همزمان با شروع دوران یائسگی بدن دچاردگرگونی‌هایی می‌شود که با مصرف برخی مواد غذایی می‌توان مانع از بیماری‌های احتمالی شد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان درجدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند استفاده ازمواد غذایی حاوی دانه سویا می‌تواند سبب جلوگیری از پوکی و شکنندگی استخوان دربانوان یائسه شود.

این دانه خوراکی دارای خاصیت‌های درمانی فراوان است و می‌تواند سبب تقویت استخوان بانوان درسنین یائسگی و پس از آن شود.


زنان به طور کلی درسال‌های پس ازیائسگی حدود ۲۰ درصد از تراکم استخوان‌های خود را از دست می‌دهند و این خود یکی از دلایل بالا بودن نرخ شکستگی استخوان‌های بدن بانوان سالمند نسبت به مردان است.

کارشناسان علت شکستگی و پوکی استخوان دربانوان یائسه را کاهش ترشح هورمون استروژن درخون می‌دانند که پس از قطع قاعدگی بروز می‌کند.

آمار‌ها نشان می‌دهند حدود ۳۰ درصد ازبانوان یائسه درمعرض خطر پوکی استخوان بسیارشدید قراردارند.

از جمله خوراکی‌های حاوی سویا می‌توان شیر سویا، آجیل سویا و توفو را نام برد.

کارشناسان مصرف خوراکی‌های حاوی سویا را یکی از دلایل بالا بودن نرخ سلامت بانوان کشور‌های آسیای شرقی و کاهش میزان ابتلای آن‌ها به پوکی استخوان و انواع سرطان به ویژه سرطان سینه می‌دانند.


پژوهش درباره اثربخشی مصرف سویا درجلوگیری ازپوکی استخوان دربانوان یائسه به وسیله دانشمندان دانشگاه میسوری انجام شده است و کارشناسان توصیه می‌کنند بانوان درصورت نداشتن منع مصرف سویا و زیرنظر متخصص دررژیم غذایی هفتگی خود مصرف سویا این دانه مغذی و ارزان قیمت را قراردهند.

افزون برسویا، پژوهش‌های دانشمندان دانشگاه جنوای ایتالیا نشان داده است مصرف ادویه زردچوبه نیز می‌تواند سبب جلوگیری از تحلیل رفت چگالی استخوان‌ها و بهبود تراکم درآن‌ها به میزان ۷ درصد درطی شش ماه استفاده شود.

زردچوبه حاوی ماده به نام کورکومین است که می‌تواند ازنابود شدن سلول‌های استخوانی جلوگیری کند.

آمار‌ها نشان می‌دهند یکی از دلایل مرگ و میر سالمندان درکشور‌های مختلف دنیا، بروز شکستگی و به دنبال آن بروز مشکل هایی، چون آمبولی و معلولیت است.

پوکی و تراکم پایین استخوان بر ۴۴ میلیون آمریکایی اثرگذاشته است و همه ساله تنها درکشور انگلستان حدود ۶۵ هزار شکستگی بالقوه مرگ بار بین سالمندان بروز می‌کند که سهم بانوان بیشتراز مردان است.

پژوهشگران این نتیجه‌ها را با دگرگون کردن رژیم غذایی موش‌های آزمایشگاهی برای مدت ۲۸ الی ۳۰ هفته به دست آورده اند.

دانشمندان تخمدان موش‌های آزمایشگاهی را از بدن آن‌ها خارج کرده بودند تا عملکردی مشابه یائسگی در زنان را شبیه سازی کنند.

این آزمایش نشان داد مصرف سویا سبب تقویت تراکم استخوان موش‌های آزمایشگاهی به نسبت موش‌هایی شد که رژیم غذایی عادی خود را داشتند.

سویا یکی از بهترین جایگزین‌ها برای شیر گاو است و بانوانی که به سویا حساسیت غذایی ندارند می‌توانند شیرمغذی سویا را در رژیم غذایی روزانه خود قراردهند.

افزون بر مصرف مواد غذایی حاوی استروژن، ورزش، مصرف مکمل ویتامین D زیر نظر متخصص، حفظ تناسب اندام، خودداری از پوشیدن کفش‌های غیر استاندار، مصرف مواد لبنی به میزان کافی و خودداری از مصرف مواد غذایی شیرین و پرچرب می‌تواند به سلامت استخوان‌ها و حفظ تراکم آن‌ها دربانوان یائسه کمک کند.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

هورمون درمانی طبیعی دربانوان یائسه با این دانه خوراکی مغذی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار