به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،سید مهدی حسینی عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان گفت: دانشجویان نابینا در دانشگاه کردستان تلاش شان بر این است که مسائل و مشکلاتی که با آن مواجه میشوند بتواند حل کنند.
وی با اشاره به نو آوریهای دانشجویان نابینا در دانشگاه کردستان، افزود: این دانشجویان توانستند در دانشکده زبان خارجه و علوم انسانی تابلویی سر در ورودی اتاقها را به شکل بریل طراحی و نصب کنند که آن تعداد از دانشجویان نابینایان با لمس این تابلوها اتاق مورد نظرشان را پیدا کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان، بیان کرد: هدف از راهاندازی این تابلوهای توجه دانشجویان و اساتید به افراد نابینا است که بیشتر به این دانشجویان راهنمایی و کمک کنند و هر بار با دیدن این تابلوها نابینایان را جلو چشمشان تصور کنند.
حسینی افزود: یکی از دانشجویان کم بینا توانسته است برای اولین بار دوربین همراهی را برای افراد نابینا طراحی کند که از طریق جیپیاس به اینترنت وصل و دارای هدفنی است که با فردی که به او متصل شده صحبت کند و دوربین مسیر را نشان میدهد و آن فرد به راحتی میتواند فرد نابینا را در ادامه مسیر راهنمایی کنند.
وی گفت: تعدادی از افراد بینا کتابهای که برای نابینایان جالب است از جمله کتابهای علمی و داستان را به صورت صوتی در بخش کتابخانه کم بینایان و نابینایان دانشگاه کردستان در اختیارشان قرار دادند.
عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نوآوریهای دانشجویان نابینا، فرهنگ لغت دو زبانه عربی و فارسی است که به صورت نوشتاری و صوتی با معنای هر کلمه در اختیار نابینایان قرار دادند.
حسینی در پایان یادآور شد: مجموعه فعالیتهای نابینایان در دانشگاه کردستان به این معنی است که آنها بسیار توانمند هستند و در روز عصای سفید از نمونه کارهای خودشان رونمایی میکنیم که مسئولان با کارهای نابینایان آشنا شوند و آنها را حمایت کنند.
انتهای پیام/م