به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کوکو شیرین یکی از غذاهای سنتی استان قزوین است که حاوی ویتامین A ،گروه ویتامینB ،B1 ،B2 ،B3، B6، امگا3 ،ویتامین E ،C ،کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، اسیدفولیک، نشاسته، کلسیم، منیزیم، فیبر، فسفر، روی، منگنز و ... است.
برای بررسی خواص غذای کوکو شیرین قزوین و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص کوکو شیرین قزوین
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی
در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص غذای کوکو شیرین اظهار کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین موجب تقویت عمومی بدن ، افزایش سطح انرژی و تقویت عضلات میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: کوکو شیرین به دلیل داشتن آهن و اسید فولیک موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و بهبود کم خونی میشود؛ همچنین برای زنان باردار و جنین مناسب است.
وی افزود: این غذا به دلیل داشن کلسیم، فسفر و منیزیم موجب تقویت استخوانها و دندانها میشود، از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند. این غذا موجب عملکرد بهتر رودها و رفع یبوست می شود.
عظمایی درباره سایر خواص این غذا گفت: کوکو شیرین قزوین موجب تقویت بینایی، افزایش باروری در آقایان و عملکرد بهتر حافظه می شود؛ این غذا به دلیل داشتن گروه ویتامین B ،ویتامینA ، E و سایر املاح معدنی تاثیر چشمگیری در تقویت و جوانسازی پوست و مو دارد.
مواد لازم برای تهیه کوکوشیرین قزوین(4 تا 5 نفر)
سیب زمینی 4 عدد
تخم مرغ 4 عدد
پودر هل یک قاشق چای خوری
زعفران دم کرده نصف لیوان
ماست 2 تا 3 قاشق غذا خوری
شیره انگور یک قاشق غذا خوری
خلال پسته برای تزئین به مقدار لازم
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
![غذایی محلی برای پیشگیری از بروز آرتروز/ با این کوکو عضلات خود را تقویت کنید غذایی محلی برای پیشگیری از بروز آرتروز/ با این کوکو عضلات خود را تقویت کنید](/client/themes/fa/main/img/defultpic.png)
طرز تهیه غذای کوکو شیرین قزوین
_سیب زمینیها را بعد از آبپز کردن پوسته گرفته و همانطور که گرم است چرخ یا له کنید.
_تخم مرغها را در ظرفی بشکنید و با زعفران مخلوط کنید.
_شیره انگور، ماست، هل و نمک را به سیب زمینی اضافه کنید.
_سپس تخم مرغها را به سیب زمینی اضافه کنید و خوب هم بزنید.
_مواد را داخل قالب بریزید.
_تابه را گرم کنید و داخل آن روغن کنجد یا دنبه بریزید تا گرم شود.
_پس از گرم شدن، مواد کوکو را داخل تابه بریزید تا دو طرف آن پخته و سرخ شود.
_این غذا را با خلال پسته تزئین و با نان سنگگ و سبزی میل کنید.
انتهای پیام/