به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مصطفی محمدنجار در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی که با حضور استاندار، فرماندهان انتظامی، دبیر شورای هماهنگی و فرمانداران و روسای شوراهای فرعی هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، اعضاء شورای استانی و مدیران کل ستاد برگزار شد، آسیبپذیری نظام سلطه در جهان را نشان ضعف و ذلیلی آن دانست و بر اجرای منویات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در برگزاری انتخابات پر شور و گسترده با حضور آحاد مردم تأکید کرد.
وی با اشاره به آسیبشناسی صورتگرفته در حوزه مقابله با عرضه مواد و لزوم اتخاذ روشهای کارآمد و موثر در این حوزه اظهار داشت: در حوزه مقابله، با توجه به همسایگی با کشور افغانستان، استانهای شرقی کشورمان میبایست در اولویت اقدامات مقابلهای قرار گیرند و استمرار طرح انسداد مرزها، تقویت گلوگاههای ایست و بازرسی و استقرار سگهای موادیاب از جمله این اقدامات است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: از سوی دیگر برخورد قاطع با عوامل اصلی و باندهای بینالمللی قاچاق مواد مخدر، تشدید اقدامات کنترلی و اطلاعاتی، برخورد قاطع با عوامل تهیه و توزیع مواد محرک و صنعتی و آمفتامینها و برخورد با پدیده پولشویی و نقل و انتقال پولهای حاصل از خرید و فروش مواد در سیستم بانکی کشور از مهمترین اقدامات اثربخش و برنامههای مقابله با عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر هستند.
محمدنجار گسترش مراکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد را یکی از اصلیترین سیاستهای اجرایی ستاد خواند و افزود: با ابلاغ پروتکل تنتور اپیوم (شربت تریاک) و مطالعات صورتگرفته در این خصوص، مراکز درمانی مربوطه در شهرها و روستاها میبایست در چرخه درمان اعتیاد از این شربت استفاده کنند؛ همچنین این دارو بهراحتی در دسترس متقاضیان درمان قرار گیرد تا چرخه ارتباط خردهفروشان مواد با مصرفکنندگان قطع شود و فرآیند درمان و کاهش آسیب بهخوبی صورت پذیرد.
وی اقدامات صورتگرفته در راهاندازی مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان پرخطر (اردوگاه سنگ بست) استان خراسان رضوی را مثبت و اثربخش ارزیابی کرد و ابراز داشت: با توجه به اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر، لزوم ایجاد و راهاندازی مراکز درمانی با حضور و مشارکت سازمانهای مردمنهاد بیش از گذشته محسوس است و در ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز بر این مهم اهتمام خاصی میشود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به ظرفیت بسیار مهم و اثربخش مردمی و سرمایههای اجتماعی در مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: بهرهگیری از ظرفیت مردمی و خیرین در پیشبرد اهداف و ایجاد زیرساختهای توسعه مراکز درمانی و کاهش آسیب و همچنین لزوم توجه و اهتمام جدیتر ائمه جمعه و جماعات به این عنصر کلیدی و اثربخش میتواند بهطور چشمگیری در مبارزه با مواد مخدر ایفای نقش کند.
وی گفت: از این رو ضروری است که خیرین در این استان نسبت به این موضوع کاملاً توجیه شوند و همچنین باید نگاهی نرمافزاری و توجه جدی به رویکرد علمی در برنامههای مبارزه با مواد مخدر وجود داشته باشد.
محمدنجار کنترل جدی مسافران عازم جنوب شرقی آسیا برای جلوگیری از قاچاق شیشه، اختصاص یک قطعه زمین و اعتبار کمکی معادل یک میلیارد ریال برای توسعه مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادین پرخطر، اتخاذ تصمیات جدی جهت پاکسازی مناطق آلوده مشهد و اطراف آن، رفع مشکل توزیع تنتور اپیوم، اختصاص یک واحد ساختمانی برای راهاندازی مرکز نگهداری و درمان بانوان و اتخاذ تصمیماتی در خصوص تقویت ایست و بازرسیهای استان خراسان رضوی را از جمله مصوبات این جلسه برشمرد.
وی ابراز امیداواری کرد: با ایجاد نگاه نرمافزاری و تلاش همه جانبه اعضاء شورا و حمایت ستاد مبارزه با مواد مخدر و بهرهگیری از الطاف و کرامات امام رضا (ع)، شاهد اقدامات اساسی در مبارزه با پدیده شوم اعتیاد باشیم.
همچنین محمود صلاحی، استاندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در این جلسه از ابتکار وزیر کشور و دبیرکل ستاد در راهاندازی مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان در استان قدردانی کرد و بکارگیری شیوههای مناسب درمانی و بازتوانی در آن مرکز را مصداق آیه شریف " وَ مَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا ..." دانست و بر لزوم گسترش این الگو و مدل درمانی با حضور بخش خصوصی و سازمانهای مردمنهاد در سطح کشور تاکید کرد.
بهمن امیریمقدم، فرمانده انتظامی و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: برخورد جدی با عوامل تهیه و توزیع مواد مخدر در استان با حمایت دستگاه قضایی در حال انجام است بهگونهای که در حج ابراهیمی امسال یک مورد دستگیری حاملان مواد مخدر از این استان نبوده است.