به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ موسیقی در هفتهای که گذشت شاهد رویدادهایی بود که در ادامه به آن میپردازیم.
احسان خواجه امیری خواننده پاپ کشورمان که مدت هاست در این عرفه فعالیت میکند، مدتی از خوانندگی فاصله گرفته بود و اثری از وی منتشر نمیشد. حالا پس از مدتها دوری از عرصه موسیقی، او تازهترین قطعه خود را با نام «آرامش» در هفته گذشته منتشر کرد.
ترانه سرای این قطعه مهدی ایوبی است. میلاد بابایی آهنگساز این کار و سعید زمانی تنظیم کننده است.
کنسرت ارکستر ملی به رهبری فریدون شهبازیان و خوانندگی محمد اصفهانی ابتدای این هفته برگزار شد. در این کنسرت قطعات «سوگ»، «حدیث سرفرازی»، «غنچه افسرده»، «چنگ و نای»، «دو نغمه بختیاری»، «فریاد تنهایی»، «دیده بگشا»، «شور آفرین»، «فرصت بدرود» و «معصومیت» اجرا شد؛ قطعاتی که همگی مضامینی در وصف، امام حسین (ع)، شهدای کربلا و امام علی (ع) بود. اصفهانی به این دلیل قطعاتی را در وصف امام علی (ع) اجرا کرد که ریشه اتفاقات کربلا مربوط به اختلافات پدران قاتلان کربلا با امام علی (ع) بود.
حضور ترانه سراها و آهنگ سازان قطعات این کنسرت، خالی بودن برخی صندلی ها، مشکلات صدابرداری، نبود بلیت فروشی برای این کنسرت، حضور برخی از علاقهمندان در بک استیج و گرفتن عکس یادگاری با شهبازیان و اصفهانی از جمله حواشی این کنسرت ارزشی بود.
بیستم مهرماه مراسم رونمایی از آلبوم موسیقایی اهورا ایمان با نام «پروانههای پیراهنش» در شهر کتاب ابن سینا بود. در این مراسم هنرمندان موسیقی از جمله حمید حامی، آریا عظیمی نژاد، ستار اورکی، علیرضا کهن دیری، رضا تاجبخش، صابرقدیمی، محمدرضا مقدم، بامداد بیات، محمدرضا چراغعلی و هومن نامداری حضور داشتند.
او در حاشیه این مراسم به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: انتشار آلبوم شاید آخرین ریسکهایی است که آدم میپذیرد؛ مخصوصا در زمان حال. چون خیلی به مرگ فیزیکی یک اثر هنری نزدیک میشویم و این موضوع خیلی بد است. انتشار قطعهها در فضای مجازی بیشتر در حوزه موسیقی مصرفی رخ میدهد. به عنوان مثال تک آهنگ منتشر میشود و فرد به کنسرت فکر میکند؛ به دلیل رعایت نشدن حق کپی رایت انتشار آلبوم صرفه اقتصادی ندارد اما کماکان آلبوم یک رسانه موثر است که میتواند ماندگار شود. قرار است پس از انتشار آلبوم و ماه صفر تور کنسرتم آغاز شود به این دلیل که مخاطب بداند چه موسیقی قرار است بشنود. کماکان با بعضی از دوستان خواننده همکاری میکنم که محتملترین آنها حمید حامی است که دو اثر را آماده انتشار داریم اما همکاری هایم با احسان خواجه امیری ادامه پیدا نمیکند.
پس از ارکستر ملی ایران، ارکستر سمفونیک تهران هم به رهبری شهرداد روحانی تازهترین کنسرت خود را شامگاه چهارشنبه، ۲۳ آبان ماه در تالاروحدت تهران برگزار میکند. البته شنبه آینده قرار است تالار وحدت میزبان نوازندگان و خوانندگان ارکستر ایران در دوران دفاع مقدس باشد و از آنها تجلیل کند.
در کنسرت ارکستر دفاع مقدس قطعات خاطره انگیز دوران هشت سال جنگ ایران و عراق نواخته میشود و در کنسرت بی کلام ارکستر سمفونیک تهران، قطعاتی، چون «نی نوا» به آهنگسازی حسین علیزاده و تک نوازی نی پاشاهنجنی، «سایه روشن» اثری برای کنترباس و ارکستر به آهنگسازی و تک نوازی کنترباس مهدی کلانتری، «کنسرتو عود» به آهنگسازی و نوازندگی عود ارسلان کامکار، «مرثیهای برای یک درد ممتد» به آهنگسازی علی بیرنگ و تک نوازی ویولن پدرام فریوسقی و «فانتزی اورتور پل» به آهنگسازی مهران روحانی برای مخاطبان اجرا میشود. این قطعات همگی مضامینی ارزشی و متناسب با ایام محرم و صفر دارند. اجرای قطعهای با نام «نی نوا» به آهنگسازی حسین علیزاده، از جمله اتفاقات ویژه این کنسرت است.
دومین جلسه هم اندیشی صد سالگی هنرستان برگزار شد. در این جلسه سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری و اعضای شورای سیاستگذاری، علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی، احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، امیر اشرف آریانپور پژوهشگر، موسیقیدان و فارغالتحصیل هنرستان موسیقی، حسن ریاحی آهنگساز و موسیقیدان، مجید انتظامی آهنگساز و مدرس و مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت امورهنری حضور داشتند.
سید مجتبی حسینی معاون امور هنری در این هم اندیشی گفت: «قدر آموزش و آموزش هنر را چنانکه شایسته است، نشناخته ایم. تکریم هنرستان یادآور یک تاریخ باشکوه است و گذشته را چراغ راه آینده کردن، تنها مسیر باعزتی است که میتوان برای رسیدن به آیندهای روشن، پیش گرفت. هنر معلمان هنرستانها بسیار اهمیت دارد و سعی میشود حق و حقوق معلمان افزایش یابد.»
در ادامه هنرمندان، استادان و مدیران حاضر در نشست با بیان خاطرات خود از هنرستانها و ارائه دیدگاههای خود، مسائل و مشکلات حوزه آموزش هنر، پیشنهاداتی برای صدمین سال تاسیس این هنرستان ارائه کردند.
آلبوم «کجا باید برم» با صدای روزبه بمانی از صبح روز سهشنبه ۲۴ مهر منتشر شد. این مجموعه شامل سیزده قطعه با عناوین «کجا باید برم»، «تمرین تنهایی»، «عاشقی»، «من حافظم»، «شلیک»، «به من نگو عاشق»، «خونه قدیمی»، «چالوس»، «جنون»، «سلام»، «نبض سی ساله»، «خودم خواستم» و «خسته شدم» است.
موسیقی تمامی قطعات این مجموعه ساخته علیرضا افکاری است.
روزبه بمانی برای اولینبار در اجرای تیتراژ ابتدایی برنامه «شب شیشهای» با اجرای «رضا رشیدپور» وارد عرصه خوانندگی شد. در ادامه و در زمستان ۸۵ تیتراژ برنامه «منو زیر سایه خودت بگیر» را با همصدایی مهدی یراحی و نیما مسیحا اجرا کرد. در سال ۹۱ هم قطعه «آوار» را برای زلزلهزدگان آذربایجان دکلمه کرد اما در همه این سالها یکی از چهرههای فعال و پرطرفدار عرصه ترانه سرایی بود.
بمانی سال ۹۵ در فیلمسینمایی «ربوده شده» به کارگردانی بیژن میرباقری ایفای نقش کرد و قطعه «خسته شدم» را هم برای آن فیلم خواند و منتشر کرد. او برای فیلمهای سینمایی نظیر «بدون تاریخ بدون امضا»، «اسرافیل» و «لاتاری» قطعاتی را خواند همچنین کارهایی نظیر من حافظم و چالوس را با موزیکویدئو منتشر کرد.
انتهای پیام/