یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای محلی را در افزایش وزن افراد لاغر و رفع کم‌خونی موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ تنورچه (ترونچه) یکی از غذا‌های محلی استان سیستان و بلوچستان است که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، کلسیم، سلنیوم، کولین، منیزیم، منگنز، فسفر، اسید فولیک و اسید چرب امگا ۳ است.

برای بررسی خواص تنورچه و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

غذایی مقوی برای افراد لاغر/ غلبه بر کم‌خونی با غذایی محلی/ چگونه کم‌خونی را مهار کنیم؟

مهم‌ترین خواص تنورچه

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص تنورچه اظهار کرد: این غذا سرشار از پروتئین است بنابراین نقشی موثر در تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد؛ تنورچه برای افراد لاغر بسیار مفید است و آن‌ها را چاق می‌کند.


بیشتر بخوانید: ترفند‌های موثر برای چاق شدن!


وی درباره خواص دیگر تنورچه بیان کرد: این غذا به علت داشتن آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند؛ تنورچه برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.


بیشتر بخوانید: برای رفع کم خونی بدن از چه مواد غذایی استفاده کنیم؟


این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: تنورچه به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از ابتلای افراد به پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می‌کند؛ این غذا تاثیری چشمگیر در طراوت و شادابی پوست و مو دارد.

عظمایی تاکید کرد: تنورچه نقشی موثر در عملکرد بهتر مغز و تقویت حافظه دارد و از بروز آلزایمر در افراد جلوگیری می‌کند؛ این غذا قدرت باروری را در مردان افزایش می‌دهد.


بیشتر بخوانید: ۱۰ علامت شایع کم‌خونی چیست؟


وی یادآوری کرد: تنورچه به علت داشتن ویتامین‌های A ، C  و E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین این غذا سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

غذایی مقوی برای افراد لاغر/ غلبه بر کم‌خونی با غذایی محلی/ چگونه کم‌خونی را مهار کنیم؟

مواد لازم برای تهیه تنورچه (۶ تا هفت نفر)

گوشت گوسفندی خُرد شده با استخوان در قطعات بزرگ                                 ۶ تا هفت تکه
نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه                                                                           به مقدار لازم

طرز تهیه تنورچه

- گوشت گوسفندی خُرد شده با استخوان را به سیخ بکشید و در داخل تنور یا روی زغال آن را بپزید.
- پس از پختن گوشت، نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه را به آن اضافه کنید.
- تنورچه را همراه با نان یا برنج میل کنید.
- تنورچه به روش دیگری هم پخته می‌شود در این روش یک گوسفند کامل را ذبح و شکم آن را خالی کنید سپس دست‌ها، پا‌ها و شکم گوسفند را با نخی نسوز به هم ببندید و آن را به صورت آویزان درون تنور قرار دهید تا بپزد.
انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۰۷ مهر ۱۳۹۷
تو این گرونی گوشت کجا بود؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۰۶ مهر ۱۳۹۷
وقتی همه چیز گرونه چطور میشه غذای مقوی خورد ؟
آخرین اخبار