کارشناسان در بررسی جدید چند نشریه و خبرگزاری بزرگ را که در نقاط مختلف جهان فعالیت می‌کنند مورد تحلیل قرار دادند و تعداد مطالبی را که آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند، بررسی کردند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان جهانی مخابرات (ITU) در تازه‌ترین گزارش خود تعداد کاربران آنلاین در سراسر جهان را 4.02 میلیارد نفر اعلام کرد و توضیح داد از این تعداد 3.19 میلیارد نفر به‌صورت ثابت در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند که البته پیش‌بینی می‌شود تعداد آنها در سال 2019 میلادی رشد 13 درصدی را تجربه کند. از طرف دیگر مرکز تحقیقاتی «پیو ریسرچ» بر پایه یک مطالعه جدید اعلام کرد 68 درصد مشترکان شبکه‌های اجتماعی با هدف خواندن اخبار و در جریان قرار گرفتن آخرین اتفاقات محلی و بین‌المللی وارد این قبیل پلتفرم‌ها می‌شوند و از این‌رو می‌توان گفت بیش از 2 میلیارد نفر از ساکنان کره خاکی هر روز به شبکه‌های اجتماعی سر می‌زنند تا جدیدترین خبرها و گزارش‌های منتشر شده را دریافت کنند. با این توضیحات، چه حجم از مطالبی که هر روز در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شوند را اخبار تشکیل می‌دهند؟


بیشتربخوانید :قرآن به افق اینستاگرام/ جوانی که با پُست‌هایش طوفان نور میان کاربران به پا کرد +تصاویر


خبررسانی اینترنتی

بجز آنکه شبکه‌های اجتماعی بزرگ نظیر فیس‌بوک و توئیتر بخش‌های ویژه برای انتشار اخبار راه‌اندازی کرده‌اند، رسانه‌های بزرگ هم به‌صورت مرتب آخرین اخبار و گزارش‌های خود را در اختیار کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گذارند. در این میان بسیاری از شرکت‌های رسانه‌ای به این نتیجه رسیده‌اند که اگر در شبکه‌های اجتماعی حجم گسترده‌ای از اخبار را به اشتراک بگذارند، کلیک‌ها و مخاطبان کمتری را جذب خواهند کرد و بر این اساس بهتر است به جای آنکه کاربران شبکه‌های اجتماعی را بمباران اطلاعاتی کنند، مهم‌ترین خبرها را برای آنها منتشر کنند.

کارشناسان در بررسی جدید چند نشریه و خبرگزاری بزرگ را که در نقاط مختلف جهان فعالیت می‌کنند مورد تحلیل قرار دادند و تعداد مطالبی را که آنها در شبکه‌های اجتماعی فیس بوک به اشتراک می‌گذارند ، بررسی کردند. در این میان مشخص شد صفحه رسمی روزنامه «دیلی میل» چاپ انگلستان به طور میانگین در طول یک هفته 99 مطلب در شبکه‌ اجتماعی فیس بوک به انتشار می‌رساند که از این رقم 51 مطلب تصویر ویدئویی دارد و 48 مطلب دیگر لینک مربوط به خبر کامل در سایت اصلی روزنامه را در اختیار کاربران می‌گذارند. در مقابل روزنامه «ایندیا تایمز» چاپ هندوستان هر هفته 59 خبر مهم را در صفحه خود در فیس بوک منتشر می‌کند که از این میزان دو خبر همراه با ویدئو و 57 خبر با لینک مستقیم به سایت ارائه می‌شوند. «ان‌بی‌سی نیوز» به طور میانگین 42 خبر را در صفحه رسمی خود در فیس بوک منتشر می‌کند که از این میزان 7 خبر همراه با ویدئو و 35 خبر با لینک مستقیم ارائه می‌شوند. شبکه خبری بی‌بی‌سی نیز در صفحه اختصاصی خود در شبکه‌ اجتماعی فیس بوک 38 خبر شامل 12 خبر ویدئویی و 26 خبر حاوی لینک مربوطه را به اشتراک می‌گذارد و برای «فاکس نیوز» هم هفته‌ای 32 خبر شامل 12 خبر ویدئویی، 16 خبر حاوی لینک و 4 خبر حاوی عکس‌های مربوطه را منتشر می‌کند.

بررسی‌های صورت گرفته مشخص کرد که رسانه‌های بزرگ در مجموع حدود 12 درصد از مطالبی که تولید می‌کنند را در صفحات اجتماعی به اشتراک می‌گذارند و خبرهایی که از این طریق به دست کاربران اینترنتی می‌رسد را از فیلترهای مختلف عبور می‌دهند و با دقت آنها را انتخاب می‌کنند تا در نهایت مخاطبان خود را به بهترین شکل حفظ کنند.

گستردگی اخبار اینترنتی

کارشناسان توصیه می‌کنند تعداد اخباری که هر یک از رسانه‌های بزرگ باید در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند، بسته به تعداد مخاطبان آنها در صفحه اجتماعی تغییر می‌کند. در این میان بررسی‌ها نشان داده است 91 درصد رسانه‌های بزرگ جهان در بیش از یک شبکه اجتماعی صفحه فعال دارند که به‌صورت مرتب آن را به‌روز می‌کنند، در این میان گفته شد 81 درصد رسانه‌های کوچک و محلی نیز سیاست مشابه را برای خود دنبال کرده‌اند. طبق آمار منتشر شده، به‌طور میانگین هر 15 ثانیه یک خبر، گزارش خبری یا محتوای مشابه در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود و در حالی که اپلیکیشن‌های پیام‌رسان «فیس بوک مسنجر» و «واتس‌اپ» به‌صورت روزانه 60 میلیارد پیام را جابه‌جا می‌کنند که حدود یک‌سوم آنها را اخبار شامل می‌شود.

در سال گذشته شبکه‌های اجتماعی بواسطه همکاری خود با شرکت‌های رسانه‌ای و درج آگهی‌های تبلیغاتی خبری موفق به کسب درآمد 10.3 میلیارد دلاری شدند و در مجموع طی یک سال گذشته بیش از 50 میلیارد دلار در عرصه تبلیغات شبکه‌های اجتماعی هزینه صرف شد. این روزها بسیاری از روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های بزرگ بودجه‌های قابل ملاحظه برای انتشار تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی در نظر می‌گیرند تا از این طریق بتوانند تعداد مخاطبان اینترنتی خود را افزایش دهند و همین سیاست باعث شده است شبکه‌های اجتماعی افزایش چشمگیر درآمدهای خود را مشاهده کنند.

بررسی‌های صورت گرفته همچنین مشخص کرده است افرادی که در گروه سنی 55 تا 64 سال به سر می‌برند دو برابر بیشتر از گروه سنی کمتر از 28 سال با هدف خواندن اخبار سراغ شبکه‌های اجتماعی می‌روند و 96 درصد مردم که به‌صورت آنلاین در مورد اخبار با یکدیگر صحبت می‌کنند، صفحه رسمی رسانه‌ای که اخبار را منتشر کرده است به‌صورت مرتب دنبال می‌کنند.

براساس آمار موجود گفته می‌شود که وردپرِس به تنهایی 74.7 میلیون مطلب وبلاگی را ماهانه به اشتراک می‌گذارد و تنها در فیس‌بوک روزانه بیش از 127 میلیون خبر منتشر می‌شود. این آمارها نشان می‌دهد که میزان تمایل مردم برای خواندن اخبار در شبکه‌های اجتماعی افزایش چشمگیر یافته است و شرکت‌های رسانه‌ای نیز ترجیح می‌هند به‌صورت فعالانه‌تر در این پلتفرم‌ها حضور داشته باشند.

منبع: روزنامه ایران

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.