به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش دوغ یکی از غذاهای سنتی استان آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل و سایر نقاط کشور است که حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، پروتئین، آهن، فیبر، منیزیم، منگنز، گوگرد، اسید فولیک، اسیدلاکتیک، کلروفیل، ویتامین A، B، C، E و غیره است.
برای بررسی خواص این آش و اینکه مصرف آن برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص آش دوغ اظهار کرد: این آش محلی به علت وجود اسیدفولیک و آهن، موجب ازدیاد گلبولهای قرمز خون شده، لذا برای افراد کم خون و زنان باردار و جنین مفید است، همچنین کلسیم، منیزیم، فسفر غذا موجب تقویت استخوان ها شده و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می کند.
وی افزود: به علت وجود فیبر زیاد داخل آش، عملکرد رودهها و هضم غذا بهبود یافته و مصرف آن به رفع یبوست کمک میکند . پتاسیم موجود در این غذا موجب کاهش فشار خون افراد میشود. این غذا به علت داشتن ویتامین A ، گروه ویتامین B، C، E و سایر املاح معدنی موجب طراوت، تقویت و جوانسازی پوست و مو میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره منع مصرف گفت: افرادی که افت فشار خون دارند و زنان باردار در مصرف آن زیاده روی نکنند.
نخود 250 گرم
برنج 1 پیمانه
سبزی آش (تره، جعفری، شوید، اسفناج) 500 تا 600 گرم
دوغ 2 لیتر
رشته آش 1 بسته
آب به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
سیر، پیاز و نعناع داغ برای تزئین به مقدار لازم
بیشتر بخوانید: رفع اضطراب و استرس با ته چین محلی/ زنان باردار چه غذایی مصرف کنند؟
نخودها را از شب قبل خیس کنید. سپس آب آن را عوض کنید و بپزید.
برنح را در مقداری آب و نمک خیس کنید.
سپس برنج را به نخود اضافه کنید.
بعد از پختن برنج، سبزیهای خرد شده را اضافه کنید.
در انتها رشته آش و فلفل اضافه کنید و بگذارید در حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
پس از متعادل شدن حرارت ، دوغ را اضافه کنید و هم بزنید و با سیر و پیاز و نعناع داغ تزئین کنید.
این غذا را با نان سنگگ میل کنید.
انتهای پیام/