رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۵۵ هزار تن چغندرقند در استان تحویل کارخانه‌های قند شیروان، شیرین خراسان و کارخانه قند جوین شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، عبدالله یوسفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سطح زیرکشت چغندرقند استان در سال زراعی ۹۷-۹۶ به میزان دو هزار و ۶۳۲ هکتار است که تاکنون ۵۵ هزار تن چغندر تولیدی استان به کارخانه‌ها تحویل شده است.

وی افزود: پیش بینی می‌شود امسال ۱۲۷ هزار تن چغندرقند تولیدی استان به کارخانه‌ها تحویل شود.

یوسفی با بیان این که قیمت هر کیلوگرم چغندرقند تحویلی به کارخانه‌ها با عیار ۱۶ درصد کمتر از سه هزار و ۵۰۰ ریال است، گفت: در زمان برداشت چغندرقند برگ و قسمتی از طوقه در مزرعه به خوراک تعلیف دام می‌رسد و باتوجه به پیمان چغندرکاران استان با کارخانه‌ها و تعهد تحویل حداقل ۳۵ تن چغندرقند به ازای هر هکتار فروش به دامداران به صورت موردی انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: امسال با توجه به شرایط آسان پرداخت وجه خرید تضمینی چغندرقند که ۵۰ درصد مطالبات در ۱۵ روز اول و در مدت ۴۵ روز تسویه حساب می‌شود و یا حواله صادره شده کارخانه‌ها با قیمت بالاتری از بازار توسط تجار خریداری می‌شود که در این راستا در سال جاری شکایتی در نحوه پرداخت وجوهات چغندر کاران نشده است.

وی با اشاره به این که چغندرقند در برنامه جیره غذایی دامداران استان جایگاه بسیار پایینی دارد، افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای تولید علوفه مناسب اقدام به گسترش سطح چغندر علوفه‌ای با کیفیت علوفه مناسب و درصد قند زیر ۱۳ درصد و مناسب در جیره غذایی دام در سال زراعی جاری در سطح ۴۵ هکتار در برنامه کشت و تولید علوفه دارد.

یوسفی افزود: در راستای افزایش بهره وری و کارایی مصرف آب، گسترش کشت‌های نشایی چغندر قند (ریشه لخت و سینی نشاء) در برنامه کار و گسترش این شیوه در کنار شیوه کشت انتظاری، کشت متراکم با آرایش کشت ۵۰-۲۵ و کاربرد سیستم آبیاری تحت فشار از جمله اقدامات این سازمان است.

وی گفت: هم اکنون ۴۷ درصد سطوح زیر کشت چغندرقند استان مجهز به سامانه آبیاری نوین است و همچنین خراسان شمالی جزو استان‌های شاخص در تولید این محصول استراتژیک با این شیوه تولید است.

گفتنی است: بیشترین سطح زیر کشت چغندر قند در استان مربوط به شهرستان‌های شیروان، فاروج، اسفراین و مانه و سملقان است.

انتهای پیام / ب

پیش بینی تولید ۱۲۷ هزار تن چغندرقند در خراسان شمالی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.