معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: با تلاش همسو و انجام اقدامات پیشگیرانه و برنامه ریزی مناسب، شهرستان زرند در بحث پیشگیری از وقوع جرم در سه سال متوالی رتبه اول استان را کسب کرده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،محمد باقر اسلامی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان زرند، عملکرد این شورا را مثبت ارزیابی کرد و گفت:تاکنون جلسات متعددی باهدف پیشگیری از وقوع جرایم و آسیب‌های اجتماعی دراین شهرستان برگزارگردیده و این جلسات مصوباتی کاربردی داشته است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره به سبقه دینی و مذهبی مقوله پیشگیری از وقوع جرایم و با اشاره به احادیث و روایات افزود: دامنه گناه و معصیت از دامنه جرائم بسیار بیشتر است و یکی از مواردی که بخصوص در دین مقدس اسلام به ان اشاره شده است موضوع امر به معروف و نهی از منکر است که متاسفانه این فریضه الهی در جامعه کمرنگ شده است. در حالی پیشگیری از گناه وظیفه همگان است.

این مقام قضایی با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در بحث آسیب‌های اجتماعی گفت: پیشرفت و توسعه‌ی جامعه در سایه‌ی کنترل آسیب‌های اجتماعی و امنیت پایدار محقق می‌شود وجامعه امروز ما نیاز به پیشرفت متوازن و همه جانبه را دارد و در نظام کیفری بین المللی کنونی، بجای مجازات سنتی و تنبیهات بدنی بیشتر از ابزار‌های کنترلی نوین در خصوص مسائل پیشگیرانه استفاده میشود. زیرا می‌توانند ضمن تاثیر سزاگرایانه، زمینه‌های مناسب را برای کنترل فرد در آینده و پیشگیری از ارتکاب مجدد جرایم نیز فراهم نمایند.

وی با اشاره به جنگ اقتصادی و اجتماعی افزود: همانگونه که در دوران دفاع مقدس با دست خالی بر دشمنان تا به دندان مسلح پیروز شدیم در مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان هم باید با همان روحیه بسیجی اقدامات موثری را انجام دهیم.

وی همچنین با تاکید بر استفاده از ظرفیت جایگزین مجازات‌های حبس، گفت:: استفاده از مجازات‌های جایگزین به عنوان رویکرد نوین قانونی نیازمند همراهی نهاد‌های خدمت پذیرنده است و لازم است که همگام با اقدامات دستگاه قضایی، زمینه‌های فرهنگی نیز میان مردم جهت پذیرش این موضوع ایجاد شود.

اسلامی با اشاره به ظرفیت قانونی در اجرای نهاد میانجیگری، افزود: اصلاح ذات البین یکی از موضوعات مهمی است که در بینش اسلامی نیز مورد تاکید قرار گرفته است و که می‌توان با استفاده از نهاد داوری و همچنین ظرفیت میانجیگری به این مهم دست یافت.

اسلامی با تاکید بر تعامل دستگاه‌های مختلف با یکدیگر اظهار داشت: هیچ دستگاهی نمی‌تواند به‌تن‌هایی در حل مشکلات موفق باشد و لازم است همه قوا در کنار یکدیگر و با برنامه ریزی منسجم اقدامات کوتاه مدت و بلند مدت پیشگیرانه را مد نظر قرار دهند.

این مقام قضایی با تاکید بر ظرفیت مناسب مردمی شهرستان زرند گفت: یکی از سیاست‌های اساسی دستگاه قضایی ایجاد احساس مسئولیت در میان شهروندان است و همه جانبه از حضور مردم در زمینه پیشگیری از وقوع جرایم حمایت خواهد شد که لازم است با توجه به زمینه‌های مناسب علمی و اجرایی از توان و ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد در مقوله پیشگیری از وقوع جرایم و آسیب‌های اجتماعی استفاده و راه را برای حضور سمن هموار نمود.

وی در پایان ضمن اعلام موارد مورد مطالبه دستگاه قضایی، تاکید بر استفاده از ظرفیت دیدبان‌های مردمی و عضویت مردم در سامانه جامع اطلاعات مردمی قوه قضاییه موسوم به سجام و بهره مندی از ظرفیت مبلغین مذهبی در زمینه آگاه سازی مردم و کنترل آسیب‌ها یاجتماعی نمود.
انتهای پیام/ی

ظرفیت قانونی در اجرای نهاد میانجیگری

برچسب ها: دادگستری ، دادگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.