شریکیان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ با بیان اینکه برداشت هلو در استان از اوایل تیر ماه آغاز میشود، گفت: سطح زیر کشت باغات هلوی استان هزار و ۳۰۷ هکتار است که مقدار هزار و ۹۱ هکتار آن بارده است.
وی با اشاره به اینکه میزان تولید هلو در باغات بارده ۹ هزار و ۱۰۰ تن است، گفت: شهرستانهای مانه و سملقان و بجنورد بیشترین سطح زیر کشت و تولید را به خود اختصاص داده اند.
شریکیان با بیان اینکه ارقام هلو به لحاظ رسیدگی به سه گروه زود رس، میان رس و دیررس تقسیم میشوند، افزود: ارقام زود رس شامل زعفرانی، شصت روزه گرگانی یا کاربردی، ارقام میان رس شامل زعفرانی، هسته جدا، و آلبرتا و ارقام دیر رس نظیر جی اچ هیل و سبز است.
وی با بیان اینکه سال گذشته عمده نهال مورد نیاز جهت اصلاح و نوسازی باغات از نهالستانهای استان تامین شده است، افزود: توسعه ارقام تجاری با پایههای رویشی سبب بهبود و افزایش کمیت و کیفیت محصول تولیدی خواهد شد.
شریکیان گفت: دراین راستا تعداد ۲ هزار اصله پایه رویشی GN, GF برای نهالستانهای پیشرو تامین شده است.
انتخاب ارقام مناسب، اجرای سیستمهای نوین آبیاری، انجام عملیات هرس زمستانه و تابستانه، تغذیه مناسب و کنترل آفات و بیماریها نقش اساسی در بهبود کمی و کیفی محصول دارد و از الزامات اصلاح و نوسازی باغات است.
انتهای پیام/ط