بنابر گفته معاون تنظیم‌گری بانک مرکزی، اکنون بانک مرکزی به نوعی در پی تدوین دستورالعمل جامع در راستای توسعه این صنعت است که پیش نویس آن هم تهیه شده است.

فرشاد محمدپور معاون تنطیم‌‌گری بانک مرکزی در همایش صنعت لیزینگ و تأمین مالی گفت: همایش زمانی موثر است که به عنوان محرک باشد صنعت لیزینگ از سال ۵۴ شروع شده سال ۸۳ اولین تاریخی است که صنعت لیزینگ از سمت نهاد ناظر رسمیت پیدا کرد بعد هم در سال ۱۴۰۲ در قانون بانک مرکزی لیزینگ تحت نظارت‌ بانک مرکزی قرار گرفت و یک حسن پایانی برای بحث قانونی این صنعت است.

در ادامه این مقام مسئول گفت: ۶۳ شرکت لیزینگ در حال فعاليت و ۳۹ شرکت لیزینگ در حال دریافت مجوز هستند و ۱۴ شرکت در بازار سرمایه پذیرفته شدند. یکی از مسائل در خصوص لیزینگ این است که این صنعت کوچک مانده است و کل دارایی شرکت‌ها حدود ۴۰ همت است. 

او افزود: صنعت لیزینگ دارای ذی‌نفعانی است یکی از دلایل عدم رشد این صنعت عدم توانایی در ارتباط‌گیری درست با ذی‌نفعان است دولت یکی از ذی‌نفعان صنعت لیزینگ است؛ ارتباط صنعت بانک‌ها و لیزینگ بسیار مهم است متاسفانه بانک‌ها خیلی اوقات به این صنعت به شکل رقیب نگاه می‌کنند اعتباری سنجی در لیزینگ به مراتب با کیفیت‌تر از بانک‌ها انجام می‌شود.

این مقام مسئول می‌گوید: به نظر مصرف‌کنندگان هم خیلی صنعت لیزینگ را نمی‌شناسند در چند سال گذشته لیزینگ‌هایی که مجوز ندارند بزرگتر از صنعت لیزینگ دارای مجوز شدند.

او افزود: ابزارهای تامین مالی در صنعت لیزینگ محدود است اکنون بانک مرکزی به نوعی در پی تدوین دستورالعمل جامع در راستای توسعه این صنعت است که پیش نویس آن هم تهیه شده است بنظر وزن محدودیت در صنعت لیزینگ سنگین‌تر از توسعه آن است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار