیتون ۶۰ گرم
-چای ترش ۲۵ گرم
-چای سبز ۲۵ گرم
-دارچین ۱۰ گرم
-عسل نیم کیلو
-آب معدنی ۲ لیتر
-برای تهیه این شربت ابتدا برگ زیتون، چای ترش، چای سبزو دارچین را نیمکوب میکنیم.
-گیاهان نیمکوب شده را داخل ۲ لیتر آب معدنی میریزیم و اجازه میدهیم ۴-۳ ساعت بماند.
-سپس به مدت ۱۰-۵ دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتیگراد شد، آن را صاف میکنیم.
-در مرحله آخرعسل را به شربت اضافه میکنیم.
-شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید، سپس در ظرف شیشهای میریزیم.
-برای تهیه یک لیوان از این شربت، ۵-۴ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم، از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده میکنیم.
انتهای پیام/