به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی رلیف وب نکات مهم گزارش صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) درباره اوضاع انسانی در یمن را که روز ۳۰ ژانویه منتشر شد، به شرح زیر برشمرد:
برآورد شده است که از زمان تشدید خشونتها در حدیده از ماه ژوئن ۲۰۱۸ تا کنون، حدود ۶۰۰ هزار نفر از مردم از این استان گریختهاند. به رغم آنکه از شدت درگیریها در مقایسه با ماههای اخیر کاسته شده است، درگیریها در اطراف شهر حدیده همچنان ادامه دارد و ارائه کمکهای انسانی به این منطقه به علت شرایط امنیتی و عملیاتی آنجا کار دشواری است. گفتگوهای صلح که در ماه دسامبر در سوئد برگزار شد به توقف درگیریها بر سر (تصرف) شهر حدیده منتهی شد. درگیری و جنگ خطرات بسیاری را به طور ویژه برای کودکان به وجود آورده است. این پدیده به طور خاص آن دسته از کودکانی را تحت تاثیر خود قرار داده است که در بیمارستانها بستری هستند و یا اینکه نیازمند کمکهای بشردوستانه فوری هستند.
بسیاری از کارمندان دولت در یمن هنوز حقوق و دستمزدی دریافت نمیکنند. در نتیجه، مراکزی که خدمات اساسی را به شهروندان ارائه میدهند، تعطیل شدهاند. برآورد شده است که حدود ۵۰ درصد از تاسیسات بهداشتی تعطیل شدهاند. این گفته به معنای آن است که تعداد محدودتری از خانوادهها به خدمات بهداشتی دسترسی دارند. عدم پرداخت دستمزد به معلمان باعث شده است که حدود سه میلیون و هفتصد هزار دانش آموز یمنی نتوانند به مدرسه بروند و به همین دلیل، خطر وادار کردن آنها به کار یا ازدواج اجباری افزایش یافته است. بر اساس تازهترین برآوردها و تحلیلها، حدود ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از مردم یمن (چیزی معادل ۵۳ درصد جمعیت این کشور) از عدم امنیت غذایی رنج میبرند و به این ترتیب به طور جدی در معرض خطر سوء تغذیه هستند. سطوح کنونی عدم امنیت غذایی باعث شده است که خانوادههای یمنی بچههای خود را به کار بفرستند و یا اینکه به فروش وسایل منزلشان روی بیاورند.
از زمان شروع موج دوم بیماری وبا در یمن، از ۲۷ آوریل سال ۲۰۱۷ تا اواخر دسامبر سال ۲۰۱۸، حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدهاند که دو هزار و هفتصد و سی و دو نفر از آنها جان باختهاند. برای اولین بار در مناطق پرریسک عدن و حدیده برنامههای ارائه واکسن وبا مختل شده است.
در سال ۲۰۱۸، یک هزار و ۳۲۱ مورد خشونت شدید علیه کودکان در یمن مورد تایید نهادهای ذیربط حقوق بشری قرار گرفت. اکثر این خشونتها در استان حدیده صورت گرفتند. استانهای تعز و حجه در ردههای بعدی قرار داشتند.
در بخش دیگری از این گزارش تصریح شده است: چهار سال از شروع بحران یمن میگذرد و این کشور با یکی از وخیمترین بحرانهای انسانی در جهان روبهروست. تشدید خشونتها به فروپاشی اقتصادی و از بین رفتن زیرساختهای خدماتی اساسی منتهی شده است به گونهای که بسیاری از خانوادهها را به ورطه قحطی و فقر کشانده است. هیچ پایانی برای بحران یمن متصور نیست. مشکلات اقتصادی، بیماری و آوارگی و نیز وضعیت خانوادهها و کودکان یمنی همچنان رو به وخامت دارد. حدود ۲۴ میلیون نفر از مردم یمن، معادل حدود ۸۰ درصد از کل جمعیت این کشور، نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند. حدود سه میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از مردم نیز از آغاز بحران در یمن آواره شدهاند.
یمن در حال حاضر با یکی از بزرگترین بحرانهای غذایی در جهان مواجه است. در نتیجه، ارائه کمکهای غذایی به مردم یمن از اولویت بسیار بالایی برخوردار است. حدود ۱۸ میلیون نفر از مردم یمن از عدم امنیت غذایی رنج میبرند که هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از آنها با گرسنگی شدید دست و پنجه نرم میکنند. هفت میلیون یمنی از سوء تغذیه رنج میبرند که دو میلیون نفر از آنها کودک و بیش از یک میلیون نفر از آنها زنان حاملهاند.
یونیسف و دیگر فعالان و بازیگران ارائهکننده کمکهای بشردوستانه تمام تلاش خود را به کار میبرند تا از گسترش قطحی در یمن جلوگیری کنند و امدادرسانی خود را به مردم این کشور افزایش دهند. در این راستا، یونیسف به ارائه برنامههای ویژه برای جلوگیری از سوء تغذیه شدید در کودکان همت ورزیده است و با تشکیل تیمهای سیار تلاش کرده است کمک رسانیهای خود در این زمینه را به مناطق صعب العبور نیز برساند.
انتهای پیام/
لعنت به آل سعود که از دخالت در کشورهای همسایه و تروریست پروریش کاسته نمیشود.