به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حاضر در نشست خبری نمایشگاه آثار باستانشناسی و هنر سرزمین هلند به روایت موزه درنتس که امروز در موزه ملی برگزار شد؛ جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران گفت: نمایشگاه باستان شناسی و سرزمین هلند به دنبال برگزاری نمایشگاه ایران؛ مهد تمدن برگزار شده است. نمایشگاه ایران؛ مهد تمدن با ۱۹۶ اثر در درنتس هلند برگزار شد.
رئیس موزه ملی ایران اظهار کرد: نمایشگاه آثار باستان شناسی و هنر سرزمین هلند به روایت موزه درنتس، دارای ۳ بخش سفال قرن ۱۹، باستان شناسی و گالری نقاشی های قرن ۱۹ است. قدیمی ترین آثار نمایشگاه مربوط به ۵۰ هزار سال قبل است.
وی افزود: کاتالوگ این نمایشگاه نیز همچون نمایشگاه های گذشته دو زبانه است. نمایشگاه ۵۰۰۰ تومان ورودی خواهد داشت و روزهای دوشنبه تعطیل است. در سایر ایام نمایشگاه از ساعت ۹ تا ۱۷ دایر است.
توپان مدیر موزه درنتس هلند در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: این اولین حضور من در تهران نیست و سومین بار است که به تهران می آیم. نمایشگاهی از آثار باستانی ایران در هلند در حال برگزاری است و برگزاری این نمایشگاه تجربه موفقیت آمیزی بوده و کاتالوگ آن به چاپ سوم رسیده است. البته در نسخه اول کاتالوگ از زبان عربی استفاده شد که در چاپ های دوم و سوم اصلاح شد و از این بابت عذرخواهی می کنم.
وی افزود: کلکسیونی که از آثار هلند در اینجا به نمایش گذاشته می شود، جزو مهم ترین آثار باستان شناسی و هنری آلمان است. فرهنگ در شرایط فعلی سیاسی جهان می تواند به وحدت و همدلی کشورهای دنیا کمک کند. همانطور که نوکنده گفت نمایشگاه ما در ایران شامل ۳بخش است و امیدوارم که برگزاری این نمایشگاه نتایج و دستاوردهای خوبی داشته باشد.
در ادامه طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی گفت: اعتقاد ما این است که دیپلماسی فرهنگی میتواند موفقتر از هر دیپلماسی باشد و زمینههای صلح و دوستی میان دولتها و ملتها را ایجاد کند. شما شاهد این هستید که امروز عملکرد دست اندرکاران موزه ملی نسبت به گذشته بهتر شده است. ما باید تلاش کنیم که همه موزههای ما در سراسر کشور با این رویکرد بتوانند با سراسر جهان همکاری کنند.
وی ادامه داد: نمایشگاه امروز نیز ما را با فرهنگ و هنر اروپا به خصوص هلند آشنا میکند. یکی از تابلوهای این نمایشگاه تازه خریده شده و برای اولین بار به نمایش گذاشته میشود. امروز ما در شرایطی هستیم که برخی کشورها علاقه به ایجاد موزه دائم در کشورمان دارند. ما تلاش میکنیم زمینه این کار را با توسعه موزه ملی و میدان مشق ایجاد کنیم. این نشان دهنده موفقیت دیپلماسی فرهنگی ماست.
کیس بی جل، معاون استاندار درنتس هلند در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: موزه درنتس متعلق به استان ماست. توپان مسئول معرفی استان ما و کشور هلند است. ما به آزادی فرهنگی موزهها باور داریم و مایه خرسندی من است که فرصتی برای ما پیش آمده که بتوانیم آثار موزه مان را در مهد تمدن به نمایش بگذاریم.
وی افزود: من امیدوارم که بازدیدکنندگان زیادی از نمایشگاه آثار باستان شناسی و هنری سرزمین هلند به روایت موزه درنتس بازدید کنند. به نظر می رسد اگرچه سیاست در خصوص صلح و همدلی دولتها و ملتها موفق نبوده، اما فرهنگ موفق خواهد بود.
مدیر موزه درنتس گفت: تا به امروز ۸۰ هزار نفر از نمایشگاه ایران؛ مهد تمدن بازدید کرده اند و پیشبینی میشود که تعداد آنها به ۱۰۰هزار نفر برسد. البته اکثر بازدیدکنندگان هلندی بودند.
وی افزود: ما هیات امنا داریم و این هیات امنا که ۴بار در سال جلسه برگزار می کند، همه چیز را در نظر می گیرد. دولت نیمی از بودجه ما را تامین می کند. دو سال پیش نمایشگاهی از آثار موزه ملی ایران را در آلمان دیدم و همانجا تصمیم گرفتم که با موزه ملی ایران همکاری کنم.
جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران، در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: بیمه آثار و حمل و نقل هوایی آنها به علاوه تهیه کاتالوگ بر عهده موزه درنتس بوده است. هزینه معماری داخلی و انتقال مهمانان و آثار از فرودگاه امام خمینی (ره) هم برعهده موزه ملی بوده است. درآمد نمایشگاه متعلق به موزه ملی است. درآمد موزه ملی از نمایشگاه موزه لوور در ایران نیز۷۲۰میلیون تومان بود. برای نمایشگاه موزه درنتس در ایران هنوز اسپانسری پیدا نکردیم.
انتهای پیام/