سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در ٤٠ سال گذشته در دنیا فقط یک درصد كودكان چاق بودند، درحالیكه هم اكنون ٦ درصد دختران و ٨ درصد پسران دچار چاقی و اضافه وزن هستند.
وی با اشاره به اینکه چاقی، منجر به افزایش قابل توجه مرگ و میر، بیماری های قلبی عروقی، دیابت، فشارخون و سرطان می شود، گفت: چاقی و اضافه وزن با ١٣ سرطان شایع مانند، سرطان كبد، كیسه صفرا، لوزالمعده، مری، ابتدای معده و سرطان سینه در زنان یائسه ارتباط مستقیم دارد.
حریرچی با بیان اینکه هرچه میزان ابتلا به چاقی و اضافه وزن بیشتر باشد، احتمال ابتلا به سرطان های شایع نیز افزایش پیدا میكند، گفت: در كشور ما كه شیوع اضافه وزن و چاقی زیاد است، ٥٥ درصد سرطان های زنان و ٢٤ درصد سرطان های مردان با چاقی و اضافه وزن ارتباط مستقیم دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به این که اگر سرطان های افراد زیر ٦٥ سال را بررسی كنیم، درمی یابیم كه ٥٠ درصد سرطان ها، ناشی از چاقی و اضافه وزن است، گفت: هرچه فرد چاق، جوانتر باشد، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر است.
وی افزود: برای کاهش ابتلا به سرطان، باید اقداماتی نظیر كاهش مصرف غذاهای پرچرب و پركالری، افزایش تحرك بدنی و ورزش در سطح جامعه و خانواده ها صورت گیرد.
حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در اکثر کشورهای دنیا، افراد جوان با اختیار، خودشان را بیمه نمی کنند و بیمه کردن اجباری است، گفت: در واقع، بیمه سوبسیدی است که افراد سالم به فرد بیمار، جوان به سالمند و دارا به فقیر می پردازد.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به این که نوع پرداخت حق بیمه به سه حالت برابر، پیش رونده و پس رونده است. در مدل پیش رونده، هر چه درآمد فرد بالاتر باشد حق بیمه پرداخت شده نیز بیشتر خواهد بود، افزود: در دو دهه گذشته حق بیمه پرداختی توسط همه اقشار جامعه برابر بوده که وضعیت مناسبی نبود.
وی همچنین گفت: یکی از عوامل اصلی ایجاد هزینه های کمرشکن، مربوط به اعمال زیبایی است.
حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اگر فردی ۴۰ درصد هزینه های خود را به سلامت اختصاص دهد، دچار هزینه های کمر شکن می شود، به عبارتی دیگر، در این شرایط باید هزینه های دیگر خود را کاهش دهد، افزود: از هر ۱۰۰ نفر که دچار هزینه های کمرشکن سلامت می شوند، ۴۵.۵ درصد جزو ۱۶ میلیون نفر با در آمد بالا هستند.
وی گفت: سیاست های حمایت از فقرا در دولت و نظام خوب پاسخ داده است و توانسته هزینه های کمر شکن را متعادل کند.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین با بیان اینکه در برخی از مطب ها و بیمارستان های خصوصی، قسمتی از خدمات یا تمام خدمات تشخیصی و درمانی توسط افراد غیر از پزشک اصلی آن بخش یا مطب، انجام می شود، گفت: به طور شفاف باید بگویم، انجام اقدامات تشخیصی و درمانی توسط افراد غیر از پزشک اصلی، چه در مطب و چه بیمارستان ها، تخلف واضح علمی، اخلاقی و قانونی محسوب می شود.
حریرچی همچنین گفت: اینگونه تخلفات هم شامل پزشک استفاده كننده از مطب یا اتاق عمل، مسئولان فنی واحد و كارشناسان می شود و زمانی این تخلف شرایط بدتری خواهد داشت كه دستیاران تخصصی و فوق تخصصی در مراكز خصوصی، این اقدامات را انجام دهند.
انتهای پیام/