علیرضا عباسیان متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره ادویهها در طب سنتی گفت: به طور کلی ادویهها را به ۲ دسته ادویههای گرم مزاج (دارچین، فلفل سیاه و قرمز، زنجبیل و زردچوبه) و ادویههای سرد مزاج (سماق، تخم گشنیز، گرد لیمو و گرد قوره) تقسیم بندی می کنیم.
عباسیان افزود: استفاده از ادویههای گرم در فصل زمستان و ادویههای سرد در فصل تابستان توصیه میشود.
متخصص طب سنتی اظهار کرد: زردچوبه منبع غنی از آنتی اکسیدان است که در سلامت پوست، مو و زیبایی افراد نقش مهمی دارد، همچنین به درمان بیماری ام اس کمک می کند.
عباسیان گفت: پودر سیر و پودر دارچین در کاهش چربی خون و درمان فشار خون بالا بسیار اثرگذار بوده؛ علاوه بر آن دارچین در هضم گوشت گوساله و گاو هم کمک کننده است.
وی به خواص فلفل سیاه هم اشاره کرد و افزود: فلفل سیاه هضم غذا را آسانتر کرده و زیره برطرف کننده نفخ شکم است.
عباسیان با اشاره به خواص تخم گشنیز بیان کرد: تخم گشنیز به عنوان داروی فوق العاده در درمان وسواس و سینوزیت عمل میکند.
متخصص طب سنتی تصریح کرد: زعفران ادویهای نشاط آور است و برای افراد افسرده توصیه میشود؛ به طور کلی این ادویه در درمان بیماریهای اعصاب و روان کمک کننده است و ضربان قلب را تنظیم میکند.
وی افزود: استفاده از زعفران در قهوه علاوه بر اینکه عطر بسیار دلپذیری به آن میدهد، باعث تقویت قلب هم میشود.
وی استفاده از مواد طبیعی به عنوان داروی مسکن را موثر دانست و افزود: ترکیب زنجبیل با روغن زیتون و استفاده به صورت پماد، برای دردهای مفصلی از جمله زانو درد بسیار مفید است.
عباسیان گفت: انواع زیره سبز و سیاه دردهای کیسه صفرا را کاهش داده و جویدن میخک و نگهداشتن آن روی دندان در بهبود دردهای دندان اثر دارد.
انتهای پیام/