به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، کامبیز انصاری معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با اشاره به اینکه استان ذخیرهگاه ژنتیک گونه درخت ارس در کشور محسوب میشود،گفت: جنگل ارس در استان از نوع جنگلهای تنک و سطحرویشی اینگونه درختان در این استان از ۵ تا ۲۵ درصد است.
وی اضافه کرد: درخت ارس دارای عمری طولانی است که تکثیر آن نیز بسیار سخت است بهطوریکه به ازای هر ۱۰۰ بذر، تعداد پنج بذر سبز میشود و روش سبز شدن بذرها نیز اینگونه است که در سال اول بذرها در فضای آزاد قرار داده میشوند، در سال دوم همان بذرها باید مابین ماسهها قرار گیرند و در سال سوم این بذرها سبز میشوند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی بیان کرد: ارتفاع درختهای ارس در سال اول حدود پنج سانتیمتر است، اما ارتفاع ریشههای آن به ۳۰ سانتیمتر میرسد که در حفظ منابع آبی و خاکی بسیار مهم است.
انصاری در ادامه کاشت درختان زرشک کوهی را در عرصههای منابع طبیعی استان را از دیگرگونههای مقاوم به خشکی بیان کرد و گفت: در حال حاضر در حال گسترش درختان زرشک کوهی در عرصههای منابع طبیعی با مشارکت مردمی هستیم.
وی سنجد را یکی دیگر از گونههای مقاوم به خشکی بیان کرد و افزود: کاشت این درختان نیز با مشارکت مردم در حال انجام است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ادامه داد: گونه گیاه باریجه نیز از نوع گیاهان مرتعی هستند که در مقابل خشکی و کمآبی جواب داده است.
انتهای پیام/ط