به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دسر لبو حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ، B۲ ، B۳ ، B۵ ، B۶ ، B۹ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، اسید فولیک، منیزیم، مس، اسید آمینه تریپتوفان، کلسیم، فسفر، فیبر، پروتئین، بتائین، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، روی (زینک) و سلنیوم است.
برای بررسی خواص دسر لبو و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص دسر لبو اظهار کرد: این دسر به علت داشتن اسید آمینه تریپتوفان به ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش کمک میکند؛ این هورمون خاصیت نشاطآوری دارد؛ بنابراین دسر لبو برای افرادی که دچار اضطراب، استرس و افسردگی هستند، بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: درمان افسردگی با ۹ ماده غذایی فوق العاده
وی درباره خواص دیگر دسر لبو، بیان کرد: این دسر به علت وجود اسید فولیک و آهن تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد، بنابراین برای مبتلایان به کمخونی، زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: برای رفع کم خونی بدن از چه مواد غذایی استفاده کنیم؟
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دسر لبو به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد، بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند، فیبر موجود در این دسر نقشی موثر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.
بیشتر بخوانید: رفع افسردگی با خوردن غذایی ساده/ استخوانهایتان را اینگونه محکم کنید
عظمایی تأکید کرد: دسر لبو به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: دسر لبو بینایی را تقویت و از ابتلای افراد به آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) پیشگیری میکند.
عظمایی یادآوری کرد: دسر لبو تأثیری چشمگیر در شادابی و جوانسازی پوست و مو، بهبود عملکرد مغز و سیستم قلبی و عروقی، تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن، جلوگیری از ابتلای افراد به آلزایمر، تقویت حافظه و افزایش قوای جنسی دارد.
چغندر چهار عدد متوسط
خامه محلی ۲۵۰ گرم
پودر ژلاتین چهار تا پنج قاشق غذاخوری
آب سه تا چهار لیوان
عسل هفت قاشق غذاخوری
شیر ۱.۵ لیوان
- نخست چغندرها را به خوبی بشویید، سر و ته آنها را بگیرید، سپس آنها را داخل قابلمه بریزید و آب را به آنها اضافه و صبر کنید تا در حرارت ملایم به خوبی بپزند.
- پس از پختن چغندرها، آنها را رنده کنید.
- پودر ژلاتین را در یک پیمانه آب سرد بریزید.
- ظرف محتوی پودر ژلاتین و آب سرد را روی سماور یا کتری در حال جوش بگذارید تا ژلاتین بر اثر گرما در آب به خوبی حل شود.
- خامه محلی را به مدت یک تا ۲ ساعت داخل فریزر بگذارید، سپس آن را بیرون بیاورید و به چغندرهای رنده شده اضافه کنید.
- خامه محلی، چغندرهای رنده شده، شیر و عسل را داخل مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره درآید.
- محلول پودر ژلاتین و آب را به مخلوط مواد بیفزایید.
- مواد را به خوبی هم بزنید.
- مواد را داخل قالبهای مخصوص بریزید و به مدت ۶ تا هفت ساعت داخل یخچال بگذارید تا به خوبی بسته شود.
انتهای پیام/