به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ۳۰ سالگی سن عجیبی است. بیشتر افراد از رسیدن به این سن اضطراب دارند. همه مدام از حس و حال خراب ۳۰ ساله شدن میگویند و حتی در روانشناسی نیز از آن به عنوان بحران ۳۰ سالگی یاد میشود. تغییر هر مقطع زمانی و سنی، وقتی دشوار است و به بحران تبدیل میشود که آمادگی لازم برای ورود به مرحله بعدی را نداشته باشید.
به همین خاطر اگر هنوز ۳۰ ساله نشده اید خود را برای مرحله بعدی کاملا آماده کنید. مثلا فعالیتهای زیادی وجود دارند که تجربه آنها میتواند بسیار ارزشمند باشد و شما را برای مواجه شدن با چالشهای پیش رو پختهتر کند. فرصت تجربههای ناب را از خود نگیرید و شجاعانه بدون هراس از سن و عدد از فرصتهای خود بهره ببرید.
اگر ۳۰ سال را رد کرده اید باز هم دیر نشده است. سن واقعا یک عدد است و هیچ اهمیتی ندارد. مهم این است که روز به روز خود را قویتر و آمادهتر کنید و در زندگی رو به جلو پیش بروید. منظور از کسب تجربههای مختلف قبل از ۳۰ سالگی گوشزد کردن این نکته است که روزهای جوانی و عمر بسیار مغتنم و مهم هستند و نباید بی برنامه و بی هدف، آنها را از بین برد.
قبل از ۳۰ سالگی انرژی و زمان افراد بیشتر است و به همان اندازه مسئولیتهای خیلی کمتری در زندگی دارند. به همین خاطر بهترین فرصت برای انجام کارهایی در اختیار خواهد بود که شاید با شلوغتر شدن زندگی و اضافه شدن بر شمار مسئولیتها امکان انجام آنها کاهش پیدا میکند. پس تا میتوانید از سالهای اوج جوانی خود استفاده کنید.
انرژی جوانی را با ماجراجویی، شادمانی و کمی جنون ترکیب کنید و با قوت به سمت ۳۰ سالگی پیش بروید. کارهای متنوعی وجود دارد که میتوانید تا قبل از ۳۰ سالگی با فراغ بال دنبال کنید. نگذارید دوران قبل از ۳۰ سالگی به بطالت بگذرد. به بهانه نداشتن پول کافی، فرصت سفر کردن، دوست پیدا کردن، تفریح و… را از خود سلب نکنید. برنامه ریزی داشته باشید و از تک تک سالهای قشنگ جوانی خود لذت ببرید.
۱- قبل از ۳۰ سالگی به دانشگاه برویدتا قبل از ۳۰ سالگی بهترین فرصت برای تحصیل و رفتن به دانشگاه وجود دارد. در این دوران با حضور در دانشگاه و خواندن رشتهای مناسب که به آن علاقه دارید، تا حد زیادی به ساختن سالهای بعدی زندگی تان کمک خواهید کرد. در دانشگاه ضمن یادگیری دانش و مهارت، دوستان خوبی پیدا میکنید. شبکه ارتباطی شما با دیگران در زندگی گستردهتر خواهد شد و آینده شغلی خود را نیز مشخص خواهید کرد. در طول تحصیل از کارآموزی هم غافل نشوید. با کارآموزی کردن در شرکتها و سازمانهای مختلف میتوانید چشم انداز مناسب و دقیق تری نسبت به آینده خود داشته باشید.
۲- پس انداز کردن را بیاموزیدخیلی ولخرجی نکنید بهتر است در جوانی پس انداز کردن را یاد بگیرید اگر در کنار تحصیل یک کار ساده هم داشته باشید به شما در پس انداز کردن کمک میکند.
۳- اهداف بالاتر داشته باشیدشغلهایی را انتخاب کنید که آیندهی خوبی داشته باشد، سعی کنید هدفتان را بالا بگیرید تا پس از ۳۰ سالگی به این نتیجه نرسید که استعدادتان پای کارهای بی خود هدر رفته است.
۴- علاقههای خود را دنبال کنیدبرای رسیدن به علایق خود تلاش کنید، کارهایی که دوست دارید را تجربه کنید و نگذارید که حسرتی به دلتان بماند. مثلا اگر طرفدار یک گروه موسیقی هستید حتما در کنسرت های آن شرکت کنید، اگر دوست دارید شبی را در طبیعت بگذرانید سریعا برنامهای برای آن ترتیب بدهید و…. باور کنید نیمی از خواستههای ما با برنامه ریزی و پیگیری قابل دسترسی هستند پس با بهانههای واهی مختلف، امکان خوش گذراندن را از خود نگیرید.
۵- منظم بودن و برنامه ریزی را یاد بگیریدخیلی از افراد تا قبل از ۳۰ سالگی بسیار بی هدف و بدون برنامه زندگی میکنند. در این سن و سال نمیدانند و حس نمیکنند که چقدر امکان رشد و پیشرفت برایشان وجود دارد و فکر میکنند تا ابد جوان باقی خواهند ماند. برای دوری از شکستها در آینده، باید منظم باشید و برنامه ریزی کنید. کسانی که از جوانی و سنین کم، شروع به برنامه ریزی و داشتن نظم در امور میکنند تا حد زیادی در آینده مثلا در روابط خانوادگی و کاری خود موفق میشوند.
۶- دوست صمیمی پیدا کنیدهمهی ما در زندگی دست کم به دو سه دوست صمیمی نیاز داریم. شاید یک دوست صمیمی هم بتواند به تنهایی دنیای مان را چنان تغییر دهد که از داشتن دوستان متعدد بی نیاز شویم. این قبیل دوستیها بیشتر در دوران نوجوانی و جوانی پا میگیرند و در بیشتر موارد تا پایان عمر ادامه مییابند.
۷- عادات بد را تا قبل از ۳۰ سالگی ترک کنیدانسان در جوانی از انعطافپذیری بیشتری برخوردار است. وقتی جوان هستید راحتتر میتوانید، عادتهای بد خود را کنار بگذارید و رفتارهای خوب و مثبت در خود به وجود بیاورید. مثلا اگر سیگار میکشید حتما تا قبل از ۳۰ سالگی، آن را ترک کنید. اگر اضافه وزن دارید یا اهل ورزش نیستید، در خود عادتهای جدید ایجاد کنید. شروع به ورزش کنید و تغذیهای سالم داشته باشید. ایجاد عادات خوب کلید اصلی تغییر و تحول مثبت در زندگی است.
۸- یاد گرفتن زبان خارجیمنظور این است که لازم نیست به زبان خارجی مسلط باشید بلکه همین که آشنا باشید کافی است البته، اگر توانستید به زبان خارجی مسلط شوید و روان صحبت کنید که خیلی هم عالی است. اگر چه برای یادگیری هیچ وقت دیر نیست، توصیه میشود یادگیری زبان خارجی را در سنین جوانی آغاز کنید و به تعویق نیندازید.
۹- در جمع حضور داشته باشیدتا قبل از ۳۰ سالگی شبکه ارتباطی خود را گسترش بدهید. مثلا دوستان خوبی برای خود پیدا کنید و با افراد مختلفی در ارتباط باشید. معاشرت زیاد باعث میشود، رفتارها و منش شما در زندگی بسیار پختهتر بشود. فرصت حضور در جمع را برای خود فراهم کنید و سعی کنید با اظهار نظر در جمع یا بعضا سخنرانی کردن در محافلی مثل دانشگاه و… به میزان اعتماد به نفس خود بیافزایید. خجالت را کنار بگذارید و شخصیتی اجتماعی داشته باشید. این کار تا قبل از ۳۰ سالگی بسیار مهم است. هر چقدر اعتماد به نفس تان بیشتر باشد در آینده شغلی، خانوادگی و… نیز موفقتر خواهید بود.
۱۰- خیلی حرص آینده را نخوریدیکی از درسهایی که سنین بیست سالگی به آدم میدهد این است که آن لحظهی جادویی که همیشه انتظار داشتید فرا برسد تا احساس کنید که به یک فرد بالغ و کامل تبدیل شده اید، هیچ وقت فرا نخواهد رسید. فکر کردن به ۵ سال آینده هیچ فایدهای ندارد. آینده همیشه در حال تغییر است و هیچ وقت آن چیزی نمیشود که ما انتظارش را داشتیم؛ بنابراین بهترین کاری که میشود در قبال آن کرد این است که از فکر کردن بیش از حد به آن خودداری کنیم. میخواهید برای سالهای خیلی دور برنامه ریزی کنید؟ بی خیال! هر چقدر بیشتر در آینده غرق شوید بیشتر همین زمان حال که در آن زندگی میکنید را از دست میدهید. هر آدم سالم دیگری هم برای خود و خانواده اش اهدافی را دنبال میکند، اما اگر این هدفمندی منجر به وارد کردن استرس به خود شود، از سم سیانور نیز مهلکتر است. با زمان پیش بروید و زندگی تان را زهرمار نکنید.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/