به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ یخمه ترش یکی از غذاهای محلی استان اصفهان بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، کلسیم، پروتئین، آهن، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، قند، سلنیوم، کولین، فسفر و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص یخمه ترش و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص یخمه ترش اظهار کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین فراوان، نقشی مؤثر در افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد؛ یخمه ترش به علت وجود آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲، تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین کمخونی را رفع میکند.
بیشتر بخوانید: رمز و راز حجیم سازی عضلات و بازسازی بدن در این معجونها نهفته است+دستورالعمل
وی درباره خواص دیگر یخمه ترش بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A ، B ، C ، D ، E و سایر املاح معدنی، تأثیری چشمگیر در طراوات، شادابی و جوانسازی پوست و مو دارد؛ یخمه ترش از پیری زودرس پوست جلوگیری و به رویش مجدد موها کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: یخمه ترش به علت داشتن فیبر، نقشی مؤثر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد؛ این غذا به علت وجود کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D، استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: با این پودرهای بدنسازی خانگی تبدیل به یک غول قدرتمند شوید+طرز تهیه
عظمایی تأکید کرد: یخمه ترش بینایی و سیستم قلبی و عروقی را تقویت میکند؛ این غذا تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.
وی تصریح کرد: یخمه ترش به علت داشتن اسید چرب امگا ۳ و ویتامین B۱۲، با تقویت سیستم عصبی و مغز، اضطراب و استرس را برطرف و شادی و نشاط را در افراد ایجاد میکند؛ این غذا برای مبتلایان به اختلالات عصبی و کودکان اوتیستیک بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: با ۶ راهکار طبیعی، در کمتر از ۱۵ دقیقه انرژی خود را افزایش دهید
عظمایی یادآوری کرد: یخمه ترش نقشی مؤثر در تقویت عمومی بدن دارد بنابراین مصرف این غذا به افراد لاغر و ضعیف پیشنهاد میشود.
آلو ۲۵ عدد
برگه زردآلو ۱۸۰ گرم
بِه رسیده متوسط ۲ عدد
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
برنج یک استکان
شیره خرما به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
- نخست گوشت گوسفندی را با مقداری آب و پودر زردچوبه نیمپز کنید.
- آلو، برگه زردآلو و بِه خرد شده را به گوشت نیمپز شده اضافه کنید.
- برنج را به خوبی بشویید سپس آن را به سایر مواد بیفزایید.
- نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه و صبر کنید تا مواد به خوبی بپزد و جا بیفتد.
- پس از پخته شدن غذا، آن را با گوشتکوب بکوبید تا هستههای آلو جدا شوند.
- هستههای آلو را از مواد خارج کنید و دوباره مواد را با گوشتکوب بکوبید.
- غذا را داخل ظرف بکشید و به اندازه دلخواه شیره خرما را به آن اضافه کنید.
- یخمه ترش را همراه با نان سنگک تازه میل کنید.
انتهای پیام/