به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر هنگام بحران ترک محل سکونت یا کار ضرورت پیدا کند، مسئولان از طریق رسانههای جمعی موضوع را به اطلاع عموم مردم میرسانند. در چنین وضعی از سایر سیستمهای هشدار، نظیر اعلام از طریق بلندگو یا تماس تلفنی، نیز استفاده میشود. گاهی اوقات نیز شرایطی به وجود میآید که عدهای از شهروندان احساس خطر میکنند. در چنین شرایطی شهروندان باید محل سکونت یا کار خود را ترک کنند.
بیشتربخوانید : حکمت مرگ در بلایای طبیعی چیست؟
فرصت زمانی ترک محل یا کار به نوع بحران بستگی دارد. اگر بحران ناشی از شرایط جوی نظیر وقوع طوفان دریایی باشد، از آنجا که میتوان خط سیر آن را پایش کرد، حدود یک یا دو روز فرصت برای تخلیه وجود دارد؛ اما اغلب حوادث مجالی به مردم نمیدهند تا ضروریترین امکانات را نیز فراهم آورند. به همین دلیل برنامهریزی و آمادگی برای برخورد با چنین شرایطی لازم است.
موارد ترک محل کار یا سکونت شایعتر از آن است که اغلب مردم تصور میکنند. در جوامع صنعتی هر ساله صدها بار حوادث ناشی از حملونقل و تولید روی میدهند. در چنین حوادثی مواد خطرناکی در محیط منتشر شده و مردم را ناچار از ترک محل سکونت یا کار میکند. در کشور ما نیز حوادث طبیعی و تکنولوژیک بهکرات اتفاق افتاده و در آینده نیز روی خواهد داد. بنابراین بهتر است افراد با راههای ترک محل کار و سکونت خود در مواقع بروز بحران آشنایی داشته باشند. هر فرد میتواند این راهها را روی نقشهای ترسیم کند تا به هنگام ضرورت از آن استفاده کند.
توصیههای لازم به هنگام ترک محل
اگر احتمال ترک محل کار یا سکونت مطرح باشد، بهتر است باک خودرو پر از بنزین باشد؛ زیرا پمپبنزینها در چنین مواقعی به علت قطع برق قادر به عرضه بنزین نیستند. طوری برنامهریزی شود که به ازای هر خانواده فقط از یک خودرو شخصی استفاده شود تا بار ترافیک سنگین نشده و تخلیه با تأخیر مواجه نشود.
افرادی که خودروی شخصی ندارند، با مسئولان یا دوستان خود برنامهای را برای تخلیه تدارک ببینند.
همواره از طریق یک رادیوی دستی اوضاع پیگیری و دستورات مقامات مسئول در مورد نحوه ترک محل کار یا سکونت رعایت شود.
در صورت الزام به ترک فوری محل سکونت، بهتر است تمام اعضای خانواده همدیگر را پیدا کرده و با هم محل سکونت را ترک کنند.
افراد بهتر است هر چه زودتر محل سکونت یا کار خود را ترک کنند تا گرفتار وضع جوی نامناسب نشوند.
بهتر است که محل کار یا سکونت از راههای معمول ترک شود و از راههای میانبر استفاده نشود؛ چون ممکن است مسدود باشند.
از وضع جادهها و پلها اطلاع پیدا کرده و از مناطق سیلزده دوری شود.
از خطوط فروافتاده برق دوری شود.
اگر فرصت باشد، لازم است کیف نجات خانواده به همراه خود برده شود.
بهتر است لباس و کفشهای مناسب نظیر پیراهن آستیندار و کلاه پوشیده شود.
قبل از ترک محل سکونت بهتر است درها و پنجرهها را مسدود کرده، وسایل برقی از برق کشیده شوند؛ مثلا تلویزیون و مایکروویو اما فریزر و یخچال از برق کشیده نشوند؛ مگر آنکه خطر سیل وجود داشته باشد.
برنامه تخلیه اضطراری منازل
هر خانواده باید برنامهای برای تخلیه اضطراری منزل داشته باشد. این برنامه باید هر چند وقت یکبار توسط اعضای خانواده تمرین شود.
تخلیه منزل در شرایط زیر صورت میگیرد:
بعد از وقوع زلزله پس از اینکه مطمئن شدیم که لرزشهای آن از بین رفته است. در هنگام وقوع زلزله فقط باید در محلهای امنی که از قبل در منزل مشخص کردهاید، پناه بگیرید. فقط در صورتی میتوانید در هنگام زلزله فرار کنید که منزل یک طبقه باشد و مطمئن باشید که بلافاصله وارد حیاط میشوید.
قبل از وقوع زلزله در صورتی که مسئولان از طریق رسانهها هشدار داده باشند و از مردم بخواهند که منزلشان را تخلیه کنند.
قبل از وقوع سیل یا طوفان در صورتی که مسئولان از طریق رسانهها از مردم بخواهند که منزلشان را
تخلیه کنند.
در برنامه تخلیه اضطراری منزل باید به موارد زیر توجه کنید:
از قبل محلی را برای جمعشدن اعضای خانواده مشخص کنید. در مورد سیل باید این محل مکان مرتفعی باشد.
خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید.
قبل از خارجشدن از منزل کیف اضطراری را بردارید.
به افراد آسیبپذیر خانواده کمک کنید.
شیر گاز را ببندید.
قبل از ترک محل سکونت بهتر است درها و پنجرهها را ببندید، وسایل برقی را از برق بکشید اما فریزر و یخچال را از برق نکشید مگر آنکه خطر سیل وجود داشته باشد.
منبع: روزنامه شهروند
انتهای پیام/