به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،زهرا ساروخانی مدیر پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری شهر تاریخی نوش آباد در این باره گفت : یکی از عوامل آسیب رسان جدی در بناهای تاریخی نوش آباد موریانه است به همین منظور و قبل از شروع هرگونه عملیات مرمتی در بنای تاریخی گنجینه شترخان محافظت طولانیمدت در برابر آسیب موریانه در اولویت طرح های مرمتی قرار گرفت ؛ کنترل موریانه درگنجینه شترخان نوشآباد با استفاده از ایجاد سد شیمیایی و سامانه طعمهگذاری در حال انجام است.
وی افزود: طی بازدید قبلی کارشناسان این حوزه در اداره کل میراث فرهنگی استان یزد آثار خوردگی موریانه و همچنین در بعضی از بخشهای بنا موریانههایvagans Anacanthotermes از خانواده Hodotermitidae مشاهده شد.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری شهر تاریخی نوش آباد گفت: بدین منظور ، با نظارت کارشناسان مذکور، برای کنترل موریانه از روش تلفیقی ایجاد سد شیمیایی و اجرای سامانه طعمهگذاری به صورت همزمان استفاده می شود بدین طریق که در اجرای سد شیمیایی حفره هایی به فواصل 30 سانتیمتری در کف و دیوارههای بنا جهت تزریق سم ایجاد می گردد. در این روش یک سد یکپارچه شیمیایی در زیر سطح زمین ایجاد شده که هم دورکننده و هم کشنده است.
ساروخانی ادامه داد: برای ردیابی کلنی موریانههای تغذیه کننده بنا، ساختمانهای پیرامونی گنجینه شترخان در نظر گرفته شده است و در آنها ایستگاه طعمهای معین جهت ردیابی و کنترل موریانههای زیرزمینی نصب شد.
گنجینه شترخان در مجموعه تاریخی درب ریگ با قدمت قاجار 13115 در تاریخ 24/5/84 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/م