وی بیان کرد: این سازمان نیازمند همکاری و تعامل دیگر نهادها بوده تا فعالیت اش گسترش یابد.
وی افزود: سازمان فضایی به عنوان یک چتر حمایتی در صحنه بینالمللی فعالیت کرده و با نهادهای مختلف داخلی و خارجی تبادلات علمی زیادی داریم.
رییس سازمان فضایی ایران تصریح کرد: سازمانهای محیط زیست و برنامه بودجه با سازمان فضایی همکاری نزدیکی دارند و این سازمان سعی میکند فناوریهای فضایی را در سراسر کشور توسعه دهد.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی همیشه مورد تأکید رهبری است، افزود: تمام فعالیتهای سازمان فضایی در قالب اقتصاد مقاومتی و توسعه فناوری بوده و این سازمان در جهت ساخت ماهوارههای تحقیقاتی و سنجش با دیگر نهادهای علمی کشور تعاملات مختلفی دارد.
بهرامی عنوان کرد: همکاریها با سازمانهای بینالمللی با یک نگاه درونگرا براساس اسناد داخلی بوده و در همین جهت ارتباط گستردهای با دانشجویان کشور داریم.
وی ابراز داشت: ماهواره شریفست مراحل بازنگری فنی خود را در حال گذراندن است و تا آخر سال این ماهواره آماده پرتاب می شود.
رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه تا آخر سال 96، سه ماهواره به فضا پرتاب می شود، تصریح کرد: این ماهوارهها سنجشی است و سبب توسعه فناوری کشور و توانمندی فضایی میشود که مدل آنها به گونه ای طراحی شده که پرتابگرهای داخلی میتوانند آن را به فضا بفرستد.
وی ادامه داد: پرتابگرهای ساخت داخل میتوانند ماهوارهها با مدار 38 هزار کیلومتری ارسال کنند.
بهرامی متذکر شد: ماهواره امیرکبیر مراحل نهایی تست و آزمایش را گذرانده و ما امیدواریم در کنار ماهواره مخابراتی ناهید یک تا آخر سال 96 به فضا پرتاب شود.
وی اظهار کرد: ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت در حال راهاندازی است که در این میان سازمان فضایی ایران قراردادی با پژوهشکده فضایی به امضا رساند که قرار است ماهواره مخابراتی ناهید 2 ساخته شود.
رئیس سازمان فضایی اظهار داشت: مناقضه ماهواره سنجشی پارسی یک در حال آمادهسازی است و ساخت آن به زودی شروع شود.
وی ادامه داد: برای توسعه فناوری ماهوارهای این سازمان از تواناییهای دانشمندان داخلی و خارجی استفاده کرده و همه ماهوارههای این سازمان صلح طلب هستند.
بهرامی اذعان کرد: مرکز دادههای فضایی در سه ماه آینده در حال آمادهسازی است و ما در آنجا با کمک منطقه اقتصادی پیام در حال جمع آوری آرشیو کاملی از دادههای سنجش از راه دور هستیم که سازمان فضایی ایران و جهاد کشاورزی در زمینه تهیه نقشه پراکنش اراضی و منحنی دوره رشد زمینهای کشاورزی، تفاهم نامهای را به امضا رسانده است.
وی تأکید کرد: سازمان فضایی در صدد است در مناطق غرب و شمال غرب برای پرتاب ماهوارههای سنجشی پرتابگرهایی را آماده کند.
رییس سازمان فضایی افزود: بعد از برجام، سازمان فضایی ایران با اپراتورهای بینالمللی همکاری های گسترده داشته که تا پایان سال قرار است یک ماهواره سنجشی و مخابراتی از کشورهای خارجی خریداری شود که کنترل، بهرهبرداری و مالکیت آن در اختیار متخصصان داخلی است.
وی ادامه داد: هماکنون کشور ما عضو مؤسسه فضایی "اتسوکو" است و در سال آینده این شورا با وجود هفت کشور در تهران تشکیل میشود.
بهرامی ابراز کرد: با مشورت کارشناسان این سازمان، ایران یک مرکز اشتراک داده برای ماهواره سنجشی ایجاد میکند و 20 تیم دانشجویی برای ساخت ماهوارههای مکعبی فعالیتهای جدی را انجام می دهند.
وی ابراز داشت: بر طبق توافق صورت گرفته قرار است سازمان اتسوکو از امکانات آزمایشگاهی فضایی چین استفاده کند و پروژه اعزام انسان به فضا به دلیل کمبود بودجه و تغییر اولویتها با وجود تعریف در شورای عطف به زمان دیگری موکول شده است.
رییس سازمان فضایی اظهار کرد: شورای عالی فضایی از 10 کارگروه تشکیلی شده که برنامه 10 سالهای را با هدف هماهنگسازیهای مختلف با ارگانهای ذیربط تدوین کرده است.
وی گفت: ماهواره مصباح 12 سال پیش پروژهاش شروع شده که به دلیل تحریمها و مشکلات فنی در کشور ایتالیا زمینگیر شده و هماکنون با اعزام یک تیم به ایتالیا در حال مذاکرات با مسئولانه فضایی آن کشور هستیم.
بهرامی ادامه داد: 10 هزار قطعه بالای یک سانتیمتری در مدار زمین قرار دارد و همین مسئله سبب شده مقدار پسماندهای فضایی افزایش پیدا کند که سازمان فضایی ایران با بعضی ارگانها علمی از اروپا و آمریکا تفاهمنامهای امضا کرده و به نظر میرسد تا سال 2050 کشور ما به رفت و آمد فضایی دست پیدا کند.
انتهای پیام /