مسیح کشاورز دبیر انجمن وارد کنندگان برنج در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش 140 هزارتنی واردات برنج از ابتدای سال تا کنون در بازار خبر داد و گفت: بنابر آمار رسمی گمرک از ابتدای سال 900 هزارتن برنج وارد کشور شد که با احتساب مصرف ماهانه 100 تا 120 هزارتن برنج، رقمی معادل 200 هزارتن تاپایان دوره ممنوعیت، برنج در انبارها باقی مانده است.
وی از آرامش حاکم بر بازار برنج خارجی خبر داد و افزود: با توجه به آنکه برنج به اندازه کافی در انبارها موجود است، نگرانی از حیث نوسان قیمت برنج خارجی در بازار نیست.
کشاورز، با انتقاد از حواشی پیرامون احتکار برنج خارجی در انبارها بیان کرد: موضوع برنج با دیگر کالاها متفاوت است و به سبب دوره ممنوعیت چند ماهه تا پایان فصل برداشت، چاره ای جز دپو کردن محصول در انبارها نیست. این درحالی است که دستگاه های نظارتی این دیدگاه را ندارند و موازی با وزارت صمت و بدون تخصص کار نظارت و بازرسی را انجام می دهند چرا که به جای بررسی مدارک و استعلام از وزارت صنعت، اقدام به پلمپ انبارها می کنند که این امر تاثیرات منفی در بازار به همراه دارد.
بیشتر بخوانید: افزایش نرخ برنج ناشی از سودجویی دلالان است/احتکار برنج ایرانی صحت ندارد
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: مطرح کردن موضوع احتکار برنج و پلمپ انبارها، نگرانی هایی مبنی بر کمبود برنج در خانوارها ایجاد می کند که نتیجه این امر، چیزی جز احتکار برنج در خانه ها و به صفر رساندن ذخایر استراتژیک موجود در کشور نیست.
وی درباره آخرین وضعیت بازار برنج در ایام محرم گفت: اگر موضوع پلمپ انبارها از سوی دستگاه های نظارتی بدون بررسی مدارک و استعلام از وزارت صمت ادامه دار شود،بی شک بحث عرضه در ایام محرم با مشکلاتی روبرو خواهد شد.
کشاورز در پایان درباره آخرین وضعیت قیمت برنج خارجی در بازار تصریح کرد: با توجه به اختصاص ارز 4200 تومانی به واردات، نگران افزایش قیمت تا پایان سال در بازار نیستیم چرا که براساس مصوبه سازمان حمایت، هر کیلو برنج خارجی با احتساب هزینه های حمل و نقل و سود مغازه دار ، نباید بیش از 8 هزار تومان به مصرف کننده توزیع شود.
انتهای پیام/