به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اسکناس واژهای است که افراد با شنیدن نام آن چشمانشان برق میزند و در نظرشان بسیار با ارزش است البته خارج از مسئله کثیف و آلوده بودنش واقعا تکه کاغذی بسیار با ارزش است که برای بدست آوردنش باید زحمات فراوانی کشید!
اما نکته جالبی که در این میان وجود دارد این است که یکی از کشورهای موجود اقدام به تولید اسکانسهای بهداشتی نموده است که میتواند ظرف مدت چند ساعت تمامی آلودگیها را از بین ببرد و پاک و پاکیزه شود.
حال امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا امروز شما را با بهداشتیترین و تمیزترین پول دنیا آشنا نماید، پس پیشنهاد میکنیم این مطلب را از دست ندهید.
اسکناس یا پول کاغذی و یا پولبرگ که امروزه درهمه کشورهای جهان جریان دارد نخستین بار در نیمهٔ قرن دهم میلادی زمان دودمان سونگ در چین جنوبی باب شد.
علاوه بر این در چین شمالی در مدت کوتاهی قبل از ظهور چنگیزخان، پول کاغذی انتشار یافت که اعتبار آن هفت سال بود.
ببینید: راههای تشخیص اسکناس تقلبی
ریشهٔ لغت اسکناس، آسینیا (Assignat) در فرانسوی است که در زبان روسی به صورت آسیگناتسیا (Ассигнация) و در زبان فارسی، با تغییر لفظی در دوره فتحعلیشاه به صورت اسکناس درآمد.
Assignat در زبان فرانسه به معنای تضمین پرداخت وجه از طرف دولت بودهاست.
پژوهشگران مؤسسه ایتالیایی «دی تکونولوژیکا» وسیلهای برای اتصال الیاف سلولزی موجود در کاغذ معمولی به نانوذرات ابداع کردهاند که با این کار خواص جدیدی نظیر فلورسانس شدن، مقاوم شدن نسبت به آب یا باکتریها و خواص مغناطیسی در کاغذ ایجاد میشود.
این مطلب را از دست ندهید: پول سازترين رشته هاى دانشگاهى را بشناسيد
در این فرایند نانوذرات کلوئیدی فریت منگنز که دارای خواص ابرمغناطیسی است، با مولکولها یا مونومرهای تولیدکننده الیاف در کاغذ ترکیب میشود. این روش قابل استفاده برای مواد بافته نشده بوده، به طوری که بعد از تبخیر حلال میتوان این مواد را به صورت پلیمر در آورد. با استفاده از این روش میتوان یک لایه نازک اطراف الیاف ایجاد کرد، در نتیجه وقتی از الیاف مذکور در تولید محصولی استفاده شود، محصول میتواند خواص مغناطیسی و ضد آبی داشته باشد. این گروه تحقیقاتی اعلام کردند که در این روش میتوان مقدار نانوذرات را با دقت تعیین و تنظیم کرد که با این کار مقدار خاصیت مغناطیسی در محصول کاغذ نهایی قابل تنظیم خواهد بود.
از سوی دیگر با تغییر نانوذرات مورد استفاده در محلول، آنها توانستند خواص مختلف دیگری را در کاغذ ایجاد کنند. برای مثال با استفاده از نانوذرات نقره میتوان خاصیت ضد باکتری در کاغذ ایجاد کرد. همچنین امکان تولید کاغذهای فلورسانس در این سیستم وجود دارد. همچنین با ترکیب مواد اولیه مختلف میتوان چندین خاصیت را در یک کاغذ ایجاد و یا تمام خواص را در یک کاغذ یکجا فراهم کرد.
ببینید: بهترین اسکناس سال ۲۰۱۷
کاربرد کاغذهای ضد آب کاملا واضح و شفاف است، محققان برای کاغذهای مغناطیسی نیز کاربردهایی را یافتهاند، آنها معتقدند که میتوان از این کاغذها در تولید پول و اسکناس با امنیت بالا استفاده کرد. کاغذهای ضد باکتری نیز میتواند در بخش پزشکی، صنایع غذایی و حتی چاپ اسکناس مورد استفاده قرار گیرد. مقالات زیادی درباره این که پولها حاوی مواد بیماریزایی بوده و میتوانند موجب بیماری شوند، وجود دارد. از کاغذهای فلورسانس علاوه بر چاپ اسکناس میتوان در تولید پوسترهایی استفاده کرد که به نور مشکی جهت ایجاد تصاویر ترسناک نیاز ندارد، همچنین میتوان کتابهایی تولید کرد که در تاریکی قابل خواندن هستند و یا کدهایی را در کاغذ پنهان کرد که تنها با تابش نور قابل مشاهده هستند.
یکی از ویژگیهای بارز این نوع کاغذ آن است در حین داشتن ویژگیهای فوق، هنوز همانند کاغذهای معمول میتوان با خودکار روی آن نوشت.
نتایج این تحقیق که به رهبری «روبرتو سینگولانی» انجام شده، در نشریه «Journal of Materials Chemistry» به چاپ رسیده است.
ضرب المثلی داریم که میگوید «پول چرک کف دست است»!
ولی کشور کرواسی اسکناسهایی چاپ کرده است که این مشکل چرک بودن را از بین برده است.
اسکناسهای کرواسی از ترکیباتی ساخته شده که باکتریهای روی آن در کمتر از سه الی چهار ساعت از بین میروند، بنابراین بهداشتیترین اسکناسهای جهان هستند و میتوان با خیال راحت آنها را خرج کرد!
اما بد نیست حال که نام کشور کرواسی آمد کمی با این کشور و واحد پول رایج در آن آشنا شوید!
کرواسی یا هرواتستان (به کروات: Hrvatska) با نام رسمی جمهوری کرواسی (Republika Hrvatska) کشوری است واقع در منطقه بالکان (جنوب مرکزی اروپا) که از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال خاوری با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگووین و از جنوب با مونتهنگرو و دریای آدریاتیک هم مرز است.
این مطلب را از دست ندهید: زنی که به زودی تصویرش روی بزرگترین اسکناس انگلیس چاپ میشود!
پایتخت کرواسی شهر زاگرب است. این کشور نامزد عضویت در اتحادیه اروپا بوده و از سال ۱۳۸۶ به عنوان عضو ناظر در شورای امنیت سازمان ملل حاضر است. توریسم از منابع درآمد اصلی این کشور و ۲۰ درصد کل تولید اقتصادی این کشور از این صنعت به دست میآید.
واحد پول کرواسی کونا (Croatian kuna) است که در بازارهای جهانی به اختصار HRK و با کد ایزو: ۴۲۱۷ نشان داده میشود.
جزء کوچکتر از کونا لیپا (lipa) نام دارد و هر ۱۰۰ لیپا برابر با یک کونا است. نماد واحد پول کونا Kn بوده و اسکناسها توسط بانک مرکزی کرواسی چاپ میگردد.
اسکناسهای رایج در کرواسی ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ کونا بوده و از اسکناسهای ۵۰۰ و ۱۰۰۰ کونا به ندرت استفاده میگردد. سکه در کشور کرواسی در مقادیر ۵، ۱۰، ۲۰ و ۵۰ کونا و ۱، ۲، و ۵ لیپا ضرب میگردد.
انتهای پیام/