به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی اسماعیلپور مدیر پژوهشکده پسته ایران گفت : مشکل عمده سال جاری در محصول پسته کم محصولی یا به اصطلاح کمباری درخت است.
اسماعیلی گفت: به دلیل تغییرات اقلیمی از کمبود سرما در زمستان و افزایش دما در اسفندماه و گرمای فروردین با کم محصولی مواجه شدیم.
وی گفت :شغل 80 تا 90 درصد مردم رفسنجان کشاورزی است و ممر درآمدی عمده مردم این شهرستان کشاورزی است و سطح زیر کشت پسته در رفسنجان بیشتر از سایر نقاط کشور است .
اسماعیل زاده تصریح کرد: خلأ زیادی بین تحقیقات و کشاورز وجود دارد به نحوی که برای 70 تا 80 درصد مشکلاتی که در بحث پسته وجود دارد مطلب و جواب داریم که اینها منتقل نشده است که برگزاری کلاس، استفاده از نشریات و آموزش در این راستا میتواند کمک کند.
وی با بیان اینکه در بحث کنترل آفات، پسیل از بیشترین آفاتی است که پسته را شامل میشود، یادآور شد: برای مسائل و مشکلات این آفت و سایر آفات و بیماریها تحقیقاتی صورت گرفته است.
مدیر پژوهشکده پسته ایران به بحران آب اشاره و عنوان کرد: بحران آب از مسائل حادی است که در اکثر مناطقی که پستهکاری است، وجود دارد زمانی که آبهای زیرزمینی تحلیل میرود کیفیت آب هم کم میشود که تحقیقات در این زمینه نمیتواند کاری انجام دهد.
اسماعیل پور از کشت پسته در ۲۷ استان کشور خبر داد و بیان کرد: حتی استانهای غربی هم به کشت این محصول روی آورده اند و مشکل عمده سال جاری کم محصولی یا به اصطلاح کمباری درخت است اما در همین شرایط کم بار هم میتوانستیم محصول خوبی داشته باشیم که به دلیل تغییرات اقلیمی از کمبود سرما در زمستان و افزایش دما در اسفندماه و گرمای فروردین با کم محصولی مواجه شدیم.
مدیر پژوهشکده پسته ایران با تأکید بر اینکه خام فروشی پسته توجیه پذیر نیست، خاطرنشان کرد: میتوانیم از میوه، چوب، گل و... سایر متعلقات پسته ارزش افزوده ایجاد کرده و درآمد کسب کنیم و رو به صنایع تبدیلی پسته بیاوریم اما تاجران و کشاورزان ما پسته را بیشتر به صورت خام عرضه میکنند.
اسماعیل پوربا بیان اینکه ما عادت کردیم برای کوچکترین آفت سمپاشی کنیم، در خصوص عدم کارآیی سموم در برخی موارد توضیح داد: نوشتن یک نسخه واحد برای هیچ آفتی امکانپذیر نیست در سالهای گذشته بیش از ۷۰ نوع سموم علیه آفات پسته آزمایش شده است و هر آفتی شرایط خاص بیولوژی دارد. امروز مبارزه تلفیقی توصیه میشود و سمپاشی در دنیا آخرین حربه است.
وی با اشاره به مسأله سرخشکیدگی درختان عنوان کرد: یک بخش سرخشکیدگی طی سالهای گذشته هم بوده و امسال هم وجود دارد که عمده شوری آب عامل آن است در شرایطی که شوری وجود دارد شاخه از محل تاج شروع به خشک شدن میکند.
علی اسماعیلپور مدیر پژوهشکده پسته ایران در کرمان و د رجمع خبرنگاران شب گذشته بیان کرد :بیشترین آفات و خسارات محصول پسته امسال بر اثر تغییرات اقلیمی است .
انتهای پیام/س