به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همهی ما گاهی هوس خوردن خوراکی یا غذایی را میکنیم و این مسأله کاملا طبیعی است. اما اگر دائما هوس مادهی غذایی خاصی را میکنید، فقط در فکر خوردن آن و رفع هوس تان نباشید، چون احتمالا بدن تان سعی دارد از طریق این هوسها نکتهای در مورد سلامتی تان را به شما بفهماند. در ادامه میخواهیم ببینیم هر یک از هوسهای غذایی ما چه نکاتی را درمورد سلامتی ما آشکار میکنند.
۱- یخ
بعضی افراد علاقهی زیادی به جویدن یخ دارند. اگر همیشه هوس جویدن یخ میکنید، این مسأله احتمالا از نشانههای کم خونی است. یخ خواری نوعی هرزه خواری محسوب میشود که با کمبود آهن در بدن مرتبط است. هرزه خواری نوعی اختلال غذایی است که در اثر آن شخص تمایل به خوردن چیزهایی پیدا میکند که ارزش غذایی ندارند، مثل مو، چسب، گرد و خاک و غیره. به گفتهی محققان جویدن یخ احتمالا موقتاً گردش خون به سمت مغز را افزایش میدهد و مشکل ناشی از کمبود آهن را برطرف میکند.
بیشتر بخوانید: چگونه با رژیم غذایی از سکته مغزی پیشگیری کنیم؟
۲- کاکائو
اگر دائما هوس خوردن کاکائو میکنید احتمالا افسرده هستید و سعی دارید با خوردن یک چیز شیرین خود درمانی کنید. چند ده گرم شکلات تلخ سطح سروتونین و دوپامین را در بدن بالا میبرد که به مواد شیمیایی شادی آور معروف هستند. به علاوه، شکلات حاوی منیزیم و تئوبرومین است؛ دو ترکیبی که سطح هورمونهای استرس در بدن را پایین میآورد و به آرام گرفتن عضلات کمک میکند.
۳- شیرینی
اگر تمام روز میل به خوردن انواع و اقسام شیرینی جات دارید، احتمالا به خواب بیشتری نیاز دارید. تحقیقات نشان داده حتی اندک کاهشی در خواب شبانه منجر به مصرف چند صد کالری بیشتر به واسطهی خوردن شیرینی جات میشود. محققان میگویند مردم از مواد قندی به عنوان روشی سریع برای رفع خستگی خود استفاده میکنند. اما این راه حل اثر کوتاه مدتی دارد و مواد قندی در دراز مدت حتی باعث بیشتر شدن خستگی میشوند.
۴- پنیر
پنیر حاوی مادهای به نام تریپتوفان است که روحیه را تقویت میکند و خاصیت آرامش بخشی دارد؛ بنابراین اگر هوس غذایی تان با خوردن پیتزا یا هر غذای پنیر دار دیگری برطرف میشود، احتمالا به تنها چیزی که نیاز دارید کمی آرامش و حال خوش است. اگر در خوردن افراط نکنید، این کار میتواند روش خوبی برای رفع اضطراب و تقویت روحیه باشد. اما اگر دائما هوس پنیر میکنید، احتمالا این مسأله نشان دهندهی مشکلات شناختی شما در خصوص تمرکز و حافظه است. پژوهشگران در تحقیقی متوجه شدند کسانی که از احتلال کم توجهی-بیش فعالی رنج میبردند، احتمال هوس پنیر در آنها دو برابر بیشتر از دیگران بود.
۵- نوشابه
اگر همیشه هوس خوردن نوشابه میکنید و تصور میکنید که شیرینی مزهی آن را دوست دارید، باید بدانید که احتمالا چیزی که به دنبالش هستید کافئین موجود در نوشابه است. هر قوطی نوشابه حاوی ۳۰ میلی گرم کافئین است که برای بیدار نگه داشتن شما کافی است. یک دلیل کمتر رایج میل به نوشابه، کمبود کلسیم است. فسفریک اسید موجود در نوشیدنیهای کربناته میتواند کلسیم و منیزیم استخوانها را بیرون بکشد و شما را درگیر چرخهی معیوب تخلیهی کلسیم و منیزیم و هوس نوشابه میکند.
۶- چیپس
هوس دائمی خوردن چیپس و سیب زمینی سرخ کرده احتمالا یکی از نشانههای کمبود چربیهای سالم در بدن است. بدن ما اسیدهای چرب را در خود تولید نمیکند، بنابراین برای برآورده شدن نیاز روزانهی خود به این اسیدها باید آنها را از طریق مصرف مواد غذاییای مثل ماهی سالمون و دیگر ماهیهای چرب دریافت کنیم. همچنین این هوسهای غذایی ممکن است نشان دهندهی آن باشد که در مجموع به چربیهای سالم بیشتری نیاز دارید و باید مغزهای خوراکی و روغن زیتون بیشتری مصرف کنید.
۷- آب
اگر گاهی شدیداً احساس تشنگی میکنید، احتمالا آب بدن تان کم شده، اما اگر همیشه به دنبال آب هستید، این مسأله میتواند نشانهی مشکل جدی تری مثل دیابت باشد. تشنگی و ادرار مفرط از نشانههای اولیهی نامناسب بودن سطح انسولین در بدن است. با انباشته شدن قندهای اضافی در خون، کلیهها دائما فعالیت میکنند تا خون را از این قندها پاکسازی کنند. وقتی کلیهها از پس استخراج این قندهای اضافی برنمی آیند، بدن سعی میکند آنها را از طریق ادرار دفع کند، به همین دلیل دائماً تشنه میشوید.
۸- خوراکیهای شور
میل به نمک از نشانههای کمبود یک مادهی معدنی در بدن است. به ویژه تحقیقات نشان داده است زنانی که بیشتر از بقیه هوس خوردن خوراکیهای شور میکردند، کلسیم، منیزیم و زینک در بدن آنها در کمترین میزان بود. به علاوه، میل سیری ناپذیر به نمک میتواند از نشانههای بیماری آدیسون (کم کاری غدهی فوق کلیه در تولید هورمون) یا سندروم بارتر (گروهی از بیماریهای نادر که کلیه را تحت تأثیر قرار میدهد) باشد، به ویژه اگر این هوسها با نشانههایی مثل خستگی، کاهش وزن و تغییر رنگ پوست همراه باشد.
۹- مواد غذایی تند و فلفلی
خوردن غذاهای تند، روشی سریع برای پایین آوردن دمای بدن است و احتمالا به همین دلیل است که مردم کشورهای گرم دنیا علاقهی زیادی به خوردن غذاهای تند و فلفلی دارند. در واقع غذاهای تند موقتا سوخت و ساز بدن را افزایش میدهند، در نتیجه تعریق بدن بیشتر شده و به کاهش دمای بدن کمک میشود. اگر میل تان به غذاهای تند به دلیل بالا رفتن دمای بدن نیست، احتمالا به دنبال آن هستید تا با درد ناشی از خوردن غذاهای فلفلی، آدرنالین خون تان را بالا ببرید. طبق تحقیقات، میل همیشگی بعضی افراد به غذاهای تند احتمالا به دلیل اعتیاد آنها به اینگونه غذاها است.
۱۰- خوراکیهای شور و شیرین
بدن برای آنکه بتواند عملکرد مناسبی داشته باشد به هر دو مادهی سدیم و گلوکز نیاز دارد، یعنی دو مادهی مغذیای که با انجام ورزش به سرعت در بدن کاهش پیدا میکنند، به ویژه اگر زیاد عرق کرده باشید؛ بنابراین اگر هوس خوردن خوراکیهای شور و شیرین میکنید، احتمالا بدن تان سعی دارد به شما بفهماند که باید احیا و ذخایرش دوباره پر شود. به همین دلیل است که اغلب نوشیدنیهای ورزشی حاوی قند و نمک هستند.
۱۱- هوس همه چیز!
اگر همیشه هوس خوردن هر نوع خوراکیای را میکنید، این مسأله نه به خاطر گرسنگی بلکه احتمالا به دلیل کم شدن آب بدن تان است. در حقیقت تشنگی آخرین نشانهای است که بدن با کم شدن آب خود بروز میدهد. ما اغلب برداشت اشتباهی از نشانههای بدن خود داریم. بار دیگری که هوس خوردن غذایی را کردید، اول یک لیوان پر آب بخورید. احتمالا از نتیجهی کار شگفت زده خواهید شد.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/