ماهواره پیام امیرکبیر برای پرتاب به سازمان فضایی تحویل داده شد، تا کشور را بر مدار پیشرفت به حرکت درآورد.

به  گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  چند سال پیش بود که دانشجویان دانشگاه امیر کبیر کار طراحی و ساخت ماهواره پیام را آغاز کردند، ماهواره‌ ۱۰۰ کیلوگرمی که از همان ابتدای کار مشخص بود قرار است دست به کارهایی بزرگ بزند؛ ماهواره پیام برای اولین بار بهمن ماه سال 95 در مراسم گرامیداشت روز ملی فناوری فضایی با حضور رئیس جمهوری رونمایی شد؛ ماهواره‌ای سنجشی که قرار است فعالیت‌های سنجش از راه دور و تصویربرداری سه‌طیفی  از محدوده ایران  را انجام دهد. این ماهواره  توسط ماهواره‌ بر سیمرغ در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین و با شیب مداری ۵۵ درجه قرار می‌گیرد.

ساخت و طراحی ماهواره‌های مختلف برای تمام کشورهای جهان حائز اهمیت است و آنها به واسطه همین ماهواره‌هاست که می‌توانند در صنعت هوا فضا ابرقدرت شوند؛ امروز صنعت دیگر در زمین، نفت و کشاورزی خلاصه نمی‌شود بلکه کشورهای جهان متوجه شده‌اند که باید از صنعت و اقتصاد هوایی و فضایی هم برای رشد و پیشرفت خود بهره‌ ببرند و موضوع ساخت و پرتاب ماهواره‌ها هم  یکی از عواملی است که نشان از رشد اقتصادی کشورهای مختلف دارد.

ماهواره پیام برای پرتاب به دست سازمان فضایی سپرده شد/ شورای عالی امنیت ملی اجازه دهد تا کشور پیشرفت کند

دانشجویان نخبه  ایرانی خود را به اثبات رسانده‌اند

دانشگاه‌ها و جوانان نخبه ایرانی بارها خود را به اثبات رسانده‌اند و نشان داده‌اند که توان ساخت انواع ماهواره‌ها را دارند؛ شریف‌ست، ناهید، امید، مصباح و حالا پیام ماهواره‌هایی هستند که به دست جوانان توانمند ایرانی  و با هدف رشد ایران ساخته شده‌اند.

همه از اهمیتی که ماهواره ها دارند خبر داریم و مقام معظم رهبری  امسال بار دیگر در دیداری که با اساتید و دانشجویان داشتند به اهمیت موضوع طراحی ماهواره‌های دانشگاهی اشاره کردند و از استراتژیک بودن این حوزه سخن به میان آوردند و به دانشگاهیان گوشزد کردند تا زیرساخت‌های لازم را برای ساخت ماهواره آماده کنند.

دانشگاه امیرکبیر یکی از دانشگاه‌هایی است که به  کمک دانشجویان توانمند خود موفق به طراحی ماهواره پیام شد؛ احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر درباره این ماهواره گفت: ماهواره پیام توسط دانشجویان دانشگاه امیر کبیر ساخته شده است و پس از آنکه توسط رئیس جمهور رونمایی شد برای انجام تست‌های احتمالی در اتاق تمیز قرار گرفت و به زودی پرتاب خواهد شد؛  البته زمان دقیق پرتاب ماهواره مشخص نیست و سازمان فضایی باید زمان پرتاب  آن را مشخص کند.

قرار گرفتن نام ایران درمیان ابرقدرت‌ها با پرتاب ماهواره پیام

پس از خاطره تلخ ماهواره شریف ست که بارها روی سکو رفت اما هربار بدون گرفتن اجازه پرتاب به آشیانه بازگشت امروز خبر تحویل ماهواره پیام دانشگاه امیر کبیر به سازمان فضایی شاید بتواند تلخی آن خاطره قدیمی را پاک کند  و اگر با موفقیت پرتاب شود و در مدار قرار گیرد می‌تواند نام ایران را در میان دیگر کشورهای  صاحب قدرت قرار دهد.

مسعود برومند معاون پژوهشی وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار   حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اخرین وضعیت ماهواره پیام امیرکبیر گفت: در آخرین بازدیدی که  از دانشگاه امیرکبیر داشتیم متوجه شدیم این ماهواره پلمپ شده در اختیار سازمان فضایی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر قرارداد این ماهواره با  با سازمان فضایی در مرحله پایانی است، اظهار کرد: تصمیم نهایی برای پرتاب ماهواره پیام و اظهار نظر و تصمیم  نهایی به عهده سازمان فضایی و مقامات مسئول است .

پیام بر مدار حرکت

معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به ساخت و توسعه ماهواره‌های دانشگاهی گفت:  پیام امیرکبیر جزء ماهوارهای سنگین و بزرگ محسوب می‌شود و خوشبختانه با موفقیت آمیز به پایان رسیده است و از سویی دیگر وزارت علوم و سازمان فضایی جلسات متعددی برای بررسی  توسعه فعالیت های فضایی و در دانشگاه‌هاداشته اند و در همین راستا برای ورود دانشگاه ها به حوزه فضایی تمهیداتی در نظر گرفته شده است.

تعداد جوانان و دانشگاه‌هایی که بتوانند ماهواره‌هایی جدید و با قابلیت بالا را بسازند کم نیستند؛ پیام امیر کبیر نشان داد که ساخت ماهواره و در مدار قرار گرفتن آن آسان است اما موضوع مهم توجه به آنها و ایجاد بسترهای مناسب است.

بسترهایی که باید به کمک مسئولان و سازمان‌های متولی اجرا شوند ماهواره های دانشگاهی نشان دادند که  دانشجویان ایرانی می‌توانند ماهواره بسازند اما ساخت ماهواره تنها یک قدم است و موفقیت نهایی با اجازه پرتاب ماهواره ها از سوی مسئولان به دست می‌آید.

 

ماهواره پیام برای پرتاب به دست سازمان فضایی سپرده شد/ شورای عالی امنیت ملی اجازه دهد تا کشور پیشرفت کند

پیام راه روشن امیدواری دانشجویان

پیام به دنبال شریف ست روی سکو رفته است  و راه روشن و هموار  بسیاری از ماهواره‌هایی دیگر است اما اگر قرار باشد همانند شریف ست  به آشیانه بازگردد و اجازه پرتاب را دریافت نکند شاید جوانان کشور کمی دلسرد می‌شوند اما با خبر خوش قرار گرفتن پیام روی سکو  می‌توان گفت که راه روشن امیدواری جوانان فراهم شده است و مسئولان با پرتاب این ماهواره آنان را دلگرم و کشور را پیشرفته خواهند کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
France
ناشناس
۱۹:۵۳ ۰۷ شهريور ۱۳۹۷
درود بر ایران
France
ناشناس
۱۲:۵۲ ۰۷ شهريور ۱۳۹۷
چه عجب بعد از چند سال.
انشالله هسته ای هم روی ریل قطار به حرکت در بیاد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۷ شهريور ۱۳۹۷
خیلیها گیر میدادند که چرا پول خرج این چیزا میکنند وبه جای اون باید به مردم رسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۷ ۰۷ شهريور ۱۳۹۷
بهترین راه پیشرفت نظامی واقتصادی برای کشورها ساخت ماهواره می باشد ماهواره مساوی با اقتدار ملی دورد بر دانشمندان ودانشجویان دانشگاه امیر کبیر و شریف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۰۷ شهريور ۱۳۹۷
تا کی مشکلات اقتصادی بر طرف میشه ؟