به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دو پیازه آلو یکی از غذاهای محلی استان فارس است؛ در تهیه این غذا برخلاف اسمش از آلو استفاده نمیشود؛ شیرازیها به سیبزمینی آلو میگویند؛ منظور از دو پیازه این است که به ازای هر ۲ عدد پیاز، یک عدد سیبزمینی مصرف میشود.
دو پیازه آلو حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، ب کمپلکس، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، روی (زینک)، آهن، پروتئین، فیبر، کلسیم، اسید فولیک، نشاسته، قند، گوگرد، سولفور، کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها، کوئرستین، هورمون سروتونین و دوپامین و اسید چرب امگا ۳ است.
برای بررسی خواص دو پیازه آلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص دو پیازه آلو اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین B۶، هورمونهای سروتونین و دوپامین نقشی مؤثر در بهبود خلق و خوی افراد دارد بنابراین شادی، نشاط و آرامش را ایجاد میکند و اضطراب، استرس و افسردگی را در اشخاص از بین میبرد.
بیشتر بخوانید: خوراکیهایی که بمب شادی و نشاط هستند+ اینفوگرافی
وی درباره خواص دیگر دو پیازه آلو بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین C فراوان تأثیری چشمگیر در بهبود بیماری اسکوربوت دارد؛ (این عارضه با علائمی مانند ظاهر شدن لکهها بر روی پوست، اسفنجی شدن لثهها و خونریزی غشاهای مخاطی بروز پیدا میکند.) دو پیازه آلو به علت وجود پروتئین به افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن کمک میکند بنابراین مصرف این غذا برای افرادی که کارهای سنگین فیزیکی انجام میدهند مانند کارگران ساختمانی و بدنسازان بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: بازگشت بیماری فراموش شده
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دو پیازه آلو به علت داشتن فیبر نقشی مؤثر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد؛ این غذا خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و برای زنان باردار و جنین هم بسیار مناسب است.
عظمایی یادآوری کرد: مصرف دو پیازه آلو در کاهش چربی خون، بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، استحکام استخوانها، پاکسازی کبد و طراوت و شادابی پوست و مو مؤثر است.
پیاز متوسط چهار عدد
سیب زمینی ۲ عدد
رب گوجه فرنگی محلی ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه به مقدار لازم
آب لیمو ترش تازه به مقدار لازم
روغن کنجد به مقدار لازم
سبزی جعفری برای تزئین به مقدار لازم
- نخست سیب زمینیها را آبپز، پوست آنها را جدا و به صورت مکعبی خُرد کنید به طوری که له نشوند.
- پیازها را نگینی خُرد کنید و با روغن تفت دهید.
- نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
- سیب زمینیهای خُرد شده را به مواد بیفزایید.
- رب گوجه فرنگی محلی را به مواد اضافه کنید.
- مواد را به خوبی مخلوط کنید.
- دو پیازه آلو را با جعفری تازه تزئین کنید.
- موقع مصرف دو پیازه آلو آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه کنید.
- دو پیازه آلو را با نان سنگک تازه میل کنید.
انتهای پیام/