حقی فام گفت: بنده نمیتوانم رقم دقیقی از میزان بدهیهای کشور عراق بابت فروش برق بیان کنم، اما رویکرد ما برای صادرات برق به کشور عراق منوط به دریافت مطالبات نیست.
به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمودرضا حقیفام معاون هماهنگی توزیع توانیر در هفتمین کنفرانس منطقهای سیرد در جمع خبرنگاران با اشاره به صادرات صنعت برق اظهار کرد: جهتگیری صنعت برق در بخش صادرات مربوط به حوزه صادرات انرژی و تجهیزات این صنعت است.
حقیفام گفت: عمده صادرات برق ایران به کشور عراق است و برنامهریزیها برای افزایش صادرات به سایر کشورهای همسایه مانند افغانستان و پاکستان صورت گرفته است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به ظرفیت صادرات برق در کشور اظهار کرد: ظرفیت صادرات به عراق در زمان پیک مصرف حدود ۱۴۰۰ مگاوات است که این رقم بسته به نیاز عراق تغییر میکند.
وی افزود: تبادلات انرژی با کشورهای شمالی ایران در حال انجام است و عمدتا به واردات برق از ارمنستان و ترکمنستان در زمان پیک مصرف مربوط میشود.
حقی فام بیان کرد: در حال حاصر میزان مصرف برق در کشور حدود ۳۵ هزار مگاوات است و با توجه به ظرفیت عظیم شبکه توزیع، محدودیتی برای صادرات نخواهیم داشت.
به گفته وی؛ تا پیش از پیک مصرف ۹۸ در تلاش هستیم تبادل انرژی میان ایران و روسیه از طریق آذربایجان انجام شود.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به بازگشت منابع مالی حاصل از صادرات تصریح کرد: سازوکارهای اقتصادی مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات از سوی بانک مرکزی انجام میشود و خبر خوب این است که روند دریافت ارز با گشایش همراه بوده است.
وی با اشاره به مطالبات صنعت برق از کشور عراق بیان کرد: بنده نمیتوانم رقم دقیقی از میزان بدهیهای کشور عراق بابت فروش برق بیان کنم، اما رویکرد ما برای صادرات برق به کشور عراق منوط به دریافت مطالبات نیست.
حقی فام ادامه داد: با رایزنیهای صورت گرفته تاکنون توانستیم بخشی از مطالبات ناشی از صادرات برق به کشور عراق را دریافت کنیم و خوشبختانه مشکلی بابت دریافت مطالبات نخواهیم داشت.
وی با اشاره به افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف بیان کرد: وزارت نیرو از یک ماهه گذشته تعرفه افزایش قیمت مشترکان پرمصرف را به هیئت دولت ارایه و به تأیید هیئت وزیران و کمیسیونهای مربوطه رسیده است.
حقی فام گفت: هدف وزارت نیرو از افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف درآمدزایی نیست، بلکه الگوسازی و کاهش مصرف مشترکان پرمصرف است، اما به دلیل نگرانی از قرار ندادن جامعه هدف در این طرح؛ اجرای آن با تأخیر مواجه شده است.
به گفته وی؛ وزارت نیرو پیش از اجرای این طرح اقدام به آگاهی دادن به مشترکان پرمصرف برای رعایت مصرف میکند.
حقی فام ادامه داد: با طبقهبندی اطلاعات و بررسی میزان مصرف مشترکان بد مصرف، به رقم حدودی ۱۴ درصد مشترکان کشور معادل ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر خواهیم رسید.
به گفته وی؛ ۸۵ درصد مشترکان الگوی مصرف را رعایت میکنند و به دلیل نظام یارانهای در کشور، مشترکان پرمصرف سهم بیشتری از یارانه انرژی دریافت میکنند، که امیدواریم با اصلاح تعرفهها میزان مصرف بهینه شود.
وی با اشاره به رایگان کردن برق و آب مدارس بیان کرد: رایگان شدن برق و آب مدارس مشروط به رعایت الگوی مصرف است و بنا به بخشنامه موجود در صورتی که مدارس میزان مصرف خود را نسبت به سال گذشته حدود ۱۰ درصد کاهش دهند مشمول این بخشودگی خواهند شد.
حقی فام بیان کرد: رعایت الگوی مصرف میتواند از تبدیل شدن مدارس به مشترکان پرمصرف جلوگیری کند و وزارت آموزش و پرورش با سطح بندی مدیران و مدارس میتواند کمک شایانی به اجرای این طرح کند.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش تاکنون لیستی برای رایگان کردن آب و برق اعلام نکرده است، تصریح کرد: با وجود نامهنگاری و ارسال درخواست از سوی وزارت نیرو برای اعلام اسامی مدارس برای بخشودگی قبوض آب و برق تا کنون اقدامی از سوی وزارت آموزش و پرورش صورت نگرفته است.
وی گفت: تاکنون دو بار نامهنگاری برای دریافت اسامی مدارس به وزارت آموزش پرورش صورت گرفته است که متاسفانه بدون پاسخ مانده است در صورتی که وزارت آموزش و پرورش اسامی را اعلام کند شرکت توانیر آمادگی بررسی و مقایسه میزان مصرف در سال گذشته و امسال را دارد.
انتهای پیام/