به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، غلامحسین حکمتیان در نشست با خبرنگاران گفت: جهت احیای منابع طبیعی در چهل ساله انقلاب اسلامی اقدامات زیادی انجام شد که توسعه گیاهان دارویی در سطح 38 هزار هکتار از اراضی استان از جمله این اقدامات است.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مزایای کشت گیاهان دارویی، افزود: ایجاد اشتغال، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و احیای مراتع از مهمترین این مزایا است.
حکمتیان عنوان کرد: توسعه بادامکاریها از دیگر اقداماتی است که در راستای احیای منابع طبیعی و ایجاد اشتغال در سطح 37 هزار هکتار از اراضی استان شکل گرفته است.
وی از اجرای جنگلکاری و درختکاری در سطح 51 هزار هکتار از اراضی استان خبر داد و عنوان کرد: این پروژهها فرسایش خاک استان را که میانگین آن سه برابر میانگین جهانی است تا حدودی کنترل کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد به اقدامات انجام شده در حوزه آبخیزداری و اجرای عملیات بیولوژیک اشاره داشت و بیان کرد: تاکنون عملیات مکانیکی در حجم دو میلیون و 422 هزار متر مکعب و عملیات بیولوژیک در سطح 308 هزار هکتار انجام شده است.
حکمتیان با اشاره به اینکه توزیع آبگرمکن خورشیدی از سال 92 در استان ما شروع شد، گفت: این آبگرمکنها به صورت رایگان در اختیار مناطقی قرار گرفته که محاط در جنگل هستند و گاز به آنها نرسیده است.
وی با بیان اینکه توزیع این آبگرمکنها 40 درصد از تخریب و قطع درختان جنگلی جلوگیری کرده است، ابراز کرد: تاکنون 507 آبگرمکن خورشیدی در این مناطق توزیع شده و حدود 500 دستگاه دیگر هم امسال و سال آینده توزیع میشود که انقلابی در حوزه محرومیتزدایی است.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: احداث کمربند حفاظتی از سال 86 شروع و در این راستا 114 کیلومتر در کل سطح استان هدفگذاری شده است.
حکمتیان با بیان اینکه منابع طبیعی کمترین سهم را از توزیع اعتبارات استانی دارد، گفت: اعتبارات استانی ما سه میلیارد و 700 میلیون تومان است که از این میزان دو میلیارد و 700 میلیون آن حقوق پرسنل است و معمولا مابقی اختصاص پیدا نمیکند.
وی اعتبارات استان در حوزه پروژههای اجرایی منابع طبیعی را بسیار اندک عنوان و بیان کرد: اگر میخواهیم به مراتع و جنگلهای ما دست درازی نشود باید در حوزه اعتبارات توجه بیشتری به این حوزه شود.
انتهای پیام/س