یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی آش را در جلوگیری از پوکی استخوان و آرتروز مفید دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش دوغ یکی از غذاهای سنتی استان آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل و سایر نقاط کشور است که حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، پروتئین، آهن، فیبر، منیزیم، منگنز، گوگرد، اسید فولیک، اسیدلاکتیک، کلروفیل، ویتامین A، B، C، E و غیره است.

برای بررسی خواص این آش و اینکه مصرف آن برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

فشار خون خود را با این آش کنترل کنید

مهم‌ترین خواص آش دوغ

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص آش دوغ اظهار کرد: این آش محلی به علت وجود اسیدفولیک و آهن، موجب ازدیاد گلبول‌های قرمز خون شده، لذا برای افراد کم خون و زنان باردار و جنین مفید است، همچنین کلسیم، منیزیم، فسفر غذا موجب تقویت استخوان ها شده و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می کند.


بیشتر بخوانید: شربتی خوشمزه برای تسکین سردردهای میگرنی/ با این نوشیدنی به جنگ سرماخوردگی و آنفولانزا بروید


وی افزود: به علت وجود فیبر زیاد داخل آش، عملکرد روده‌ها و هضم غذا بهبود یافته و مصرف آن به رفع یبوست کمک می‌کند . پتاسیم موجود در این غذا موجب کاهش فشار خون افراد می‌شود. این غذا به علت داشتن ویتامین A ، گروه ویتامین B، C، E و سایر املاح معدنی موجب طراوت، تقویت و جوانسازی پوست و مو می‌شود.

فشار خون خود را با این آش کنترل کنید

این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره منع مصرف گفت: افرادی که افت فشار خون دارند و زنان باردار در مصرف آن زیاده روی نکنند.

مواد لازم برای تهیه آش دوغ(5 تا 6 نفر)

نخود 250 گرم

برنج 1 پیمانه

سبزی آش (تره، جعفری، شوید، اسفناج) 500 تا 600 گرم

دوغ 2 لیتر

رشته آش 1 بسته

آب به مقدار لازم

فلفل سیاه به مقدار لازم

سیر، پیاز و نعناع داغ برای تزئین به مقدار لازم


بیشتر بخوانید: رفع اضطراب و استرس با ته چین محلی/ زنان باردار چه غذایی مصرف کنند؟


فشار خون خود را با این آش کنترل کنید

طرز تهیه آش دوغ

نخودها را از شب قبل خیس کنید. سپس آب آن را عوض کنید و بپزید.

برنح را در مقداری آب و نمک خیس کنید.

سپس برنج را به نخود اضافه کنید.

بعد از پختن برنج، سبزی‌های خرد شده را اضافه کنید.

در انتها رشته آش و فلفل اضافه کنید و بگذارید در حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

پس از متعادل شدن حرارت ، دوغ را اضافه کنید و هم بزنید و با سیر و پیاز و نعناع داغ تزئین کنید.

این غذا را با نان سنگگ میل کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
نیما
۱۸:۲۶ ۱۰ فروردين ۱۳۹۹
من عاشق آش دوغ هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۸ ۱۷ آبان ۱۳۹۷
برای اقلیمهای مختلف همین خواض رو داره؟ یعنی در اقلیم سردسیر و اقلیم گرمسیر خواص و مزاجهای ادمها و طبع افراد فرقی نمی کنه؟
United States of America
علی
۱۹:۳۸ ۱۷ آبان ۱۳۹۷
آش غذایی هست که خیلی ها دوستش دارن اما من به دلیل مشکلاتی همچون نفخ، اونو دوست ندارم مگر از سر ناچاری!!
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۸:۲۸ ۱۷ آبان ۱۳۹۷
یه بشکه 220 لیتری اش باید بخوری تا به اندازه یه قرص فشار اثر کنه