به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ حجت الاسلام و المسلمین حمید ملکی در دومین نشست مدیران میانی واحدهای ستادی معاونت تهذیب و تربیت حوزههای علمیه، که در سالن جلسات آیت الله عبدالکریم حائری برگزار شد، با اشاره به مساله تهذیب و تربیت و جایگاه آن در حوزههای علمیه اظهارداشت: تهذیب و تربیت یک بحث آیین نامه ای، دستورالعملی، بخشنامهای نیست که همانند آموزش و یادگیری در قالب نامهای بر طلاب تکلیف شود.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: تریبت و تهذیب به اجبار نیست، مساله اخلاق بیشتر در مصادیق دیداری و رفتاری درک میشود تا شنیداری، لذا شاید باشند کسانیکه دهها کتاب اخلاقی و تربیتی مینویسند، ولی شاید متخلق نباشند.
معاون تهذیب حوزههای علمیه افزود: بحث تهذیب و تربیت یک امر اتحادی با آموزش و پژوهش است و هر جایی که مساله تهذیب و تربیت به صورت انضمامی نگاه شد، دچار اشتباه شدیم.
حجت الاسلام و المسلمین ملکی تصریح کرد: با لطف و عنایت خدای متعال و با نگاه تهذیبی و تربیتی مدیران، اساتید و کادر مدارس در راستای اجرای طرح جامع تربیتی نسبت به انجام موفق این طرح در سطح تمام مدارس کشور گام خواهیم برداشت مشروط بر آنکه در گفتار و کردار خود تهذیبی و تربیتی عمل کنیم.
معاون تهذیب و تربیت حوزههای علمیه با بیان اینکه تربیت کردن همانند جهاد اکبر میباشد، گفت: اگر بخواهیم یکی از سختترین کارهای عالم را عنوان کنیم مساله تربیت است، لذا نباید ساده از کنار آن بگذریم چرا که فردای قیامت مسئول و پاسخگو باید باشیم.
وی اظهار داشت: امروز یکی از مطالبات مهم رهبرمعظم انقلاب از حوزهها در خصوص معنویت و اخلاق میباشد و این نکته اهمیت موضوع تهذیب و تربیت را نزد بزرگان حوزه و مراجع معظم تقلید را میرساند.
حجت الاسلام و المسلمین ملکی ادامه داد: در مدارس علمیه سراسر کشور تمام مطالبات تربیتی و تهذیبی حوزه علمیه از مدیران مدارس میباشد، لذا مدیران مدارس باید نگاه و دغدغه تربیتی و تهذیبی داشته باشند.
وی تاکید کرد: مساله تهذیب و تربیت سخت، دیربازده و بسیار ضروری است و نباید نسبت به تقویت آن کم کاری کرد، چرا که به مسأله مراقبت اعمال، نیّات و رفتار افراد بر میگردد.
انتهای پیام/ز