بروکراسی‌های اداری برای مجوز تولید محصولات دانش بنیاد از بین رود/ متأسفانه در کشور به دنبال فرهنگ واردات هستیمجغتایی گفت: متأسفانه ما بیشتر به دنبال فرهنگ واردات هستیم چون واردات محصول آسان‌تر بوده و سود بیشتری دارند.
 
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جغتایی رئیس چهارمین کنگره پیشرفت‌های مهندسی بافت و پزشکی بازساختی ایران و رئیس دانشکده فناوری های نوین علوم پزشکی ایران در مراسم افتتاحیه کنگره که در سالن همایش‌های علوم پزشکی ایران برگزار شده است گفت: حوزه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی بین رشته‌ای بوده و با علوم پزشکی و مهندسی در ارتباط است و این حوزه با سلول، فاکتور رشد و بافت سر و کار دارد.

وی ادامه داد: حوزه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی از سال 1933 کلید خورده است اما رونق آن و تبدیل شدن این  حوزه به رشته و علم جدید در 20 سال گذشته شکل گرفته است.

رئیس چهارمین کنگره پیشرفت‌های مهندسی بافت و پزشکی بازساختی ایران با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته مهندسی بافت و پزشکی بازساختی پژوهش‌ها کاربردی است، گفت: این حوزه در کشور ما بیشتر به مقاله و پایان‌نامه توجه کرده است.

نتوانسته‌ایم دانش خود را به محصول تبدیل کنیم

جغتایی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا مهندسی بافت و پزشکی بازساختی پژوهش و کاربردی است، گفت: ما در ایران در در حوزه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی بیشتر به مقاله و پایان‌نامه توجه کرده‌ایم ما در ایران دانش کافی در حوزه پزشکی بازساختی را داریم و می‌توانیم سلول مورد نیاز را تولید کنیم اما متأسفانه نتوانسته‌ایم دانش خود را به محصول تبدیل کنیم.

بازار 6 میلیارد دلاری ایران در حوزه سلول‌های بنیادی

رئیس دانشکده فناوری‌های نوین علوم پزشکی ایران با اشاره به بازار مهندسی بافت و سلول‌های بنیادی گفت: در سلول‌های بنیادی در سال 2013 بازار 5 و 6 میلیارد دلاری در این حوزه داشتیم و بازار محصولات سلول های بنیادی در سال‌ 2018 به 10 و نیم میلیارد دلار رسیده است، همچنین بازار مهندسی بافت 89 میلیارد دلار تخمین زده شده است که تا سال 2024 به 125 میلیارد دلار خواهد رسید.

وی اظهار کرد: ما شرکت‌ تولیدکننده محصولات مهندسی بافت پزشکی بازساختی در ایران کم داریم و تاکنون 40 شرکت دقیقا نمایندگی ایجاد کرده است.

جغتایی اظهار کرد: دانشجویان مهندسی بافت و پزشکی بازساختی باید به فکر تولید محصول باشند تا ما بتوانیم در این حوزه‌ها نیازمان را از خارج از کشور کم کنیم اما متأسفانه ما بیشتر به دنبال فرهنگ واردات هستیم چون واردات محصول آسان‌تر بوده و سود بیشتری دارند.

وی ادامه داد: در تجهیزات پزشکی نیز همین مشکل را داریم و بسیاری از محصولات ما وارداتی هستند؛ ترکیه با تبدیل علم به محصول توانسته است نیاز خود به واردات را در حوزه تجهیزات پزشکی کم کند.

وارد کننده پوست مصنوعی هستیم

رئیس چهارمین کنگره پیشرفت‌های مهندسی بافت و پزشکی بازساختی ایران گفت: با بسیاری از مطالعات می‌توانیم در حوزه انسانی انجام دهیم اما اکنون وارد کننده پوست مصنوعی هستیم.

رئیس دانشکده‌های فناوری‌های علوم پزشکی ایران با اشاره به یکی از مشکلات شرکت‌های تولید کننده محصولات مهندسی بافت و طب بازساختی گفت: یکی از مشکلات بزرگ تولید کنندگان محصولات مهندسی بافت و پزشکی بازساختی بروکراسی‌های اداری و مراحل طولانی اعطای مجوز از سوی اداره کل تجهیزات پزشکی است.

جغتایی با اشاره به برخی اقدامات به منظور تبدیل علم به محصول در حوزه مهندسی بافت گفت: در این راستا برنامه ریزی کردیم تا دانشجویان مهندسی بافت و طب بازساختی کارورزی خود را در بیمارستان‌ها ببینند و برای اخذ مدرک صفر تا صد تولید یک محصول را تجربه کرده باشند و مانند دستیاران پزشکی تکنولوژی را آموزش ببینند؛ همچنین دانشگاه‌ها باید همه تلاششان این باشد که علم را به محصول تبدیل کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.